آخرین مطلب

تغذیه صبحانه بر مبنای طب سنتی و طب اسلامی

کیک و کلوچه بدترین صبحانه! 🥮

◽️اگر بجای خوردن صبحانه کامل ، کیک و کلوچه بخورید ، به سرعت قندخون بالا رفته و بعد از چند ساعت ، سقوط آن و گاها ضعف شدید را باعث می‌شود.
@mf_eslami

////////////////////////////////////////////////////

💢صبحانه در طب اسلامی👇

💫پیامبر(صلی‌الله علیه و آله) : لُقْمَهُ الصَّباحِ مِسْمارُ الْبَدَن./المحاسن، ۴۹۹

صبحانه میخ بدن است [یعنی بدن را نیرومند می کند].

💫در روایت آمده است:
مَنْ‌ أَرَادَ الْبَقَاءَ وَ لَا بَقَاءَ فَلْیُبَاکِرِ الْغَدَاءَ وَ…
/من لا یحضره الفقیه، ج ۳، ص ۵۵۵

کسی که جاودانگی می‌خواهد و البته جاودانگی نیست، پس زود صبحانه بخورد
@soroshesalamati

/////////////////////////////////

🔰#صبحانه

✅صبحانه وعده‌ای اسرار آمیز است چنانکه گرما و اشتیاقی وصف‌ناپذیر را در جان و تن جاری می‌سازد، ذهن را هوشیار کرده، بشاشیت رنگ چهره و رفع بدبویی دهان را نیز به همراه دارد.

✅در واقع عزیزترین وعده روزمره از دید بدن، صبحانه است، بعد خواب شبانه کافی، اعضای بدن گرسنه، منتظر غذایی مناسب در خور حفظ سلامتی هستند.

🔻چه وقت صبحانه بخوریم؟
طبیعی است با طلوع خورشید، این سرچشمه حیات، تن و جان آدمی نیز میل به طلوع مجدد دارد، پس ساعات ابتدایی روز بهترین وقت این وعده جان‌افزا است.

💜وعده‌ای در کنار هم، همه اعضای خانواده، بانوان و مردانی که نگران دیر برگشتن از سر کار و ندیدن دلبندانشان هستند، با هدیه دادن خواب سر شب به این عزیزان، هدیه صبحانه دور همی را نیز، خردمندانه برنامه‌ریزی می‌کنند.

🔻در فصول گرم سال، چه صبحانه‌ای میل کنیم؟
✅استفاده از نان و کره و مربا، پیاله‌ای فرنی سرد، نان سبوس‌دار و پنیر و یک عدد گردو، تخم مرغ آب‌پز(با زرده خمیری و نه سفت) گاهی سالادی از جوانه‌ها و زیتون، گاهی فالوده سیب نیز هوسانه‌های خوبی هستند.
✅شیره‌ی انگور و سمنو شیرین‌های معتدل جان‌بخش صبح دوستانی هستند که کار فکری زیادی انجام می‌دهند.

✔️حواستان باشد صبحانه خوب و کامل، شما را از افت قند طی روز و در نتیجه ریزه‌خواری، و جبرانی و زیادی خوردن در وعده بعدی محافظت می‌کند.

💕تبصره: نان و پنیر و گردو نیز اگر موافق ذائقه شما است نوش جان‌تان. فقط جذب کلسیم در ساعات ابتدایی غروب آفتاب بیشتر است و از این روی توصیه طب سنتی به مصرف پنیر در وعده عصرانه و شام بیشتر است.

🌸سلامت و تندرست باشید🌸
🖊دکتر الهام اختری(متخصص طب ایرانی)

🆔 @drmmohebbi🌸

💊💊💊💊صبحانه؛ فقط صبح زود

یک تصور غلط اما رایج وجود دارد که فرد هرگاه از خواب بیدار شود و خوراکی بخورد، یعنی صبحانه خورده است.

در‌حالی‌که صبحانه در طب سنتی غذایی است که صبح زود (تقریبا از پنج و نیم تا هشت صبح) تناول می‌شود و بعد از آن هم خوابی در کار نیست؛ یعنی بلافاصله کار و فعالیت روزانه شروع می‌شود.

از نظر طب سنتی مهم‌ترین وعده‌های غذایی، صبحانه و شام هستند و خوردن یا نخوردن ناهار اهمیت چندانی ندارد.

علم پزشکی هم این مطلب را ثابت کرده است؛ هورمون‌های کاتابولیزان که چربی‌های بدن را آب می‌کنند و در خون می‌ریزند، صبح و غروب بیشترین میزان ترشح را دارند.

درست است که باید در خوردن چربی و شیرینی احتیاط کرد. ولی صبح‌ها اشکالی ندارد اگر غذاهایی را میل کنید که چرب و شیرین هستند اما به اندازه متعادل و متناسب با مزاج.

مصرف سبزی ها و میوه‌ ها و شیر سرد در ساعات ابتدایی صبح ممنوع است.

نوشیدن انواع و اقسام آب‌میوه‌ها در وعده صبحانه ممنوع است.

💊صبحانه مناسب افراد با مزاج مختلف

صبحانه مناسب دموی مزاج ها (مزاج گرم و تر)

نان جو با مرباهایی چون مربای آلبالو و تمشک، مربای گوجه سبز و آلو بخارا یا مربای معتدل گل‌ محمدی، بالنگ و پرتقال

نوشیدن آب و چای ولرم و رقیق با چند قطره آب لیمو تازه بدون عسل و شیرین کننده

در صورت استفاده از عسل، به مقدار کم مصرف گردد.

سفیده تخم مرغ

پنیر با گردو

عدسی در حد متعادل با گلپر

برای افراد دموی مزاج مواد غذایی چون کره و خامه، زرده تخم مرغ، شیرمحلی، شیرعسل، شیره انگور، ارده و نان گندم در وعده صبحانه توصیه چندانی نمی شود.

صبحانه مناسب صفراوی مزاج ها (مزاج گرم و خشک)

سیب‌زمینی بخارپز

نان جو با مرباهای هلو، کیوی، شاه توت، توت فرنگی، زردآلو، تمشک

نوشیدن آب و چای ولرم و رقیق با چند قطره آب لیمو تازه بدون عسل و شیرین کننده

پنیر با گردو یا زیره

سفیده تخم مرغ

صفراوی مزاج‌ها باید از مصرف نوشیدنی‌های گرم مانند چای داغ پرهیز کنند؛ نوشیدنی‌های گرم موجب برهم خوردن تعادل صفراوی مزاج‌ها می‌شود.
💊صبحانه مناسب سوداوی مزاج ها (سرد و خشک)

تخم مرغ عسلی یا نیم برشت

نیمرو با روغن کنجد

مویز و کشمش، خرمای شیره دار

فرنی با شیربادام یا شیربرنج با عسل، شکر سرخ یا شیره انگور

حریره بادام

مصرف متعادل هلیم با مقدار کمی روغن حیوانی و دارچین

شیر گرم با مصلح (خرما یا عسل)

نوشیدن آب گرم +لیمو تازه+ عسل

ارده کنجد با عسل یا شیره انگور

نان سنگک کنجدی با کره محلی گاوی (به مقدار کم) و مربای به، انجیر، هویج، گیلاس، گلابی، قیسی

مصرف پنیر همراه با چای شیرین در وعده صبحانه برای افراد سوداوی‌مزاج مضر است، زیرا سبب افزایش رسوبات خون شده و آنها دچار یبوست می شوند و این امر برای سلامتی زیان آور است.

صبحانه مناسب بلغمی مزاج ها (سرد و تر)

تخم مرغ عسلی یل نیم برشت

پنیر با گردو یا زیره یا سیاهدانه

شیر گرم شده به مقدار کم و با عسل یا گلاب

نان یا نان سنگک با کره محلی، خامه و سرشیر گاوی (به مقدار خیلی کم) و همراه با مربای سیب و مربای زنجبیل

ارده کنجد با عسل یا شیره انگور

چای، قهوه و نسکافه برای بلغمی ها و سوداوی ها مضر است و بهتر است در وعده صبح خیلی کم یا اصلاً مصرف نگردد.
تمام مواد لبنی، مانند شیر، ماست، دوغ، کره، سرشیر، خامه، پنیر و کشک برای افراد بلغمی مزاج مضر است مگر به مقدار کم و با مصلح استفاده شود.
💊صبحانه مناسب برای افراد با ویژگی های مختلف

مصرف متعادل کره با انواع مربا (متناسب با مزاج) یا با عسل در صورت عدم ابتلاء به دیابت؛ برای کودکان، نوجوانان، جوانان، دوران بارداری و شیردهی مناسب است.

ارده کنجد با عسل یا به تنهایی برای افراد سردمزاج و کسانی که ضعف بدنی دارند مناسب است، اما افراد دارای آلرژی و حساسیت باید مراقبت باشند.

نان و پنیر و گردو با انگور برای افراد لاغر که دوست دارند اضافه وزن پیدا کنند مناسب است.

پنیر و سبزی خرفه با گردو مناسب برای افرادی که دیابت بارداری دارند.

نیمرو با روغن کنجد یا روغن حیوانی و کمی زعفران یا دارچین برای بیشتر افراد قابل مصرف است.

هلیم غذایی غلیظ و مولد خون است، در معده ضعیف غذای مناسبی نیست، در سنین رشد، ورزشکاران و بانوان شیرده، افراد لاغر و در فصل سرد سال و در افراد سوداوی انتخاب خوبی است.

تخم مرغ آب پز با زرده ای خمیری (زرده نیم برشت) ارزش غذایی بالا داشته و از هضم خوبی برخوردار و تولید خون صالح می کند که مصرف آن با نان برای زنان باردار و شیرده و افراد سرد مزاج بسیار مناسب است.

منبع: گردآوری شده توسط تیم محتوایی طبایع (برگرفته از صحبت های دکتر علیرضا عباسیان و سایت دکتر سودابه بیوس و دکتر الهام اختری
https://tabaye.ir/suitable-breakfast-for-people-with-different-temperaments-and-characteristics/

🌸بخش پنجم صبحانه ✨
🔰مربــاهــا

🔹مربـای زنجــبیل :

✅تقویت مثانه و هاضمه و قوای جنسی است .
🚫زنجبیل در اغرادی که زخمهای گوارشی دارند منع مصرف دارد .

🔸مربـای بـالنـگ :

✅مقوی قلب و مغز و کبدهای سرد است . تقویت معده ی مناسب هم می دهد .

🔹مربـای پـوست پستـه و پـوست پـرتقـال :

✅قابض و مقوی معده ی سرد و کمک به هضم غذا می کند . مناسب سرد مزاجان

🔸مربـای جـزر یا هـویج :

✅تقویت قوای جنسی ، مقوی احشا و سریع الهضم است .

🔹مربـای بــه :

✅تقویت معده و کمک به هضم و دفع تهوع می دهد .
✅سیب هم خواص مشابهی دارد اما ضعیف تر از “به” است .

🌸سلامت و تندرست باشید🌸

🖊دکتر مینا محبی (متخصص طب سنتی)

🆔 @drmmohebbi🌸

/////////////////////////////////////////////////

🎯 بهترین #صبحانه برای دانش ‌آموزان

📌ارده و عسل یا مربا
🔻کره و عسل یا مربا
🌀حلوا ارده
❇️شیر و عسل
🔺نان و خرما
🔸حلوای سنتی
💠خوراک عدسی با گلپر
⚜️فرنی یا شیر برنج به همراه مربا
💮نان شیرمال و عسل
🌐تخم‌ مرغ (مصلح تخم‌ مرغ آویشن یا گلپر است)
🔚البته میوه یا آب ‌میوه طبیعی فصل هم گزینه‌های مناسب دیگری هستند.

@soroshesalamati