آخرین مطلب

سویق شناسی بر مبنای طب اسلامی و طب سنتی

👏تغذیه اسلامی بسیار ارزشمند ولی از یاد رفته😢

انواع سویق در بهداشت اسلامی:
سویق گندم
سویق جو
سویق برنج
سویق عدس
سویق گاورس
سویق سیب
سویق سنجد
سویق کنار
سویق دانه انار
سویق کدوتنبل

برگرفته از روایات معصومین علیه سلام : خوب غذایی است سویق اگرگرسنه باشی تورانگه می داردواگرسیرباشی غذایت را هضم می کند ،برای برسام (ورم پرده حجاب حاجز) مفید است و صالح برای آن است که غذای بیمار باشد گوشت را میرویاند و استخوان را محکم میکند و اگر کسی چهل روز از آن بخورد شانه هایش پر از نیرو میشود سودا و بلغم را از معده میکند
و هفتاد نوع بلا را دفع میکند و مغز حیوانات را هضم میکند و شفای کسی است که آن را خورده .سه کف دست ارد بو داده اگر صبح ناشتا بخورند سودا و بلغم را میخشکاند و چیزی از آن باقی نمیگذارد و اگر پدر و مادر بخورند بپه انها قوی میشود اگر سه بار شسته شود و از ظرفی به ظرفی ریخته شود تب را میبرد . ارد بوداده همراه روغن زیتون گوشت را میرویاند و استخوان را سخت پوست را نازک و بر باه می افزاید
امام صادق علیه السلام:
سویق عدس؛ تشنگی را از میان می برد، معده را تقویت می کند، درمان هفتاد درد در آن است، صفرا را خاموش می کند، درون را سردی می بخشد، موقع سفر از شما دور نباشد.
برای خانمی که از شدت خونریزی حیض به حالت مرگ رسیده بود، فرموند: سویق عدس به او بدهید، پس خورد و خونریزی قطع شد و عافیت یافت.
و به کسی که اسهال داشت فرمود: سویقی از برنج برگیرد و بخورد، و او اینکار را کرد و شکمش بسته شد.
برای خون دماغ سویق سیب بخورید.
اگر دوایی برای مسموم شدن باشد، بهتر از سویق سیب نیست.

برای عقرب و مارگزیدگی سویق سیب بدهید.
امام رضا علیه السلام:
سویق، وقتی ۷ بار شسته شود، و ظرف به ظرف شود؛ تب را می برد و دو ساق و قدم ها را نیرومند می کند.
– بهترین داروی معلولین و فلج ها.
سویق گندم
آرد گندم را بدون روغن با حرارت غیر مستقیم تفت داده

سبوس گندم را مثل همان تفت داده
باهم مخلوط ومصرف کنید.
آرد و سبوس باید بسیار آسیاب شوند
به اندازه مساوی از هرکدام تفت داده شود مثلا از هرکدام نیم کیلو پس از آسیاب شدن…
چاق کننده ست و بسیار مناسب کودکان ، زنان باردار و…
سویق جو تقویتی ست
اول سبوس جو را تفت دهید سپس آسیاب کنید،
بعد آرد جو را تفت دهید
هر دو بدون روغن تفت دهید
با حرارت غیر مستقیم
اندازه مساوی از هرکدام…

نشانه سویق خوب : هنگام مصرف احساس گرما میکنید مثل اینکه همین الان تهیه شده .
منبع : دراسه فی طب الرسول المصطفی ج۳ العلاج الخاص والوقایه ،آیت الله تبریزیان.
خواص سویق :
۱-سویق چاق کننده ست و استخوان ساز ،
۲-خانم باردار مصرف کند فرزندش معلول بدنیانمی آید .
۳-سویق جو یکی از درمانهای دیابت است.
۴-سویق با شکر برای کودکان مفید است و برای مردان مضر است.
۵-مقداری روغن زیتون روی سویق ریخته شود و مصرف شود افزایش جماع ، نازک کردن وزیباکردن پوست صورت (روغن فقط اضافه شود تفت داده نشود)
۶-با خرما ، شیر ،عسل هم میشود استفاده کرد.
۷-هضم کننده کله پاچه درصورتی که بعد از خوردن کله پاچه مقداری سویق خورده شود.
۸-سویق شسته شده برای تقویت ساق پا مفیداست و لازم (مناسب کسانی که نمیتوانند راه بروند ،فوتبالیستها ، شکستگی استخوان ، پوکی استخوان و…)
فواید بسیاری دارد حتما حتما مصرف شود …

اگر سویق گندم و جو را باهم مخلوط کنید هم تقویت کننده ست هم چاق کننده (بسیار مناسب کودکان ، افراد لاغر ، ضعیف و…)
نحوه مصرف ناشتا دو قاشق غذاخوری مصرف شود.
بیشتر هم میشود مصرف کرد…
محدویت سنی هم در استفاده ش نیست ، از همان روز اول به فرزند میشود داد .
البت باشیر قاطی شود و به نوزاد داده شود مقدار کمی ،نه دو قاشق غذاخوری (مثل سرلاک)
ضمنا برای کسانی که خستگی زود رس دارند نیز عالیست ، سویق به شرطی که خوب تهیه شده باشد اثرش را دو سه روزه نشان میدهد مخصوصا تقویت خاصیت کنندگی اش را.

تفت دادن آرد حدود ۲ساعت یا بیشتر طول میکشد ولی سبوس کمتر از نیم ساعت تفت داده میشود لذا باید جدا تفت داده شود.


💠 مجله طب و تمدن اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/2237792257Cc6bced9763

برای کسانی که دوستشان دارید فوروارد کنید

/////////////////////////////////////////////////////////

۴ – خوردن خشخاش، گشنیز، غوره، سنجد، سیب ترش، شیر بز، برنج، آرد برنج بوداده

توضیحات تکمیلی :

در زمان اسهال چه غذاهایی را نباید خورد ؟

غذاهای سرخ شده، چرب، آجیل، آلو، آلوچه، شیر و سرکه

نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه

عدم نوشیدن نوشیدنی های حاوی کافئین، آبمیوه ها

مصرف کمتر غذاهای حاوی فیبر مانند لوبیا

در زمان اسهال چه غذاهایی را نباید خورد ؟

غذاهای سرخ شده، چرب، آجیل، آلو، آلوچه، شیر و سرکه

نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه

عدم نوشیدن نوشیدنی های حاوی کافئین، آبمیوه ها

مصرف کمتر غذاهای حاوی فیبر مانند لوبیا

انواع لوبیا، انواع توت، کلم بروکلی، کلم، گل‌کلم، نخود، قهوه، ذرت، بستنی، نخودفرنگی

سبزیجات و میوه جات خام مانند کلم و کاهو و آلو

از خوردن مواد غذایی خیلی شیرین و تند پرهیز کنید

برای کاهش حرارت بدن از خوردن آب خنک خودداری کنید. سعی کنید دست و پا را با آب خنک بشویید.

مصرف شیر، هندوانه، خربزه، هلو در تشدید بیماری موثر است.

مراقبت های لازم در زمان ابتلا به اسهال

آبرسانی به بدن

استراحت کافی

عدم مصرف غذاهای سفت و دیر هضم

مصرف برنج به صورت کته

مصرف غذاهای رقیق و نرم که هضم آسان تری دارند

از خود درمانی بیش از ۱۴ روز بپرهیزید و به پزشک مراجعه کنید.

گوشت مرغ بخارپز شده به دلیل بافت نرم و خاصیت زودهضمی

درمان ها عمومی اسهال

مصرف یک نوشیدنی خانگی برای جبران آب بدن

به یک لیوان آب جوشیده سرد شده مقداری نمک و یک قاشق چایخوری شکر اضافه نمایید. این ترکیب را پس از هر بار دفع مزاج مصرف کنید. لازم است مخلوط مورد نظر جرعه جرعه خورده شود تا از بروز استفراغ پیشگیری گردد

خوردن سیب

سیب را رنده کرده و در بشقاب بگزارید تا قهوه ای شود. سپس آن را له کرده و یک بار در روز بخورید
دم کرده زیره + دارچین + زنجبیل

یکی از راهکارهای درمان خانگی اسهال مصرف دم کرده تهیه شده از یک قاشق چایخوری پودر زیره با همان میزان دارچین و زنجبیل خشک است. این مخلوط را در یک فنجان آب گرم حل کرده و ۳ بار در روز از آن بخورید.
چای زیره

یک قاشق چایخوری زیره خرد را در یک فنجان آب به مدت دو تا سه دقیقه بجوشانید و به آن یک قاشق غذاخوری برگ گشنیز تازه اضافه نمایید و روزی دو تا سه بار بعد از خوردن یک غذای سبک، از این چای بنوشید.
کته زیره

در هنگام بروز اسهال، کته زیره به همراه ماست مخلوط با زردچوبه مصرف کنید، آب برنج به عنوان جایگزین کته ماست مفید است.
جوشانده هل

از دیگر شیوه های درمان خانگی اسهال نوشیدن جوشانده هل است. به این منظور یک غلاف هل سبز را پوست کنده و دانه هایش را پودر کنید. نصف قاشق چایخوری پودر دانه ها را در یک فنجان آب جوشانده، سرد کنید و به حالت سرد بنوشید و در صورت اسهال مزمن میتوانید آن را گرم بنوشید.
شربت نعنا + ابلیمو + عسل

یک قاشق غذاخوری کامل از برگ نعنا همراه با چند قطره آبلیموی تازه و عسل یک هضم کننده مناسب بوده و تسکین دهنده اسهال مزمن است. مصرف این شربت ۲ تا ۳ بار در روز از بهترین راه های درمان خانگی اسهال است
خاکشیر

از خواص خاکشیر تنظیم دستگاه گوارشی بوده و ابتلاء معده را به بیماری‌های مختلف از جمله اسهال مرتفع می‌سازد. به این منظور خوردن خاکشیر یخمال توصیه می‌شود.کمی خاکشیر را تفت دهید و با آب سرد بنوشید
درمان اسهال در سفر

اگر در طول سفر دچار اسهال شدید، حداقل یک روز غذای گوشتی نخورید و با خوردن کمی اسفند (یک قاشق چای خوری) خود را درمان کنید…

عرق نعناع و بادام درختی خام نیز در رفع آن مفید است

https://organicsho.com/blog/video/treatment-diarrhea/