آخرین مطلب

تغذیه لطیف بر مبنای طب سنتی

غذاهای لطیف:

✅غذای لطیف، غذایی است که مواد زاید آن کم بوده، وقتی بدن روی آن اثر می کند، به سرعت هضم شده و مورد استفاده اندام ها قرار می‌گیرد و قوه مدبره (که به گفته افلاطون قوه ای است الهی موکل بر مصالح بدن) به سرعت آن را آماده مصرف می‌کند.

✅غذاهای لطیف و با هضم سریع بیشتر برای افرادی توصیه می شود که به علت بیماری، هضم قوی ندارند و یا به تازگی از بستر بیماری برخاسته اند. نمونه هایی از این غذاها عبارتند از: زرده تخم مرغ عسلی، جوجه کباب، شوربای مرغ با نان گندم خوب پخته شده، زیرباج مرغ.

♦️نکته: زیرباج نوعی سوپ یا آش است که مواد اصلی آن گوشت، کمی نخود، گشنیز و مختصر ادویه جات معطر مانند زیره می‌باشد. خصوصیت ویژه این سوپ افزودن سرکه و شکر به گونه ای است که ترشی آن غالب بوده تا طبع آن گرم نباشد. این سوپ عمدتا جهت تقویت افراد گرم مزاج توصیه می گردد.

@mahdyarteb

📚📚📚
📌لزوم غذا خوردن در هنگام اشتهای واقعی

♦️تا وقتی گرسنگی واقعی ایجاد نشده است، نباید غذا خورده شود. تا قبل از گرسنگی واقعی، هنوز معده آمادگی کافی برای هضم مواد غذایی را ندارد و غذا خوردن در این حالت سبب هضم ناقص مواد غذایی و اختلال در هضم و ورود مواد نامناسب به کبد و ایجاد بیماری
🟢اجتناب از به تأخیر انداختن غذا هنگام گرسنگی
🌿همانگونه که غذا خوردن در حالت سیری مضر است، وقتی گرسنگی واقعی ایجاد شد، نباید غذا خوردن را خیلی به تأخیر انداخت. به طوری که تأخیر بیش از یک ساعت در غذا خوردن بعد از ایجاد گرسنگی توصیه نمی‌شود.
🌿زیرا در این حالت، حرارت معده تا حد زیادی افزایش یافته و منجر به ترشح مواد صفراوی به داخل معده گردیده و ایجاد بیماری‌های صفراوی در شخص می‌نماید. از این رو توصیه شده است که هنگام صبح، خوردن مختصر غذا هر چند اندک باشد لازم است.
🌿همچنین خوردن غذایی مختصر در شب لازم و ضروری است تا مدت ناشتایی طولانی نشود. در صورتی که فرد به اجبار مدت زمان طولانی ناشتا باشد، بهتر است ابتدا مقداری سکنجبین یا آب‌ لیمو و یا انار ترش میل نموده؛ آنگاه غذا تناول نماید.
🌿توجه به این نکته ضروری است که این وضعیت با روزه‌داری که بدن خود را برای گرسنگی آماده کرده است، تفاوت دارد.
🍱حجم غذای مصرفی
🥣حجم غذای هر وعده غذایی باید متعادل باشد. به عبارتی مصرف حجم خیلی زیاد یا خیلی کم مواد غذایی در یک وعده توصیه نمی‌شود.
🥣غذا باید به اندازه‌ای خورده شود که رفع نیازهای بدن را بنماید و از طرفی بدن قادر به هضم و دفع فضولات آن باشد.
🥣اگر غذا بیش از نیاز خورده شود، فضولات زیادی ناشی از آن در بدن تجمع یافته و منجر به بروز بیماری می‌شود و اگر کمتر از نیاز بدن خورده شود، ضعف قوا ایجاد شده و منجر به بروز بیماری‌های ناشی از ضعف می‌شود.
📚منبع: دانستنی‌های تغذیه در طب سنتی ایرانی

@mahdyarteb
📚کانال دکتر غلامرضا کریمی متخصص طب سنتی دراصفهان