آخرین مطلب

سوء مزاج معده و کبد بر مبنای طب سنتی

#سوء_مزاج_معده_و_کبد

👈👈 شناخت سوء مزاج های معدی:

۱⃣ سوء مزاج گرم

🔺علائم: تشنگی زیاد، خشکی دهان، اشتهای کم، هضم راحت غذای غلیظ و سنگین.

🔻علاج: باید از مصرف زیاد غذاهای گرم و لطیف و ادویه فراوان پرهیز کرد. می توان از نوشیدنی ها و رب های کاهنده حرارت مثل عناب. انار، لیمو و غوره یا رب ریواس، سیب و به استفاده کرد. در کنار آن مصرف آش هایی که با سرکه و سماق و غوره درست می شوند، مفید است و نوشیدن آب خنک سود دارد.

۲⃣ سوء مزاج سرد

🔺علائم: ضعف هضم (احساس سنگینی و پری شکم بعد از غذا)، اشتهای زیاد، ماندن طولانی غذا در معده و عبور کُند به روده، ترش کردن، مدفوع نرم و شل و بادکرده، نفخ.

🔻علاج: در ابتدا پرهیز از غذاهای سرد مثل ترشی ها و ماست، نوشابه و سس، برنج زیاد و مایعات سرد ضروری است. خوب جویدن غذا و خوردن غذاهایی که با زیره درست می شود و استفاده از مربای زنجبیل و گلسرخ بسیار نافع است. یک داروی کمکی، اسفند شبانگاه به میزان ۱ قاشق چایخوری به همراه یک استکان آب است.(تا ۴۰ روز)

۳⃣ سوء مزاج مرطوب

🔺علائم: کم تشنه شدن ، زیادی آب دهان ، عبور سریع غذا از معده به روده ، تنفر و اذیت شدن از غذاهای مرطوب ، احساس خوب با خوردن غذاهای خشک و تند و شور.

🔻علاج: پرهیز از سردی ها و مصرف نکردن مایعات همراه غذا، خروج مادّه بیماری از معده به طریق قی (با تجویز متخصّص) و سپس مصرف مربای گلسرخ.

۴⃣ سوء مزاج خشک

🔺علائم: تشنگی خیلی زیاد، خشکی شدید زبان، لاغری بدن، احساس خوب با خوردن غذاهای مرطوب (مثل شیر یا ماست)، اذیت شدن با خوردن غذاهای خشک(مثل آجیل و ادویه)، حجم کم مدفوع، خشکی مدفوع.

🔻علاج: پرهیز از غذاهای خشک و کم رطوبت، رطوبت بخشی به معده با شیر، ماء الشّعیر طبّی، میوه ها، دانه های لعابدار، شربت ها، سوپ ها و آش ها، روغن های مرطّب به شکم مالیدن.

👈👈 شناخت سوء مزاج های کبدی:

۱⃣ سوء مزاج گرم

🔺علائم: تشنگی زیاد، تلخی دهان، خشکی زبان، اشتهای کم، یبوست(سفتی و خشکی مدفوع)، ادرار پررنگ یا مایل به سرخی، گرمی پوست محل کبد(زیر دنده های راست)، داغی یا تب بدن، سوزش ادرار، سنگینی و کوفتگی اعضا، شیرینی یا شوری دهان، زردی رنگ بدن یا چهره، قی یا اسهال زرد.

🔻علاج: پرهیز از سرخکردنی ها و ادویه فراوان، حمّام های گرم، فعالیت های بسیار سنگین، خنک کردن کبد با آب کاسنی و انار میخوش(ترش و شیرین)، ضمادهای خنک مثل عصاره کدو و خیار روی کبد قرار دادن، مصرف غذاهایی که با زرشک، تمبرهندی، ریواس، ماش و برگ چغندر درست می شوند.

۲⃣ سوء مزاج سرد

🔺علائم: کم تشنه شدن یا تشنه نشدن، ورم یا پف صورت، فساد رنگ چهره(بی طراوتی پوست)، سفیدی(کم رنگی) زبان و لب، سفیدی ادرار(به رنگ آب)، شکم روان(مدفوع شل)، سردی(یخ کردن) بدن.

🔻علاج: باید معاجین گرمی که با دارچین، زیره، خولنجان، زنجبیل و… درست می شوند، مصرف شود، گوشت های پخته شده با زیره و شوید و نخود،پرهیز از گوشت گوساله، گاو و مرغ زیاد، روغن مالی با روغن های گرم، فعالیت بدنی، دفع بلغم از طریق اسهال یا ادرار(با تجویز متخصّص).

۳⃣ سوء مزاج مرطوب

🔺علائم: ورم(پف کردگی) صورت یا پلکها، سستی(شلی) عضلات، خواب زیاد، کندی حواس(شنوایی، بویایی و…)، سفیدی ادرار(به رنگ آب)، ضعف هضم(احساس سنگینی و پری شکم بعد از غذا)، زبان مرطوب یا بزاق زیاد، شکم روان(مدفوع شل)، عدم احساس تشنگی، احساس خوب با خوردن غذاهای خشک.

🔻علاج: کاهش مصرف آب و مایعات و غذا بطور کلّی(روزه طبّی)، ورزش، استفاده از ادویه گرم همراه غذا، مصرف دارچین بصورت روزانه.

۴⃣ سوء مزاج خشک

🔺علائم: لاغری بدن، تشنگی، خشکی زبان یا دهان، کم خونی، حجم کم مدفوع(نسبت به غذای خورده شده)، یبوست، تیرگی و بی طراوتی پوست، ترس، غم، افکار بد، نبض صلب(سفت).

🔻علاج: ایجاد لینت مزاج باانجیر و آلو، روغن زیتون، روغن بادام شیرین، فلوس، غذاهایی مثل آش جو پوست کنده، اسفناج، ماست، برگ کاهو، میوه ها و خطمی، شربت های رطوبت بخش مثل نیلوفر، ماء الشعیر و..

https://telegram.me/Mezajshenasi12
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

🍃🌸🕉 @Mezajshenasi12

//////////////////////////

 

🟢اگر مزاج معده ای خشک بشود چه اتفاقی می افتد؟ (قسمت اول)🟢

🧊 اگر معده دچار خشکی شود همین خشکی به دهان تسری پیدا می کند و شخص مدام تشنه است وعطش دارد، هر چه آب می خورد عطشش فرو کش نمی کند و اتفاقاً تمایل به مصرف خوردنی های خشک و خشکبار دارند که شرایط او را بد و بدتر می کند.

☀️ باز هم اولین قدم در درمان خشکی معده پرهیز از شرایطی است که خشکی را افزایش می دهد مانند آفتاب زیاد، استرس و مصرف خوراکی هایی مانند نمک، ادویه های تند مانند فلفل، سرکه، سرخ کردنی ها، پسته، فندق، و مانند آن ها است. مشکل این افراد با مصرف با آب حل نمی شود. باید خوردنی هایی مصرف کنند که مزاج رطوبتی داشته باشند به طوری که رطوبت در معده باقی بماند.

🟢اگر مزاج معده ای خشک بشود چه اتفاقی می افتد؟ (قسمت دوم)🟢

🥛مثلا مصرف شیر، دوغ، و ماست به این افراد توصیه می شود.خوردنی ها و نوشیدنی هایی مثل انار، شربت انار، ماءالشعیر که به صورت خانگی و سنتی تهیه می شود به بدن رطوبت می دهد. روغن هایی مثل بنفشه و روغن بادام شیرین رطوبت خوبی دارند و می-توانند به صورت موضعی روی منطقه معده ماساژ داده شوند و در موارد شدید توصیه به خوردن این روغن ها نیز می شود.

⚡️به طور مثال افراد با معده ی خشک می توانند یک قاشق چای خوری روغن بادام شیرین یا روغن بنفشه خوراکی را هر۸ ساعت یا دوازه ساعت یک بار بخورند و این روغن به معده نفوذ می کند و رطوبت آن را بالا می برد و احساس عطش شدید را از بین می برد. استحمام با روغن مالی و مرطوبت کننده نیز برای این افراد بسیار توصیه می شود.

📣به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید

👇👇👇
@DrMirghazanfari