?آسیبهای ناشی از تندتند غذا خوردن از نظر طب ایرانی
❌سریع خوردن غذا سبب ترشح ناقص آنزیمهای گوارشی شده وهضم رامختل میکند،درصورتیکه “هضم ناقص” باشد،خلط فاسد و نابجا دربدن تولیدگشته وباعث بروز انواع بیماریها میشود.
❌تندتند خوردن و نجوییدن غذا باعث “کبد چرب ” میشود.و در نتیجه باعث بالا رفتن چربی خون و چاقی در افراد میشود.
❌ تندتند خوردن و نجوییدن لقمه های غذا باعث تولید بیشتر الکل در روده ها شده که این امر خود ، موجبات ” ریزش مو ” را افراد فراهم میکند.
❌تندتندخوردن و نجوییدن لقمه های غذا باعث تولید خلط فاسد شده و غذا هضم نشده وارد خون میشود، که این امر ، تولید لکه های سفید(بیماری برص یا ویتیلیگو) و لکه های قهوه ای (بیماری بهق) را در افراد بدنبال دارد.
❌تندتند خوردن و نجوییدن غذا در دهان باعث افزایش عفونت در معده و روده ها شده و در نتیجه پدیده زخم معده و اثنی عشر را بدنبال دارد.(با بالا رفتن میکروب هلیکوباکتر)
❌تندتندخوردن و نجوییدن غذا در دهان باعث هضم ناقص آن در معده شده که این خود باعث نفخ معده و روده ها و همچنین بوی بد دهان در این افراد میشود.
❌تندتندخوردن و نجوییدن لقمه های غذا در دهان ،باعث تولید خلط فاسد و نابجا در کبد شده ، این اخلاط کثیف وقتی از طریق عروق به سمت اندامها جریان پیدا میکنند ، سنگینی و کرختی و خمودی را اندامها بوجود می آورند.
❌تندتندخوردن و نجوییدن غذا در دهان باعث تولید بلغم شور یا بلغم مالح شده ، که مهمترین پیامد بلغم مالح ، ترومبوز شدن ورید ها و سیاهرگهای عمقی(بیماری DVT) میباشد.
❌تندتندخوردن و نجوییدن لقمه های غذا در دهان ، حتی روی خلق و خو و منش افراد نیز تاثیرگذار است.عصبانیتها ، پرخاشگریها ، تعجیل داشتن در انجام امور روزمره از مصادیق تندتندخوردن غذا در دهان است.
?مولف : استاد حمزه سام دلیری متخصص طب ایرانی