آخرین مطلب

یبوست و بواسیر را به روش طب سنتی و خانگی درمانش کنیم

درمانهای خانگی جهت درمان یبوست و بواسیر

افراد می توانند در برخی موارد از درمان های خانگی برای درمان بیماری ها استفاده کنند. فراورده های خانگی معمولا با طب سنتی آن کشور مطابقت دارد ولی اختصاص به طب سنتی ندارد؛ افراد توجه کنند که در صورت رعایت درمان های خانگی و عدم بهبودی به پزشک مراجعه کنند.

 درمان های خانگی برای رفع یبوست

 یبوست به معنای حرکت آرام مدفوع در روده بزرگ است. دیدگاه طب سنتی با طب نوین درباره تعریف یبوست تفاوت دارد. از دیدگاه طب سنتی افراد به ازای هر وعده غذای مصرفی خود با اجابت مزاج داشته باشند و قوام آن نه سفت باشد نه شل؛ در غیر این صورت فرد دچار یبوست مزاج است ولی در طب نوین اگر فرد در هفته کمتر از سه بار دفع داشته باشد و اجابت مزاج مشکل صورت پذیرد، را نشانه یبوست می دانند.

 موارد زیر می توانند حرکت مدفوع را در روده تسهیل کنند:

 – مصرف شیر با شکر سرخ که قوای بدن را نیز افزایش می دهد.

 – مصرف انجیر و آلو

 – اسفاده از سبوس گندم و به کار بردن آن در طبخ غذاها

 – مصرف بذر کتان

 – ماساژ شکم با روغن هایی مانند بابونه و زیتون به این ترتیب که شکم را روغن مالی کردن و جهت عقربه های ساعت دور ناف را می توان تا ۳۵ مرتبه با دست ماساژ داد که این کار به دفع مواد زائد از طریق مدفوع کمک زیاد خواهد کرد. افراد مبتلا به یبوست باید در انجام این کار مداومت داشته باشند.

 – مصرف گل قند که آن را می توانند از داروخانه ها تهیه کنند.

 – مصرف یک تا ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر در آب گرم نیم تا یک ساعت قبل از غذا یا ناشتا.

 درمان های خانگی رفع بواسیر

 – ۲ تا۳ قاشق غذاخوری گل ختمی و بابونه را در یک لیتر آب به مدت ۲ تا ۳ دقیقه جوشانده و سپس یک لیتر آب جوشیده ولرم به آن اضافه شود در یک تشت ریخته و درون آن بنشینند که این کار به رفع زوائد ایجاد شده بواسیر کمک می کند.

 – مصرف لعاب دانه هلو

 غذاهای مفید جهت رفع یبوست

 – اسفیدباج غذایی که در تهیه آن گوشت گوسفند یا گوشت جوجه مرغ و سبزی هایی مانند کدو، هویج، اسفناج، تره، جعفری و حبوباتی مانند ماش، نخود و جو یا برنج به کار رفته باشد. این غذا بسیار سهل الهضم بوده و اخلاط مناسبی را در بدن تولید می کند.

 – آبگوشت گوشت خروس که در تهیه آن روغن بادام نیز به کار برده باشند.

 – نخودآب غذایی است که برای کسانی که دچار ضعف روده هستند و یبوستشان به دلیل ضعف روده هاست که این غذا با نخود، گوشت مرغ یا گوسفند همراه با ادویه هایی مانند دارچین و زعفران و روغن زیتون طبخ می شود؛ لازم به ذکر است که نخود ملین و بسیار مقوی است، حرارت غریزی را تقویت می کند، همچنین بدن را از مواد زائد پاکسازی می کند و خون صالح در بدن می سازد، دارچین نیز لطیف کننده غذاست و بادها را از بین می برد همچنین مقوی معده است، روغن زیتون نیز مسهل بوده و دل دردها را برطرف می کند.

 – آشی که در تهیه آن از نخود، ماش و روغن بادام استفاده شده باشد. ماش از بهترین نوع حبوبات است که نفخ کمتری دارد، خون صالحی در بدن تولید می کند و بسیار مقوی است.

 – افرادی که بر اثر یبوست دچار بواسیر شدند بهتر است که خاگینه تره مصرف کنند. تره ملین است و از خونریزی  بواسیر جلوگیری می کند.

 – سوپی که در تهیه آن از هویج، سبوس گندم، جو و سبزی جات به کار رفته باشد؛ هویج مقوی معده و ملین است همچنین سبوس گندم روده ها را تحریک و آماده دفع می کند.

 – آشی که در تهیه آن از جعفری، برنج و تره استفاده شده باشد. همچنین، یک ربع قبل از خاموش کردن آش حدود ۲ قاشق غذاخوری گل سرخ کاشان آسیاب شده داخل آش ریخته شود. جعفری نیز رفع کننده نفخ و دل درد است.

 – خورشت کرفس و خورشت آلو برای مبتلایان به یبوست مفید است.

 مأخذبرگرفته از مصاحبه دکتر مهراد کریمی و دکتر غلامرضا کردافشاری، خبرگزاری تسنیم

http://www.tim.ir/teaching/748/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%AA-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%DB%8C%D8%A8%D9%88%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%D8%A8%D9%88%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B1/

سایت انجمن تحقیقات طب ستتی ایران