نوشیدن معجون ترنجبین و خاکشیر اگزما، کهیر، التهابات پوستی را درمان میکند.
جوشانده یک قاشق ترنجبین با دو قاشق غذاخوری خاکشیرو میل کردن آن هر روز به صورت ناشتا در ۲ هفته جوشهایی را که به خاطر خوردن بیش از اندازه چربی و شیرینی ایجاد شدهاند درمان میکند.
نوشیدن ۲ تا ۳ لیوان از شربت خاکشیر و ترنجبین به صورت روزانه شوره و خارش سر را درمان میکند.
طب اسلامی_استادستاری
@spi_nabi
////////////////////////////////
ترنجبین
ماهیت آن: شبنمی است که بر خاری که آن را حاج و خارشتر نامند، مینشیند و منعقد میگردد مانند ریزههای نبات و طعم آن شیرین است و خاصیت پاک کنندگی دارد.
بهترین آن سفید، تازه، پاکیزه، غیر مخلوط با برگ و خار بسیار آن است.
طبیعت آن: درجه اول گرم و تر و پاک کنندهتر از شکر است.
خواص آن: ملین طبع است و مسهل صفرا، محرک اخلاط و لطیفتر از شیر خشت است.
در درمان سرفه و درد سینه، حالت تهوع و تبهای گرم و تسکین عطش و با ماءالجبن در خارج کردن اخلاط سوخته همراه با دستور ماءالشعیر مؤثر است.
دفع کنندهی اخلاط گرم است و با روغن کرهی گاو کوهی در تنگی نفس مؤثر است و مداومت در مصرف با شیر تازه دوشیده در تحریک قوای جنسی مؤثر است.
گرم کننده ی بدن است.
مضر طحال و گرم مزاج است و
مصلح آن تمرهندی و عناب و ماءالشعیر است.
مقدار مجاز مصرف آن از هفت مثقال تا سه مثقال است.
منبع: مخزن الادویه حکیم عقیلی خراسانی
@mahdyarteb