آخرین مطلب

روزه داری و مزاج بلغمی بر مبنای طب سنتی

🔴بلغمی مزاج ها و روزه داری

♻️ بلغمی مزاج ها، به خاطر سردی و تری، در بدنشان خون کمی وجود دارد و تحمل گرسنگی برایشان سخت است، لذا برای روزه داری باید غذاهای کثیر الغذا و قلیل الفضول مصرف کنند که خون زیاد تولید کند و فضله و مواد زائد کمی داشته باشد.

🔹بلغمی مزاج‌ها باید با خوراک گرم حرارت معده خود را افزایش دهند و با تولید خون صفراوی حرارت بدن را بالا ببرند تا رطوبات تجمع یافته در بدن تحلیل رفته و تبدیل به دم شوند. بلغم، که دم نپخته است با حرارت تبدیل به دم می شود و دیگر ضعف نمی‌کنند مگر اینکه سحری غذاهای سردی مثل برنج، مرغ و ماهی و… مصرف کنند که دوباره معده را سرد کنند و دوباره بلغم و سودای خون را زیاد کنند که در این صورت باز ضعف می کنند.

🔹خوردن سحری، بسیار مهم است، زیرا اول باید ماده را تامین کرد بعد گرسنگی کشید. بعد از خوردن غذای کثیرالغذا و قلیل الفضول اگر گرسنگی بکشند اشکالی ندارد. از پرخوری در افطار و سحر بپرهیزند و غذایشان را بسیار بجوند .

🔹امام صادق (ع): بهترین سحری شما سویق و خرما است.(المحاسن ج۲ص۴۹) این دو غذا به سبب لطافت و هضم و جذب آسان انرژی بدن را مصرف نمی کنند و فرد دچار ضعف نمی شود، زیرا قند خرما به تدریج آزاد می شود. مصرف خرما با آب جوشیده ولرم رطوبت را در بدن نگه میدارد و از عطش می کاهد.
زرده تخم مرغ نیم برشت، عسل، شیره انگور، روغن حیوانی گاوی، خرما و سویق گندم از غذاهای کثیرالغذا و قلیل الفضول اند.

تدابیر_رمضان بلغمی_مزاج ضعف روزه داری

✅ کانال رسمی حکیم خیراندیش

@hakimkheirandiish

/////////////////////////////////////////////////

📚📚حکم استفاده روزه‌دار از قطره گوش، چشم و بینی از نظر ۱۰ مرجع تقلید

آنچه از فتاوای مراجع‌تقلید به دست می‌‏آید این است که استفاده از قطره‌‏هایی که در گوش، چشم و بینی استفاده می‌شود، اشکالی ندارد و عنوان «آشامیدن» صدق نمی‌‏کند، البته در صورتی که مزه آن به حلق برسد کراهت دارد اما چون عمل آشامیدن نیست روزه را باطل نمی‏‌کند.
حکم استفاده روزه‌دار از قطره گوش، چشم و بینی از نظر ۱۰ مرجع تقلید

آنچه از فتاوای مراجع‌تقلید به دست می‌‏آید این است که استفاده از قطره‌‏هایی که در گوش، چشم و بینی استفاده می‌شود، اشکالی ندارد و عنوان «آشامیدن» صدق نمی‌‏کند، البته در صورتی که مزه آن به حلق برسد کراهت دارد اما چون عمل آشامیدن نیست روزه را باطل نمی‏‌کند.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، اگر روزه‌دار عمداً و آگاهانه چیزی بخورد یا بیاشامد روزه‌ او باطل می‌شود، خواه آن چیز از خوراکی‌ها و آشامیدنی‌های معمول باشد و خواه از چیزهای غیر خوراکی مانند کاغذ یا پارچه و امثال آن، و خواه زیاد باشد یا کم، مانند قطره‌های بسیار کوچک آب یا خرده‌ کوچکی از نان، اما آیا می‌دانید حکم استفاده از قطره گوش، چشم و بینی در ماه مبارک رمضان چیست؟
آیا این موارد از مبطلات روزه است؟ اگر فرد روزه‌دار مجبور به استفاده از قطره‌های چشم، گوش و بینی باشد روزه‌اش باطل می‌شود؟
نکته کلی آن است که باید بررسی کرد که با استفاده از این نوع قطره‌‏ها عنوان «خوردن و آشامیدن» که باطل کننده روزه است تحقق یافته است یا خیر؟
آنچه از فتاوای مراجع‌تقلید به دست می‌‏آید این است که استفاده از قطره‌‏هایی که در گوش، چشم و بینی استفاده می‌شود، اشکالی ندارد و عنوان «آشامیدن» صدق نمی‌‏کند، البته در صورتی که مزه آن به حلق برسد کراهت دارد اما چون عمل آشامیدن نیست روزه را باطل نمی‏‌کند.درباره قطره‌هایی که داخل بینی ریخته می‌‏شود، اگر به حلق نرسد اشکالی برای روزه ندارد، اما اگر این قطره وارد حلق شود و فرد روزه‌دار قصد رساندن قطره را به حلق داشته باشد (نه اینکه به صورت ناخواسته وارد فضای حلق شود)، در این صورت عنوان «آشامیدن» صادق بوده و روزه را باطل می‌‏کند.
🌹پاسخ مقام معظم رهبری در این رابطه بدین شرح است: استفاده از قطرۀ چشم و گوش، هنگام روزه اشکال ندارد، حتی اگر مزه آن در حلق احساس شود.
🌹
🌷آیت‌الله مکارم‌شیرازی: استفاده از قطره چشمی در حال روزه اشکال ندارد، اما اگر مزه آن به حلق برسد کراهت دارد ولی روزه را باطل نمی‌کند.
🌹آیت‌الله صافی‌گلپایگانی: چند چیز برای روزه‌‎دار مکروه است: دوا ریختن به چشم و سرمه‌کشیدن در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد؛ انجام‌دادن هر کاری که مانند خون‌گرفتن و حمام‌رفتن اگر باعث ضعف می‌شود، انفیه‌کشیدن [یعنی دارویی در بینی ریخته شود و بینی خود را بکشد] اگر نداند که به حلق می‎رسد، و اگر بداند به حلق می‎رسد، جایز نیست.
🌹آیت‌الله سیستانی: ریختن دارو در چشم و گوش، روزه را باطل نمی‌کند، هرچند مزه آن به گلو برسد و امّا اگر دارو را در بینی بریزد، چنانچه نداند به حلق می‌رسد یا نه و قصد رساندن آن به حلق را هم نداشته باشد، روزه را باطل نمی‌کند، ولی اگر فرد آب یا چیز دیگر را از طریق بینی وارد حلق و مری نماید، آشامیدن صدق نموده و روزه را باطل می‌کند.
🌹آیت‌الله نوری‌همدانی: اگر به فضای دهان نرسد روزه را باطل نمی‏‌کند.
🌹آیت‌الله وحید خراسانی: چند مورد برای افراد روزه‌دار مکروه است؛ از جمله این موارد باید به دوا ریختن به چشم و سرمه کشیدن در حالتی که مزه یا بوی آن‌ها به حلق برسد.
🌹آیت‌الله شبیری‌زنجانی: این مورد روزه را باطل نخواهد کرد مگر آن که به حلق برسد و قطره خورده شود.

🌹آیت‌الله سبحانی: مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
🌹آیت‌الله مظاهری: قطره ریختن در چشم روزه‌دار در صورتی که وارد حلق و گلو شود نیز روزه را باطل نمی‌کند.آ
🌷آیت‌الله جوادی‌آملی: اگر دارو به حلق نرسد و یا به حلق برسد ولی فرو نبرد، روزه‌اش باطل نمی‌شود.

https://farsnews.ir/alihasanipor/1741429680088930785/%D8%AD%DA%A9%D9%85-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%87%E2%80%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D9%82%D8%B7%D8%B1%D9%87-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%8C-%DA%86%D8%B4%D9%85-%D9%88-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D8%B8%D8%B1-%DB%B1%DB%B0-%D9%85%D8%B1%D8%AC%D8%B9-%D8%AA%D9%82%D9%84%DB%8C%D8%AF