???????
شربتهای محلی جایگزین مناسبی برای آب سرد
هوالشافی
دکتر حسن اکبری متخصص آسیب شناسی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت و گو با سینانیوز درباره تأثیر خوردن آب سرد بر سلولهای بدن گفت: «آب سرد به علت دارا بودن طبع سرد و تر روی NADH سلولی اثر منفی دارد و عبور الکترون برای متابولیسم مواد غذایی را کم میکند. خوردن آب سرد موجب کاهش ATP سلولی در بدن میشود که در نهایت میتواند موجب اختلال عملکرد بسیاری از سلولها شده و باعث بروز بیماری میگردد.»
وی ادامه داد: «اطباء طب اسلامی توصیه میکنند جایگزین مناسب برای آب سرد میتواند، آب جوشیده ولرم شده، آب جوش با خرما و شربت عسل برای مصرف در افراد غیر دیابتی باشد. همچنین شربت سرکه انگبین بدون رازیانه برای آقایان و با رازیانه برای بانوان توصیه میشود.»
دکتر اکبری طریقه مصرف آن برای آقایان را یک استکان عسل با یک چهارم استکان سرکه محلی انگور و یک استکان گلاب و یک استکان عرق کاسنی و یک استکان عرق یونجه و آب جوشیده ولرم شده به میزان کافی به اندازهای که یک شربت معمولی شیرین شود بیان کرد.
وی طریقه مصرف این شربت را همچنین برای بانوان به صورت یک استکان عسل همراه با یک چهارم استکان سرکه محلی انگور و یک استکان گلاب به اضافه یک استکان عرق کاسنی و یک استکان عرق رازیانه و آب جوشیده ولرم شده به میزان کافی به اندازهای که یک شربت معمولی شیرین شود را توصیه کرد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شربتهای محلی را جایگزین مناسبی برای مصرف آب سرد دانست و ادامه داد:
«شربت زعفران با سکنجبین، شربت بیدمشک با سکنجبین، شربت بهار نارنج با سکنجبین، شربت نعناع با سکنجبین، شربت عرق یونجه با سکنجبین میتواند به عنوان بهترین جایگزین در سبد خانوار قرار گیرد.»
دکتر حسن اکبری در پایان خاطر نشان کرد: «تمامی این شربتها خنک و نه سرد خورده شود. همچنین دیابتیها در خوردن آن باید احتیاط کنند با این علم که میزان عسل و مواد شیرین دیگر برای آنان یک چهارم غیر دیابتیها است.»
دکتر حسن اکبری متخصص و دانشیار آسیب شناس سلولی محقق و مدرس طب اسلامی – ایرانی
http://www.drakbary.com/index.aspx?fkeyid=&siteid=3&pageid=402&newsview=256