آخرین مطلب

خربزه و خاصیت آن بر مبنای طب سنتی و طب اسلامی

خربزه و خاصیت آن بر مبنای طب اسلامی و طب سنتی

📚خواص #خربزه(بخش اول)
رسول اعظم(ص) می فرمایند: بر شما باد مصرف خربزه چرا که در آن ۱۰ ویژگی است:
۱⃣خوراک است
۲⃣ نوشیدنی است
۳⃣شستشو دهنده است
۴⃣خوشبو کننده است
۵⃣مثانه را می‌شوید
۶⃣شکم را می‌شوید
۷⃣آب کمر (مایعات تولید مثلی) را فراوان می سازد
۸⃣نیروی همبستری(میل جنسی) را می افزاید
۹⃣سردی مزاج را برطرف می‌کند
🔟پوست را تمیز می‌کند.
نیاز خود را با خربزه برطرف کنید چرا که میوه بهشت است، در آن هزار برکت و هزار رحمت است ، خوردنش شفای هر درد است.
بحار الأنوار ، جلد ۶۲ ، صفحه ۲۹
👈 مزاج خربزه گرم و تر است که هر چه شیرینی آن بیشتر باشد گرمی آن بیشتر می‌شود.
👈خربزه انواع مختلف دارد. بهترین نوع آن نوعی است که پوست نسبتا نازک داشته، لطیف (بافت فشرده نداشته باشد)، شیرین، آبدار و معطر باشد.
👈گرمی خربزه در حداعتدال است و بیشتر از اینکه گرم باشد رطوبت بخش است.
👈طبق قاعده کلی طب سنتی، معمولا خوردنی هایی که مزاج گرم و تر دارند، خاصیت غذایی هم دارند مانند خرما، انگور، نان، گوشت، چیزهای شیرین. همانطور که در احادیث هم گفته شده که خربزه غذاست.
https://telegram.me/Mezajshenasi12
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🌸🕉 @Mezajshenasi12 /////////////////////////////////
📚 #خواص_خربزه (بخش دوم)
💠در حدیث نبوی مصرف خربزه برای خانم‌های باردار توصیه شده که باعث خوش چهره و خوشخوی شدن نوزادانشان می‌شود.
💠از امام صادق (ع) روایت شده است که خربزه سنگ را در مثابه ذوب می‌کند.
💠از ائمه معصومان روایات متعددی رسیده که خوردن ناشتای خربزه سست اندامی می آورد.
💠در حدیثی شریف از پیامبر اعظم (ص)روایت شده : خربزه را دندان بزن و آن را قطعه قطعه مخور چرا که میوه‌‌ای است خجسته، خوش، مایه پاکی دهان، تقدس بخش دل؛دندان ها را سفید می کند، بویش از عنبر و آبش از کوثر است، گوشت آن از پردیس، لذت آن از بهشت و خوردن آن عبادت است.
⬅️خربزه جالی (جلا دهنده) است، در احادیث هم اشاره شده دندان را جلا می‌دهد.
⬅️توصیه می شود گاهی از قسمت‌های سفید نزدیک به پوست استفاده کند که خاصیت جلا دهندگی و پاک کنندگی آن بیشتر است.
⬅️خاصیت دیگر خربزه اینست که مُقطِّع است یعنی مواد زائد مانده را تکه تکه و دفع می کند. مواد زایدی که در بدن و سیستم گوارش رسوب کرده ‌و سفت شده اند را اینگونه از بین می برد.
https://telegram.me/Mezajshenasi12
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🌸🕉 @Mezajshenasi12
🔴 خواص خربزه

  • مصرف خربزه سبب افزایش #رطوبت_مغز و بدن می‌شود.
  • چاق‌کننده بوده، باعث افزایش #شیر، عرق و ادرار می‌شود.
  • مصرف آن در #گرم‌مزاجان به‌خصوص در مناطق گرم #مضر است.
  • باید از مصرف خربزه هنگام #گرسنگی و #ناشتا اجتناب کرد.
  • مصرف خربزه #بلافاصله بعد از غذا مضر است.
  • مصرف #آب بعد از خوردن خربزه مضر است.
    پیامبر خدا«ص»: بر شما باد خربزه؛چرا که در آن، #ده ویژگی است:خوراک است؛ نوشیدنی است؛شست وشو دهنده است؛ خوشبو کننده است؛ مثانه را می شوید؛ شکم را می شوید؛ نیروی جنسی را می افزاید؛ سردی مزاج را از میان بر می دارد؛و پوست را تمیز می کند.(۱- طب النبی،ص۸عن ابن عباس،بحارالانوار،ج۶۲،ص۲۹۷)
    افعال و خواص دیگر آن: درمان‌کننده کبد چرب و مدر بول و پاک کننده کلیه و مثانه و روده‌ها و نرم‌کننده شکم و با قوت محرکه مواد زائد و رسوبات.
    ♻️جهت #سرفهگرم و درد سینه و خشونت زبان و حلق و تب‌های گرم و مرکب و تشنگی و سوزش ادرار و تسکین زخم مجاری ادراری در اثر سنگ ایجاد شده باشد مفید است. ♻️ ضماد پوست آن از داخل، بر چهره و بدن بغایت جلادهنده پوست و جهت دفع لک مجرب است. خواص عمومی آن: ♻️ پاک کننده و لطیف کننده و سریع النفوذ و بدن را تر نگه می دارد و چاق کننده است. ♻️ گرفتگی های مجاری را باز و برای استسقا و یرقان نافع است(خصوصاً گرمک آن) خارج کننده سنگ‌های رسوبی بدن و سریعاً به خون تبدیل می‌شود. ♻️ برای کلیه و زخم های داخلی بدن و پاک کردن آنها مفید است. خوردن آن با پنیر مجاری را مسدود و بهترین زمان خوردن آن #بیندو_وعده غذایی است.
    تخم آن در اول گرم و در دوم تر است.
    خواص آن :
    ♻️ بازکننده گرفتگی کبد و ادرار آور و تمیز کننده کلیه و مثانه و روده‌ها و ملین طبع و در سرفه های گرم و سینه درد و بار زبان و ناراحتی گلو و تب های گرم و تشنگی و سوزش مجاری ادراری و تسکین زخم های داخلی مؤثر است.
  • https://telegram.me/Mezajshenasi12
  • 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
  • 🍃🌸🕉 @Mezajshenasi12
  • ////////////////////////////////////
  • 📚 #خواصخربزه (بخش سوم) ⬅️خربزه مُرطِّب و مُلطِّف است و ‌با رطوبتی که به بدن می‌دهد باعث رقیق شدن مایعات بدن و خروج از حالت انقباض و فشردگی در بافت ها و بدن می‌شود. ⬅️خربزه سریع ‌النفوذ است یعنی زود جذب شده و به سلول‌هامی رسد و‌ زود از سیستم گوارش عبور می‌کند. ⚠️خربزه تا حدی تولید صفرا می‌کند مخصوصاً در افرادی ‌که مزاج گرم دارند ممکن است صفرای بیشتری تولید کند؛ بنابراین افراد با مزاج گرم و خشک (صفراوی)نباید در مصرف آن افراط کنند یا همزمان مثلا از سکنجبین ترش و ملس استفاده کنند. ⚠️کسانی که دچار التهاب در مخاط دهان (آفت) یا روده (کولیت)هستند نیز موقتا از خربزه استفاده نکنند. ⚠️برخی با مصرف خربزه دچار التهاب و سوزش دهان یا حلق و حنجره می‌شوند که می توانند همزمان با آن سکنجبین ملس یا قدری خنکی (سرکه)مصرف کنند تا این عارضه رخ ندهد. ⚠️افراد تب‌دار بهتر است خربزه نخورند و به جای آن هندوانه مصرف کنند. https://telegram.me/Mezajshenasi12 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🍃🌸🕉 @Mezajshenasi12 /////////////////////////////////////////// 📚 #خواصخربزه (بخش چهارم وپایانی)
  • 🔶#سردمزاجان به عنوان مصلح‌ خربزه می توانند از گلاب و #گرممزاجان از سرکه رقیق شده (نوشیدن، دهانشویه یاغرغره کردن) استفاده کنند. با این اقدامات می توان جلوی عوارض احتمالی را گرفت.
  • 🔷خربزه افزایش دهنده رطوبت بدن از جمله شیر، عرق و ادرار است و همچنین #مایعاتجنسی و نطفه را زیاد می‌کند. 🔶خربزه مدر است و منجر به پاکسازی سیستم ادراری می شود. ✅بهترین زمان مصرف خربزه، بین وعده‌‌ها است و نباید ناشتا و یا بلافاصله پس از غذا مصرف شود. ✅خربزه نارس (کالک) مخصوصا انواع بزرگتر و سفت تر آن ها دارای هضم مشکل بوده و ناسازگار و نامطبوع بدن و مزاج است و نیز نفاخ و مولد درد شکم نیز می باشد. https://telegram.me/Mezajshenasi12 🍃🌸🕉 @Mezajshenasi12 /////////////////////////////////////////// ╭═‍❖✾🔻🔹🔻✾❖═╮ »» @ehyakonandegan 🔴 علت #منعخوردنعسلبا_خربزه 🔴
  • ☑️ علت منع خوردن عسل با خربزه آن است که هضم آن در معده خیلی سخت می شود و خلطی که از آن به دست می آید بسیار بد و اذیت کننده می باشد و دچار درد معده می شوید.
  • ◻️ رعایت اصول مورد سفارش در تغذیه سالم یعنی خوردن مواد غذایی سالم آن هم به روش صحیح و طریقه درست برای جلوگیری از ایجاد اخلاط فاسد و بد می باشد.
  • 🤔 مثلاً وقتی گفته می شود ماست را با غذای گوشتی نخورید به همین دلیل است ولی چون اثر تخریبی آن بلافاصله برای افراد حادث نمی شود (برخلاف خوردن عسل با خربزه که مشکل سریع بروز می کند) و در این زمینه مردم عموماً آگاهی کمی دارند، متاسفانه به شکل فراگیر این نکات رعایت نمی شود و در دراز مدت باعث بروز بیماری های متعدد می شوند که خود و پزشکان امروزی از علت و ریشه اصلی آن آگاهی ندارند.
  • ⚠️ “خوردن مواد غذایی سالم آن هم به روش صحیح و طریقه درست” زمانی تحقق می یابد که هر دو شرط برقرار باشد بنابراین با انجام هر یک از حالات ذیل که یک یا هر دو شرط رعایت نشده اند، بدن دچار آسیب می گردد که اگر در کوتاه مدت اثر تخریبی آن را نبینیم در بلند مدت حتماً بیماری ها و مشکلات متعدد گریبان گیر ما خواهد شد:
  • ۱⃣ خوردن مواد غذایی سالم به روش غلط:
  • 👈 مانند هر دو مورد ذکر شده در بالا. عسل و خربزه هر دو مواد غذایی سالم هستند ولی نباید با هم خورده شوند.
  • ◀️ خوردن آب هم زمان با خوردن غذا نیز از این دست می باشد. یعنی علی رغم اینکه آب و غذا هر دو سالم باشند ولی باید این نکته را رعایت کرد و آنها را با هم نخورد.
  • ◀️ از دیگر مواردی که در این حالت جای می گیرد خوردن مواد خام همراه با پخته می باشد.
  • ۲⃣ خوردن مواد غذایی نا سالم به روش صحیح:
  • ✍️ مانند خوردن کنسرو ماهی که دارای روغن ناسالم و مواد نگهدارنده فراوان هست اگر چه به روش صحیح هم میل شود باز مضر می باشد.
  • ۳⃣ خوردن مواد غذایی نا سالم به روش غلط :
  • 😢 بدترین و مخرب ترین حالت این حالت است مانند خوردن مرغ ماشینی و هورمون دار امروزی همراه با نوشابه و سالاد دارای سس های کارخانه ای آن هم با حجم زیاد و سپس خوابیدن با شکم پر.
  • خربزه_عسل

////////////////////////////////////////////////

🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔴 خربزه

✍️ خربزه از میوه هایی در روایات فواید بسیاری برای آن ذکر شده است.

✍️پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم: تَفَکَّهوا بِالبِطّیخِ؛ فَإِنَّها فاکِهَهُ الجَنَّهِ، وفیها ألفُ بَرَکَهٍ وألفُ رَحمَهٍ، وأکلُها شِفاءٌ مِن کُلِّ داءٍ.
نیاز خود به میوه را با خربزه برآورید؛

🔹 میوه بهشت است،
🔸 در آن هزار برکت و هزار رحمت است
🔹 خوردنش شفاى هر درد است.

📚 طب النبی، ص ۸

برخی از خواص خربزه عبارتند از:

◀️ شستشو دهنده شکم و مثانه

◀️ افزایش آب کمر

◀️ افزایش همبستری

◀️ قطع سردی

◀️ خوشبو کننده

◀️ پاکسازی و تمیز کننده پوست

◀️ بهترین داروی سیستم کلیه و مثانه و ادرار

◀️ تقویت باروری

◀️ سنگ شکن کلیه و مثانه

☜【طب شیعه】

       🍏 

🔴 آداب خوردن خربزه

✍️ قبل از غذا میل شود. (اما شکم خالی نباشد.)

قالَ رَسولُ الله صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ وَ آلِه:البِطّیخُ قَبلَ الطَّعامِ یَغسِلُ البَطنَ غَسلًا، و یَذهَبُ بِالدّاءِ أصلًا.
حضرت رسول صلوات الله علیه و آله فرمود: خربزه پیش از غذا، شکم را کاملًا می شوید و بیماری را از ریشه می کَند.

📚 بحار الأنوار، ج ۶۲، ص ۲۹۹

◀️ خربزه را باید دندان زد. (با چاقو برش ندهید.)

💢 قالَ رَسولُ الله صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ وَ آلِه: عَضَّ البِطّیخَ ولا تَقطَعها قَطعا؛ فَإِنَّها فاکِهَهٌ مُبارَکَهٌ طَیِّبَهٌ، مُطَهِّرَهٌ الفَمِ، مُقَدِّسَهُ القَلبِ، تُبَیِّضُ الأَسنانَ، و تُرضِی الرَّحمنَ، ریحُها مِنَ العَنبَرِ، و ماؤُها مِنَ الکَوثَرِ، و لَحمُها مِنَ الفِردَوسِ، و لَذَّتُها مِنَ الجَنَّهِ، و أکلُها مِنَ العِبادَهِ.
حضرت رسول صلوات الله علیه و آله فرمود:
خربزه را دندان بزن و آن را قطعه قطعه مخور؛ چرا که میوه ای است خجسته، خوش، مایه پاکی دهان و تقدّس بخش دل؛ دندان ها را سفید می کند، خدای را خرسند می سازد، بویش از عنبر و آبش از کوثر است، گوشت آن از پردیس، لذّت آن از بهشت، و خوردن آن، عبادت است.

📚 بحار الأنوار، ج ۶۲، ص ۲۹۶

◀️ از خوردن خربزه در ناشتا پرهیز شود.

امام صادق علیه السلام می‌فرماید:
أَکْلُ‌ الْبِطِّیخِ‌ عَلَى الرِّیقِ یُورِثُ الْفَالِجَ وَ أَکْلُ التَّمْرِ الْبَرْنِیِّ عَلَى الرِّیقِ یُورِثُ الْفَالِج‌.
خوردن خربزه در ناشتا و هم چنین خوردن خرمای برنی در ناشتا موجب فلج می‌شود.

📚 الخصال، ج ۲، ص ۴۴۳

☜【طب شیعه】

       🍏 @tebshia20🌿

/////////////////////

🔴 ده ویژگی خربزه

✍️ امام صادق علیه‌السلام: خربزه بخورید؛ چرا که در آن‌ ده ویژگى است‌:

🔹 پیه زمین است؛
🔸 نه دردى در آن هست و نه فسادى‌؛

🔹 خوراک است‌؛
🔸 آب است‌؛

🔹 میوه است‌؛
🔸 سبزى خوش است‌؛

🔹 شست‌و‌شو دهنده است‌؛
🔸 خورش است‌؛

🔹 توان جنسى را مى‌افزاید‌؛
🔸 مثانه را مى‌شوید و ادرارآور است.

📚 الکافی، ج‌ ۶، ص ۳۱۹، ح ۲

☜【طب شیعه】

🍏 @tebshia20🌿

/////////////////////////////////

🔴 اندر خواص #خربزه

♻️ طبیعت آن: در حرارت #معتدل و در دوم تر
طبیعت شیرین آن: در اواسط درجۀ دوم #گرم
طبیعت گرمک یا #طالبی: در گرمی و تری معتدل و طبیعت بی‌مزه‌ی آن: در اول سرد و در دوم تر

🔹 افعال و خواص آن:

۱. #رطوبت‌بخش به بدن و مغز

۲. #چاق_کننده‌ی بدن

۳. بازکننده‌ی گرفتگی و انسداد‌ها

۴. در بیماری استسقا(آسیت) و یرقان مفید است، خصوصا گرمک آن.

۵. #شیرافزا، #تعریق‌آور و #ادرارآور است.

۶. خارج کننده #سنگهاست.

۷. سریع الاستحاله بخلط غالب است. و در دموی و صفراوی موجب بروز #درد_چشم می‌شود خصوصا در مناطق گرمسیر.

۸. مصلح حال #کلیه و #زخم‌های_داخلی

عضویت در کانال👇
📡 @www_irismed_ir

////////////////////////////////////////

🔴 نکاتی بسیار مهم راجع به #خربزه و #طالبی

۱. خوردن این میوه‌ها صبح ناشتا، با نان، با #پنیر و با هر نوع غذای دیگری ممنوع است.(مداومت در مصرف آن موجب بروز بیماریهایی همچون #ام‌اس، سستی و #کوفتگی_بدن و #فلج میگردد).

۲. بهترین #زمان_مصرف مابین دو وعده غذایی‌ست.

۳. در افراد سردمزاج یا بعبارتی دارای مزاج #سرد_خشک چاق‌کننده است(با طبیعت گرمی که دارد #لاغرکننده‌ی افراد دارای مزاج #سرد_تر هست).

۴. ممکن است در افراد گرم‌مزاج خارش پدید آورد، جهت جلوگیری از بروز #خارش از #مصلحاتی چون سرکه، آبلیمو، آبغوره یا رب انار استفاده کنید.

۵. اگر حس کردید موجب خارش ته حلق یا پیش زمینه‌ی #سرماخوردگی شد حتما یکی از موارد فوق مانند #آبلیمو را استفاده کنید.

۶. مصرف زیاد آن توسط افراد #گرم‌مزاج میتواند موجب بروز بیماری #هَیضه یا #اسهال و #استفراغ همزمان شود.

#عادات_غلط

عضویت در کانال👇
📡 @www_irismed_ir

💊💊💊💊📚پرونده #خربزه (قاچ چهارم)

⬅️خربزه جالی (جلا دهنده) است، در احادیث هم اشاره شده دندان را جلا می دهد.

⬅️توصیه می شود گاهی از قسمت‌های سفید نزدیک به پوست استفاده کند که خاصیت جلا دهندگی و پاک کنندگی آن بیشتر است.

⬅️خاصیت دیگر خربزه اینست که مُقطِّع است یعنی مواد زائد مانده را تکه تکه و دفع می کند. مواد زایدی که در بدن و سیستم گوارش رسوب کرده ‌و سفت شده اند را اینگونه از بین می برد.

📚پرونده #خربزه (قاچ پنجم)

⬅️خربزه مُرطِّب و مُلطِّف است و ‌با رطوبتی که به بدن می دهد باعث رقیق شدن مایعات بدن و خروج از حالت انقباض و فشردگی در بافت ها و بدن می شود.

⬅️خربزه سریع ‌النفوذ است یعنی زود جذب شده و به سلول‌ها می رسد و‌ زود از سیستم گوارش عبور میکند.

⚠️خربزه تا حدی تولید صفرا می کند مخصوصاً در افرادی که مزاج گرم دارند ممکن است صفرای بیشتری تولید کند؛ بنابراین افراد با مزاج گرم و خشک (صفراوی) نباید در مصرف آن افراط کنند یا همزمان مثلا از سکنجبین ترش و ملس استفاده کنند.
👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ

📚پرونده خربزه (قاچ ششم)

⚠️کسانی که دچار التهاب در مخاط دهان (آفت) یا روده (کولیت)هستند نیز موقتا از خربزه استفاده نکنند.

⚠️برخی با مصرف خربزه دچار التهاب و سوزش دهان یا حلق و حنجره می شوند که می توانند همزمان با آن سکنجبین ملس یا قدری خنکی (سرکه)مصرف کنند تا این عارضه رخ ندهد.

⚠️افراد تب‌دار بهتر است خربزه نخورند و به جای آن هندوانه مصرف کنند.

🌺با ما پرونده #خربزه را در کانال بفرمایید سلامتی ورق بزنید.

👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ

@Drmirghazanfari

🔴 نکاتی بسیار مهم راجع به #خربزه و #طالبی

۱. خوردن این میوه‌ها صبح ناشتا، با نان، با #پنیر و با هر نوع غذای دیگری ممنوع است.(مداومت در مصرف آن موجب بروز بیماریهایی همچون #ام‌اس، سستی و #کوفتگی_بدن و #فلج میگردد).

۲. بهترین #زمان_مصرف مابین دو وعده غذایی‌ست.

۳. در افراد سردمزاج یا بعبارتی دارای مزاج #سرد_خشک چاق‌کننده است(با طبیعت گرمی که دارد #لاغرکننده‌ی افراد دارای مزاج #سرد_تر هست).

۴. ممکن است در افراد گرم‌مزاج خارش پدید آورد، جهت جلوگیری از بروز #خارش از #مصلحاتی چون سرکه، آبلیمو، آبغوره یا رب انار استفاده کنید.

۵. اگر حس کردید موجب خارش ته حلق یا پیش زمینه‌ی #سرماخوردگی شد حتما یکی از موارد فوق مانند #آبلیمو را استفاده کنید.

۶. مصرف زیاد آن توسط افراد #گرم‌مزاج میتواند موجب بروز بیماری #هَیضه یا #اسهال و #استفراغ همزمان شود.

💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید.

🔴 اندر خواص #خربزه

♻️ طبیعت آن: در حرارت #معتدل و در دوم تر
طبیعت شیرین آن: در اواسط درجۀ دوم #گرم
طبیعت گرمک یا #طالبی: در گرمی و تری معتدل و طبیعت بی‌مزه‌ی آن: در اول سرد و در دوم تر

🔹 افعال و خواص آن:

۱. #رطوبت‌بخش به بدن و مغز

۲. #چاق_کننده‌ی بدن

۳. بازکننده‌ی گرفتگی و انسداد‌ها

۴. در بیماری استسقا(آسیت) و یرقان مفید است، خصوصا گرمک آن.

۵. #شیرافزا، #تعریق‌آور و #ادرارآور است.

۶. خارج کننده #سنگهاست.

۷. سریع الاستحاله بخلط غالب است. و در دموی و صفراوی موجب بروز #درد_چشم می‌شود خصوصا در مناطق گرمسیر.

۸. مصلح حال #کلیه و #زخم‌های_داخلی

💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید.

🔴 رفع لک‌های مقاوم به درمان توسط #خربزه

♻️ قرار دادن قسمت‌ داخلی #پوست_خربزه یا طالبی روی موضع کک و مک یا لکه‌های صورت به مدت ۳۰ دقیقه در درمان این لکه‌ها خصوصاً #لکه‌های_بارداری بسیار #مُجَرَب بوده است(بشرط مداومت).

🔹 ضمن اینکه در تسکین #درد ناشی از #ورم_زانو نیز به تجربه رسیده است.

💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید.

📚پرونده خربزه (قاچ هفتم)

🔶#سرد_مزاجان به عنوان مصلح‌ خربزه می توانند از گلاب و #گرم_مزاجان از سرکه رقیق شده (نوشیدن، دهانشویه یاغرغره کردن) استفاده کنند. با این اقدامات می توان جلوی عوارض احتمالی را گرفت.

🔷خربزه افزایش دهنده رطوبت بدن از جمله شیر، عرق و ادرار است و همچنین #مایعات_جنسی و نطفه را زیاد میکند.

🔶خربزه مدر است و منجر به پاکساز سیستم ادراری می شود.

🌺با ما پرونده #خربزه را در کانال بفرمایید سلامتی ورق بزنید.

👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ

📚پرونده خربزه (قاچ هشتم و پایانی)

✅بهترین زمان مصرف خربزه، بین وعده‌‌ها است و نباید ناشتا و یا بلافاصله پس از غذا مصرف شود.

✅خربزه نارس (کالک) مخصوصا انواع بزرگتر و سفت تر آن ها دارای هضم مشکل بوده و ناسازگار و نامطبوع بدن و مزاج است و نیز نفاخ و مولد درد شکم نیز می باشد.

🌺با ما پرونده #خربزه را در کانال بفرمایید سلامتی ورق بزنید.

👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ

@Drmirghazanfari

//////////////////////////////

🔰 خربزه خوردن و پای لرز نشستن!

🔸طبیعت شیرین آن گرم و تر است.
❌ سریع به خلط غالب معده تبدیل می شود و لذا در بیماریهای عفونی که با تب همراه هستند و یا هنگام گرسنگی شدید و نیز ناشتا نباید خورده شود.
✔️در صورت تناول در موارد ممنوعه فوق از مصلح آن سرکه و آب انار میخوش یا ملس می توان استفاده کرد.

🔹مصرف مداوم آن چاق کننده است.
🔸مدرّ بول، عرق و شیر است.
🔹 مقوی مثانه و نیز شستشو دهنده کلیه و مثانه بوده و سنگ های این دو عضو را خارج می کند.

❌ نکته مهم: اگر سنگ کلیه بالای ۵ میلیمتر باشد از دادن مدراتی مثل خربزه و تخم خربزه باید پرهیز شود.
❌همراه و بلافاصله بعد از غذا نباید خورده شود چون موجب فاسد شدن غذا در معده می گردد البته برخی منابع خوردن آن را تنها همراه غذاهای گوشتی به جهت کمک به هضم بهتر مواد گوشتی بلامانع دانسته اند.

✔️بهترین اوقات تناول نمودن مابین دو طعام است که طعام اوّل از معده خارج شده باشد. .
⛔️خوردن آن با اغذیه غلیظ مثل پنیر باعث انسداد مجاری و منافذ باریک اعضاء می شود.
✔️خربزه در درمان بیماریهای کلیه، پروستات و مثانه تحت شرایطی خاص مفید است.

❌دیابتی ها، افراد چاق و کسانی که معده ضعیف دارند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.

✔️ در منابع آمده انداختن پوست خشک او در دیگ جهت زود پختن گوشت بسیار مجرب است.

🖊دکتر محمد یوسف پور (متخصص طب سنتی ایرانی )

#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران

👉 @persianmedicine 👈