آخرین مطلب

خلط بلغم بر مبنای طب سنتی چیست

📚📚📚📚بفرمایید سلامتی:
🔵 آنچه باید در مورد خلط #بلغم بدانید (۱)

🔵 خلط بلغم چیست؟

🔵 خلط بلغم، مایعی لزج با خصوصیات شبیه آب (بی رنگ و بی ‌طعم و بی ‌بو) است و هر جای بدن که نیاز به رطوبت بخشی و انعطاف‌پذیری وجود دارد، خلط بلغم در آن قسمت بیشتر یافت می شود، مانند بافت‌های زیر‌پوستی، چربی، مایع مفصلی و ترشحات مخاط‌های بدن (که مخاط‌ها را لزج و مرطوب نگه می ‌دارد). ماده پایه #مغز و #نخاع نیز بلغم است.

🔵 خلط بلغم چه مزیت هایی دارد؟

🔵 خلط بلغم قابلیت تبدیل شدن به خلط دم را دارد به طوری که در هر قسمت از بدن که حرارت افزایش پیدا کند، بلغم به خلط دم تبدیل می شود و آن عضو را تغذیه می کند، بنابراین این خلط ذخیره‌ای برای تغذیه بدن است. ضربه‌پذیری و انعطاف‌پذیری بدن نیز از خصوصیاتی است که خلط بلغم برای ما به ارمغان می آورد، پس بلغم، مانند سایر اخلاط، برای بدن لازم و مفید است.

📚با ما با پرونده سریالی #اخلاط همراه باشید.

@Drmirghazanfari

🔵 آنچه باید در مورد خلط #بلغم بدانید (۲)

🔵 چه غذاهایی خلط بلغم تولید می کنند؟

🔵 غذایی که خصوصیت شبیه آب داشته باشد و بی رنگ، بی بو، بی طعم، آبکی، شفاف، لزج و #لعابدار باشد مانند آش‌ها و سوپ‌هایی که لعاب زیادی دارند یا خورش‌های ترش حاوی سبزی و لعابدار، آب #کله‌پاچه، #سیرابی و #شیردان، غذاهای فریز شده، غذاهایی که به صورت خام میل می ‌شوند یا غذاهای پخته‌ای که به صورت سرد میل می ‌شوند خلطب بلغم تولید میکنند.

🔵 همچنین مصرف زیاد #برنج بدون #سبوس، #سیب‌زمینی، #سس‌ها، #سالادها، مخصوصا سس سفید، مصرف زیاد ۶لبنیات (مثل #ماست، #دوغ و #شیر)، مصرف زیاد آب، میوه‌ها و سبزیجات سرد و رطوبتی مثل #کاهو، #خیار، انواع #مرکبات، و میوه‌های ترش باعث تولید خلط بلغم در بدن می شوند.

📚با ما با پرونده سریالی #اخلاط همراه باشید.

@Drmirghazanfari

🔵 آنچه باید در مورد خلط #بلغم بدانید (۳)

🔵 علائم افزایش خلط بلغم در بدن

🔵 احساس سنگینی (مخصوصاً چشم‌ها و سر) و #پف‌آلودگى، احساس سردی در بدن (برخلاف دموی ‌ها)، #عرق کردن سرد و زیاد و خیس بودن سطح بدن، عرق کردن کف دست، روشن (سفید مهتابی) شدن پوست، عدم #تشنگی یا احساس تشنگی کاذب (گاهی به صورت کاذب آب می ‌خورند و شرایط‌شان بدتر می ‌شود)، افزایش ترشحات بدن (آبریزش دهان، #آبریزش_بینی، اشک ریزش)، غلیط شدن آب دهان، سستی بدن و آویزان شدن عضلات و بافت پوست و زیر پوستی به علت افزایش بلغم در بدن رخ می دهند.

🔵 همچنین #خواب‌آلودگى زیاد و سخت از خواب بیدار شدن (مخصوصاً در مکان‌های رطوبتی مانند شمال کشور به ویژه در فصول سرد سال یا در اتاق‌های سرد و رطوبتی مانند زیر‌زمین)، #افت_حافظه، منگی و گیجی، دیر گرفتن مطلب و #کندفهمی، عدم هضم مناسب غذاها (به دلیل حالت سردی و رطوبت معده)، #رفلاکس و ترش کردن و نفخ معده، حالت رقیق و آبکی داشتن دفعیات بدن ( تکررادرار یا اسهال بلغمی) از علائم افزایش بلغم در بدن می باشد.

📚با ما با پرونده سریالی #اخلاط همراه باشید.

@Drmirghazanfari

🔵 آنچه باید در مورد خلط #بلغم بدانید (۴)

🔵 پرهیزها و موارد مفید برای درمان افزایش خلط

🔵 این افراد باید از زیاده روی در مصرف مواد غذایی ذکر شده پرهیز نمایند. #روزه‌داری، #گرسنگی و تشنگی برای این افراد مفید است، چون فرصت دفع رطوبت‌های اضافه را می دهد و بدن را به سمت گرمی و خشکی می برد.

🔵 این افراد باید غذاهایی با حجم کم و انرژى بیشتر مصرف کنند، مانند #کباب گوشت (گوشت قرمز) با مقدار کمی نان یا #برنج (در مصرف برنج و نان زیاده‌روی نشود)، کباب #دلمرغ (مثلا روزی یک سیخ تا یک هفته)، گوشت پرندگان کوچک مثل #کبک و #بلدرچین، مغزهای بوداده (سرخ کردن، بو دادن، تفت دادن و سرخ کردن کم غذاها برای این افراد مفید است)، تنقلاتی مانند #انجیر، #کشمش، #مویز، #توتخشک، نبات، عسل، شیرینی ‌های طبیعی، #شیره_خرما و #انگور (روزی یک قاشق)، مرباهای خانگی شیرین، غذاهای کمی شور و نمکی و حاوی ادویه (مثل #فلفل، #دارچین و #هل)، سبزی خوردن (مثل #ترخون، #تره، #نعنا، کمی #مرزه و #جعفری)، میوه‌های شیرین (مثل #سیب رسیده شیرین، #گلابی، #انبه و #موز) برای این افراد توصیه می شود.

📚با ما با پرونده سریالی #اخلاط همراه باشید.

@Drmirghazanfari

////////////////////////////////////

💧خلط بلغم💧

🔹بلغم (humor. sputum):
یکی از اخلاط چهارگانه. مایعی است که در معده تولید می شود و در بدن جایگاه خاصی ندارد و در تمام سطح بدن همراه با خون در جریان است. بلغم طبیعی در روند طبیعی خویش به خون تبدیل می شود. در واقع بلغم خون خامی است که در صورت پخته شدن به خون تبدیل می شود. مزه این نوع بلغم شیرین است و طبع آن سرد و تر است. وجود بلغم برای اندام های بلغمی مانند مغز و اندام های پر حرکت مانند مفاصل ضروری است زیرا وقتی اندام های بدن از جذب مواد غذایی محروم می گردند، به وسیله حرارتی که بلغم ایجاد می کند نیرو می گیرند.

🔹در اصطلاح طب قدیم خلطی از اخلاط چهار گانه بدن است (منتهی الارب) در اصطلاح پزشکی امروز جسمی سفید و لزج و نرم و غالباً شبیه به پیه که در حالت مریضی از اغشیۀ مستبطن به تجاویف بدن انسان مسترشح گشته خارج می گردد (ناظم…) لنف. بلغم خلطی مایل به زردی یا بی رنگ که از سیر و حرکت گلبول های سفید بدست می آید و در رگ های لنفی جریان دارد، شیره آب مانندی که در نباتات جریان دارد.

🔹لنفاوی یعنی دارای لنف. (فرهنگ دهخدا). بلغم دو نوع است: ۱- طبیعی و غیر طبیعی، طبیعی غذائی است خام که حرارت و قوت معده آن را تمام نگواریده باشد و این بلغمی تواند بود که چون حرارت اصلی و قوت هاضمه یعنی قوت گوارنده قویتر گردد غذا گردد از بهر آن که وی خونی تمام ناپخته و رنگ او سفید باشد و سطبرتر از خون باشد و هیچ مزه ندارد و طبع آن با قیاس با خون و صفرا سرد است، و بقیاس با تن مردم سرد نباشد، و آفریدگار جل و علا بلغم را جایگاهی خاصه پدید نکرد چنان که صفرا و سودا کرده است، و اندر همۀ تن پراکنده آن را بگذاشت همچنان خون، از بهر آن که بلغم خون طبیعی مانده است بخون و تن را بدان حاجت های ضروری است که از چند گونه: یکی آن که تا هر گاه که سببی افتد که غذا باندامها دیرتر خواهد رسید نزدیک هر اندامی چیزی حاصل باشد که حرارت اصلی و قوت هاضمه که هر اندامی را هست روی بدان آرند و آن را تمام بپزند و بگوارد و این حاجت که یاد کرده آمد نه بصفرا است نه بسودا، و هیچ یک از این دو، بدین کار نشاید از بهر آن که هر دو تمام پخته اند و از تمامی اندر گذشته و قوت هاضمه آنرا از تمام پختگی باز پس نتوان آورد.

🔹و دیگر باره پختن و بگواریدن، لیکن این بلغم هنوز اندر وی لختی خامی هست و قوت هاضمه آنرا تمام تواند پخت، و حاجت دوم آنست که می باید جزوی از این بلغم با خون بیامیزد و تا خون بدان سبب شایسته غذای اندامهائی گردد که مزاج آن سرد و تر باید باشد چون دماغ و حاجت سوم آن که تا بندگاها را که حرکت بسیار باشد تر و نرم می دارد تا بسبب حرارتی که از حرکت خیزد خشکی اندر وی پدید نیاید، و معدن بلغم معده است. و هر گاه که حرارت معده کمتر باشد و قوت هاضمه سخت ضعیف باشد بلغم بسیار تولد کند خاصه اگر خوردنیها سرد تر باشد و روزگار زمستان باشد و مردم نیز ریاضت و حرکت کمتر کنند و اندیشه بر دل نباشد. (ذخیره…).

🔹نشانه های غلبه بلغم (Phlegm overpowering):
سپیدی رنگ روی باشد و نبض کوچک و نرم و متفاوت و بطی و سردی و تری بر ظاهر پوست و سستی گوشت اندامها و کسالت و بسیاری آب دهان و ستبری آن و کمتر گواریدن طعام و آروغ ترش و سپیدی بول و اندر خواب چیزهای سپید و سرما و آب و برف دیدن و بسیار خفتن و تشنه ناشدن لکن اگر بلغم شور باشد تشنگی باشد و آن تشنگی به آب سرد بنشیند و خواب آرد لکن خوش نخسبد خاصه در فصل زمستان به سن کودکی و پیری تن فربه و ماهی تازه و ترید و از این قبیل اغذیه است (ذخیره…).

🔹 ۱- شور شدن دهان ۲- سفیدی بیش از حد پوست بدن ۳- شل شدن و آبکی شدن پوست بدن ۴- سفیدی زود هنگام موها ۵- سردی دست و پا ۶- دیر هضم شدن غذا ۷- خواب آلودگی ۸- جاری شدن آب دهان ۹- رقیق بودن آب بینی ۱۰- کم هواسی ۱۱- دفع ادرار به میزان زیاد و با فشار زیاد ۱۲- سستی و بیحالی ۱۳- ریزش مو زودتر از موعد مقرر ۱۴- درد معده ۱۵- درد کمر وگرده (بین کتف ها یعنی ماهیچه های گردن) ۱۶- پا درد و زانو درد ۱۷- بیماری لغوه و پارکینسون ۱۸- بیماری برص و پیسی (ویتیلگو) ۱۹- نقرس ۲۰- تنگی نفس ۲۱- تپش قلب (مخصوصاً زمان بیدار شدن از خواب) ۲۲- زیاد سرفه کردن ۲۳- ضعف مثانه ۲۴- لکه های قهوه ای در سفیدی چشم.

#مواد_تشکیل_دهنده_خون
#خلط_بلغم

🎯 برگرفته از:
🌐 www.ravazadeh.com

✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh

➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw