نشانه های غلبه خلط خون دربدن :
عطش .
کلفتی و برجستکی رگ بدن.
کسالت و خوابیدن زیاد .
گرمی و نرمی پوست.
قرمز شدن رنک پوست صورت.
خارش گرفتن محل حجامت .
قرمزی زبان.
شیرینی بزاق دهان.
احساس سنگینی دربدن بالاخص پشت چشمها و سر و شقیقه ها.
کند فهمی .
خمیازه کشیدن و کش و قوس بابدن.
چرت زدن متوالی.
حواس پرتی.
بدن پر جوش و دمل.
آفت دهان چرکین.
خونریزی بینی و مقعد.
لثه و دندان قرمزرنگ.
?چرا خلط خون (دموی ) در بدن با این علایم غلبه کرده ؛:
جوان بودن ٬ هیجانات جوانی ٬ فصل بهار٬ گوشت زیاد خوردن درکباب و خورشتها هفته ای بیش از دویست گرم ٬ چاقی با گوشت ٬شیرینی خوردن
////////////////////////////////////
بفرمایید سلامتی:
آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۱)
خلط دَم چیست؟
مهمترین و بیشترین خلط بدن است که در اثر خوردن غذاهای اصلی انسان در بدن ایجاد می شود. خلط دم باعث رشد و نمو اعضا می شود و به ویژه بدن کودکان و نوجوانان که در حال رشد هستند، به میزان بیشتری به این خلط نیاز دارند و لذا این افراد باید از غذاهای مولد خلط دم بیشتر مصرف کنند.
خلط دَم چه مزیت هایی دارد؟
بقای بدن، به خلط دم است و در واقع این خلط، بدن را گرم و تر نگه می دارد و از علائم زنده بودن نیز این است که بدن گرم و تر باشد (نه سرد و خشک).
با ما با پرونده سریالی #اخلاط همراه باشید.
@Drmirghazanfari
آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۲)
چه غذاهایی خلط دَم تولید می کنند؟
تمام غذاهای موافق مزاج شخص و غذاهایی که برای فرد مفید هستند (اصطلاحا به وی می سازد) و شخص با مصرف آنها در حالت سلامتی قرار دارد در بدن خلط دَم تولید می کنند.
غذاهایی که اصطلاحاً غذای اصلی انسان به حساب می آیند (غذای مطلق)، مانند #گندم و فرآورده های آن، مثل نانها، #برنج و محصولات آن، #حبوبات (مثل #نخود و #لوبیا)، طعمهای شیرین و میوههایی مانند #انجیر و #انگور و مخصوصا گوشتهای قرمز (مثل گوشت گوسفند و گوساله)، #جگر، دل، قلوه، #تخممرغ، مواد غذایی چرب (مثل #کره و #خامه) و مغزها (مثل #بادام و #گردو) نیز مقدار زیادی خلط دم تولید می کنند.
با ما با پرونده سریالی #اخلاط همراه باشید.
@Drmirghazanfari
آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۳)
علائم افزایش خلط دَم در بدن
احساس خمودگی و سنگینی به ویژه در سر و اندامها، #خمیازه کشیدن زیاد، کش و قوس دادن به بدن، #خوابآلودگى و #کسالت، حافظه ضعیف، خستگی های بی علت (با وجود خوردن غذاهای خوب)، احساس طعم شیرینی در دهان به ویژه صبحها با غلبه ی خلط دَم در بدن رخ می دهند.
متمایل شدن رنگ و رو به سمت سرخی، #جوش و #دمل چرکی، خونریزی از جوشها (نشانه غلبه خون در بدن است)، خون دماغ شدن با کوچکترین تحریک، خونریزی از #لثه، عادت ماهانه زیاد در خانمها، خارش پوست و داغ و گرم و رطوبتی شدن پوست نیز جز سایر علائم افزایش خلط دَم در بدن هستند.
با ما با پرونده سریالی #اخلاط همراه باشید.
@Drmirghazanfari
آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۴)
پرهیزها برای درمان افزایش خلط دَم
زیادهروی در مصرف غذاهای مولد خلط دم باعث افزایش غیر طبیعی خلط #دم در بدن می شود. امروزه به دلیل مصرف مقدار زیادی غذا و کاهش فعالیت بدنی (عدم تناسب بین ورود مواد غذایی با مصرف ٱن ها توسط بدن)، خلط دم در بدن افزایش می یابد و شخص دچار امتلاء (پر شدن بدن) می شود.
این افراد باید از مصرف غذاهای ذکر شده مولد دم و یا مواردی که دارای مزاج گرم و تر هستند پرهیز کرده و در مصرف آنها زیادهروی ننمایند.
#روزهداری و گرسنگی کشیدن، یکی از روشهای درمانی برای این اشخاص است، بنابراین کاهش چشمگیر حجم و کیفیت غذا برای مدتی محدود مثلا دو هفته مفید است و این افراد باید در این مدت از غذاهایی استفاده کنند که فقط شکم را سیر می کنند، ولی منجر به افزایش حجم بدن نمی شوند.
با ما با پرونده سریالی #اخلاط همراه باشید.
@Drmirghazanfari
آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۵)
موارد مفید برای درمان افزایش خلط دَم
استفاده از انواع آشها و سوپهای ساده دارای کمی #برنج و #لپه و مقدار بیشتری سبزی تازه که می توانند حاوی یکی از ملینهایی مانند آلو، تمرهندی، آب زرشک یا عصاره #سماق (که نیم ساعت آخر پخت باید اضافه شوند) باشند، در این افراد مفید است و مصرف آن به کاهش خلط دم اضافی در بدن کمک میرکند.
به این غذاها اصطلاحاً #مُزَوَّرِه (از ریشه تزویر، به معنی گول زدن) گفته می شود، یعنی فرد غذا می خورد اما چیزی به اعضا و بدن او اضافه نمی شود.
در طب سنتی از این غذاها برای رژیمهای لاغری استفاده می شود که فقط شخص را سیر می کنند، و خلط دم قابل توجهی تولید نمی کنند. استفاده از مواد با طعمهای ترش مانند #غوره، #آبغوره، #آبلیمو و خورشهای سبزی مانند خورش #کدو، #بامیه، #قورمهسبزی، #آلواسفناج (سرخ نشده) که کمی ترش شده باشند (با غوره، لیمو، زرشک، آب آلبالو، #آلوبخارا، #تمرهندی و…) و #سالاد و #لبنیات (در حد متعادل)، آب میوههای ترش مانند آب آلبالو، آب #زرشک و ترشی جات خانگی که خیلی تند نباشند نیز برای کاهش خلط دَم مفید می باشد.
@Drmirghazanfari
////////////////////////////////
خلط دموی یا مزاج گرم و تر
تدابیر کابوس دموی
کاهش غذا
استفاده از رقیق کنندههای خون؛ مثل: عناب، تمرهندی، سکنجبین، انار میخوش
لینت مزاج با تمرهندی
شربت جلاب به طور منظم در برنامه غذایی باشد.
تقویت معدهی گرم با رب سیب و رب به یا شربت سیب
غذاهای کاهندهی حرارت مثل آش سماق، آش غوره، آش ترش مازندرانی
تسکین بخارات با سفوف گشنیز: تخم گشنیز پودر شده + هم وزنش پودر شکر سفید، ۱۰ تا ۱۵ شب یک قاشق مرباخوری هنگام خواب میل شود.
سفوف گشنیز در درمان خلط پشت حلق و جلوگیری از بالا رفتن بخارات به مغز بسیار کمک کننده است.
تدابیر کابوس سوداوی
غذاهای لطیف
گوشت پرندگان با ادویههای گرم
کاهش غذا
پرهیز از خواب بعد از غذا
سردی شدید اگر به مغز برسد میتواند منجر به کابوس شود.
استفاده از روغنهای گرم از طریق ماساژ مغز و ضماد با جاذبهای حرارت و خون به سمت مغز
روغنهای گرم مثل روغن سداب، مصطکی و اذخر که به شکل گرم یا نیم گرم به سر ماساژ داده میشود.
@mahdyarteb
کانال دکتر غلامرضاکریمی طب سنتی درشهر اصفهان