آخرین مطلب

شربت مویز بیماری‌های روحی و روانی، افسردگی‌ها، هم و غم بی مورد، استرس‌ها و … را تسکین می‌دهد

💊💊💊شربت مویز بیماری‌های روحی و روانی، افسردگی‌ها، هم و غم بی مورد، استرس‌ها و … را تسکین می‌دهد

مویز چیست؟

به حبه‌های درشت خشک شده انگور سیاه، مویز گفته می‌شود.

این نوع خشکبار در واقع از نظر شکل ظاهری و رنگ آن با کشمش متفاوت، ولی از نظر خواص تا حدود زیادی شبیه آن است.

مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمی‌دهد و حتی اثر نیروبخش آن بیشتر می‌شود.

ترکیبات مویز اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلالات بیماری آلزایمر دارند.

با خوردن مویز، غلظت خون کاهش می‌یابد، رگ‌های خونی منبسط می‌شوند و خون می‌تواند با سرعت بیشتری در بدن جریان یابد و در نتیجه مانع انباشته شدن پلاکت‌های خون روی هم می‌شود و از لخته شدن خون در رگ‌ها جلوگیری می‌کند.

مویز دارای اسید چرب امگا ۳ و امگا ۶ می‌باشد.

همچنین باید اشاره داشت که بهترین و پرخاصیت‌ترین نوع آن مویز پر گوشت، کم دانه یا بی‌دانه است.

💊خواص شربت مویز

این شربت نشاط آور بوده و به طور معجزه آسایی تمام بیماری‌های روحی و روانی، افسردگی‌ها، هم و غم بی مورد، استرس‌ها و نگرانی‌های بی مورد و … را تسکین می‌دهد.

شربت مویز برای دفع زیادی بلغم و رطوبت، سردردها، افزایش قوت جنسی جوانان و پیران و سردمزاجان، افزایش حافظه، کمک به بارداری و افزایش نور چشم بسیار مفید است.

شربت مویز برای تقویت معده، افزایش اشتها، سرخی رخسار مفید است،

همچنین این شربت بسیار مفرح, نعوظ ‌آور، تقویت‌کننده قلب، دِماغ یا مغز، کبد، طحال و برای افزایش قوای جنسی مفید است.

شربت مویز برای افراد دیابتی

جالب است بدانید بیشتر قند مویز، از نوع فروکتوز است که برای جذب در بدن به انسولین نیاز ندارد.

در سال‌های اخیر نیز عنصر کروم در ترکیبات انگور و فرآورده‌های آن یافت شده است که موجب کاهش قندخون می‌شود.

البته باید گفت؛ اگر چه انگور و فرآورده‌های آن حاوی فلز کروم و قند فروکتوز هستند، اما به مقدار کم یا زیاد، قند‌های دی ساکارید نیز دارند که می‌تواند برای افراد دیابتی ایجاد مشکل کند؛

لذا بیماران دیابتی برای مصرف مویز و شربت آن باید با پزشک خود مشورت کنند و از زیاده‌روی در مصرف آن جدا خودداری نمایند.

💊طرز تهیه شربت مویز (مفید در بهبود افسردگی)

۲۵۰ گرم مویز سیاه را ۲۴ ساعت در آب گرم (نه آب داغ) بگذارید.

میزان آب طوری باشد که کمی روی مویزها را بگیرد.

مویزها نباید در آب جوش ریخته شوند یا با آب بجوشند.

سپس بعد ۲۴ ساعت، مویز و آب را با میکسر مخلوط کرده و آب آن را که غلیظ است روزی ۳ مرتبه به میزان ۱ قاشق غذاخوری استفاده کنید یا در صورتی که شیرینی آن برایتان زیاد است یک قاشق غذاخوری بزرگ از آن را در یک لیوان آب به صورت شربت حل نموده و میل کنید.

https://tabaye.ir/currant-syrup-a-useful-syrup-in-improving-depression/
💊خواص و مزاج مویز در طب سنتی

خواص و مزاج مویز

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج مویز آمده است که :

مزاج آن گرم و تر است.

طبیعت مویز بنا به نوع انگور آن و شیرینی آن متغیر است. (مویز انگوری است که بر درخت خشک شده باشد.).

مویز تقویت کننده‌ی کبد و چاق کننده می‌باشد.

در سرد مزاجان موجب تحریک و تقویت میل جنسی می‌گردد.

مویز هضم کننده غذا، گرم کننده کل بدن بخصوص کلیه و مثانه است.

تحلیل برنده بادها و ضدنفخ است.

تقویت کننده معده و ریه و کبد و کلیه و مثانه است.

بازکننده انسداد عروق است.

ادرار آور و ملین است.

تولید کننده خون صالح و خوب است.

موجب تنقیه و پاکسازی معده، روده، ریه و سینه از اخلاط چسبنده می‌شود و سرفه ناشی از بلغم را درمان می‌کند.

افزایش حافظه و قدرت فهم، تسکین صفرا و دفع بلغم، کاهش غضب و اصلاح خلق و خو، خوشبو کردن تنفس از جمله خواص مویز است که در روایات به آن اشاره شده است.

مداومت بر خوردن ۲۱ عدد مویز سرخ ناشتا موجب پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های سرد می‌شود.

کشمش در خواص همانند مویز بوده و بهترین آن نوع سبز آن است که از انگور عسگری باشد.

بهترین نوع مویز کدام است؟

بر حسب انواع انگور مختلف است و بهترین آن پرگوشت، بزرگ، شیرین و کم دانه‌ی آن می‌باشد؛ برعکس، نوع خشک، کم گوشت و پردانه‌ی آن بدترین نوع مویز است.

عوارض مصرف زیاد مویز

زیاد خوردن مویز در گرم مزاجان و سرزمین‌های گرم سوزاننده خون و غلیظ کنده اخلاط، مولد بیماری‌های سوداوی به خصوص طحال و مغز می‌باشد.

زیاد خوردن آن موجب ضرر به کلیه است.

افراط در مصرف مویز باعث افزایش قند، فشار و غلظت خون شده و برای بیماران دیابتی مضر می‌باشد.

زیاده روی در مصرف مویز به علت داشتن کالری بسیار بالایی که دارد برای افراد چاق و مبتلا به چربی خون مضر است.

مصلح مویز چیست؟

خشخاش ، عناب سکنجبین و آب میوه‌های ترش مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج مویز هستند.

https://tabaye.ir/properties-and-temperament-of-currant/