اگر پنیر می خورید مطلب زیر را بخوانید:
پنیرهای صنعتی و فروشگاهی فوق العاده سرد بوده و پنیر محلی سردیش کمتر است بنابراین حتما باید پنیر را با مصلحش میل کرد.
مصلح و گرم کننده مرطوب آن گردو است و گرم کننده مزه دهنده و تعدیل کننده آن سیاه دانه یا مقداری پودر زیره است.
«برگرفته از بیانات استاد حکیم، حسین خیراندیش»
کانال طب سنتی سورِنا
@SorenaNews
www.sorenaNews.com
در #پنیر ماده ای به نام #تیرامین وجود دارد که اگر در مغز جمع شود باعث کندی ذهن می شود ، برای مقابله با تیرامین باید میزان #مس را در بدن زیادکرد واین کاربا خوردن #گردو انجام می شود
@sinohehsamdaliri
چند ساعت بعد از خوردن پنیر نباید ترشیجات نظیر آبلیمو، سرکه و سایر ترشیجات مصرف شوند؛ چون با سردتر کردن گوارش ، باعث انواع مشکلات و سوء هاضمه و اختلالات جذبی و دفعی می شود.
عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید.
////////////////////////////////////
تغذیه در اسلام:
وقت خوردن پنیر
اسلام برای خوردن پنیر نیز وقت ،معین نموده است.
شامگاهان را وقت خوردن پنیر دانسته است و نیز دستور می دهد که با گردو صرف گردد و اینک دو نمونه از سخنان پیشوایان اسلام را در اینجا می آوریم:
عن الرضا عن آبائه عن علی بن الحسین علیه السلام قال: شیئان ما دخلا جوفا قط الا افسداه الجبن و القدید.
امام رضا علیه السلام می فرمایند:دوچیزند که هرگاه داخل معده شوند سبب فساد آن می گردند:پنیر و گوشت مانده.
بحارالانوار، ج ۶۶،ص۱۰۴۲
امام صادق علیه السلام در ضمن خواص چند چیز می فرمایند: دوچیز از هر جهت زیان آورند و سود نمی رسانند:گوشت مانده خشکیده و پنیر.
وسائل،ج ۱۷،ص۳۹
تا اینجا همه سخن از کراهت و مذمت بود،و قبل از اینکه سخن از استحباب و تعریف به میان آید خوب است با یک تجزیه علمی،فلسفه کراهت پنیر را بدانیم: پنیر به کندی جذب و دفع می شود و اشتهای به غذا را کم می کند،برای گرم خویان و کسانیکه مزاجی ملتهب دارند زیانش کمتر و برعکس صاحبان طبیعت سرد و بلغمی از زیان خوردن و مصرف نمودن آن در صورت مداومت درامان نیستند.همین پنیر است که در بعضی مزاج ها باعث تولید قولنج بسیار شدید به نام ایلائوس یا انسداد روده می گردد.
به خوبی مذمت پنیر روشن گشت که ثقالت و دیر هضمی آن که فشار بیش از حد به دستگاه هاضمه می دهدسبب کراهت آن است.خوبست نمونه سوم برای اثبات کراهت و ثقالت پنیر را از یک طبیب عالیقدر قدیم بیان نمائیم: ((طبیعت پنیر در دوم سرد و تر ،افعال و خواص آن ،مقوی معده و روده و مقوی گرده و ملیِّن طبع و مولد خلط صالح و دیرهضم؛با مغز گردکان وصعتر بغایت مسمن بدن و باعث نرمی جلد…))
منبع:مخزن الادویه حرف ج
دستور های استحبابی اسلام از این قرار است:مردی از امام جعفر صادق علیه السلام درباره خاصیت پنیر سؤال نمود امام به او فرمودند موجب ضرر است و منفعتی ندارد. همان مرد شامگاه بر آن حضرت وارد شد و دید بر سر سفره ای که امام ششم برای صرف شام نشسته اند ظرفی از پنیر است دچار حیرت شد و گفت شما امروز صبح از پنیر مذمت فرمودید اینک بر سفره نهاده اید. امام فرمودند:صبحگاهان خوردن پنیر پسندیده نیست اما شامگاهان خوب است و ضمنا بدان که قوه باه را نیز زیاد می کند.البته منظور از پنیر در شامگاهان خوردن آن با مغز گردو است.
منبع:اسلام پزشک بی دارو،احمد امین شیرازی
موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید