?خواص شربت های سنتی ایرانی?
در این مطلب به معرفی عرق های گیاهی و پرکاربرد در شربت های ایرانی می پردازیم و سپس دستور تهیه چند نوع شربت حاوی عرق های گیاهی را ارائه می دهیم.
همه ی ما حتما خاطره خوش نوشیدن یک شربت گوارای سنتی مثل سنکجبین را داریم. بسیاری از ترکیبات این شربت های سنتی علاوه بر داشتن عطر و طعم مطلوب، دارای ترکیبات سلامت بخش فوق العاده ای همچون انواع آنتی اکسیدان ها می باشند.
در این مطلب به معرفی عرق های گیاهی و پرکاربرد در شربت های ایرانی می پردازیم و سپس دستور تهیه چند نوع شربت حاوی عرق های گیاهی را ارائه می دهیم.
یکی از اجزای بسیاری از شربت های سنتی عرق بیدمشک است.
– بیدمشک گیاهی است از نژاد بید که اندازه آن از بید معمولی کوچکتر بوده، سنبله های آن دارای اسانس معطر است.
– جالینوس طبیعت بیدمشک را سرد و تر می داند و عده ی کمی گرم و خشک می دانند ولی غالبا معتدل است.
– عرق بیدمشک با داشتن ترکیباتی همچون ژرانیون سالیسین، تانن، به عنوان داروی موثر در تقویت قلب، آرام بخش و رفع کننده درد و خستگی شهرت یافته است.
– بید مشک گیاهی ملین و تقویت کننده قلب، اعصاب و محرک قوای جنسی است. این گیاه داروئی دستگاه گوارش را تقویت کرده و اشتها را افزایش می دهد. آرام بخش، نشاط آور، پایین آورنده فشار خون است.
– بیدمشک تقویت کننده دستگاه عصبی بوده و جوشانده برگ آن با عسل اعصاب را آرام می کند. همچنین عرق بیدمشک آرام بخش و خواب آور است. همچنین باعث کاهش تب شده و خاصیت تب بری دارد. رفع عطش می کند. مدر است و برای رفع اختناق رحم و درد مفاصل و نقرس نافع می باشد.
– جوشانده گل آن بیماریهای عصبی، افسردگی، دردهای عضلانی و بیماریهای روماتیسمی را درمان می کند.
? ۱- شربت عسل و بیدمشک و نعنا
خواص: این شربت تقویت کننده قلب، معده و گوارش است. خاصیت آرام بخشی دارد. ضد نفخ است و مانع از ترش کردن معده می شود.
مواد لازم:
آب: یک لیوان
عسل: یک قاشق غذاخوری
عرق بیدمشک: دو قاشق غذاخوری
عرق نعناع: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه: عسل را در کمی آب ولرم حل کرده، سپس عرق بیدمشک، نعناع و یک لیوان آب را به مخلوط اضافه می کنیم.
?عرق گلاب
– طبیعت گلاب یا عصاره گل محمدی، گرم و تر است.
– گلاب بسیار معطر است. محافظ پوست و مو است و در محصولات زیبایی پوست بسیار کاربرد دارد.
– کاربردهای دیگر گلاب در بیماری های گوارشی مانند نفخ، دل به هم خوردگی و رفع یبوست و اسهال مزمن مفید است.
– گلاب در رفع دردهای روماتیسمی نیز موثر است.
– نوشیدن گلاب خنک، در افراد گرما دیده کاربرد دارد، بدن را تقویت مى کند و نشاط آور است.
– بوییدن گلاب براى تقویت قلب و لثه مفید است.
– خوردن گلاب برای رفع سردرد و بوی بد دهان مفید است و همچنین تحریک کننده هورمون ها بوده و میل جنسی را افزایش می دهد و تاحدودی تنظیم کننده قاعدگی است و در ناراحتی هایی چون سوگواری ها غم زداست.
? ۲_ شربت عسل و بیدمشک و گلاب
خواص: این شربت معتدل است و باعث تقویت قلب و اعصاب می شود و خاصیت آرام بخشی دارد، ضد استرس و اضطراب، ضد تشویش است و باعث تقویت گوارش می شود.
مواد لازم:
آب: یک لیوان
عسل: یک قاشق غذاخوری
عرق بیدمشک: دو قاشق غذاخوری
گلاب: یک قاشق غذاخوری
روش تهیه: عسل را در کمی آب ولرم حل کرده و سپس عرق بیدمشک، گلاب و آب را به عسل محلول، اضافه می کنیم.
? ۳_ شربت عسل و گلاب
خواص: این شربت با طبیعت معتدلش، تقویت کننده قلب و گوارش است و خاصیت خوشبو کنندگی دهان دارد.
مواد لازم:
گلاب: دو قاشق غذاخوری
آب: یک لیوان
عسل: یک قاشق غذاخوری
روش تهیه: عسل را در مقداری آب ولرم حل کرده، سپس گلاب و آب را با عسل مخلوط می کنیم.
?عرق بهارنارنج
– بهارنارنج دارای طبیعت گرم است و مقوی قلب و اعصاب است و تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین می برد و سردردهای عصبی و میگرنی را کاهش می دهد.
– در رفع اختلالات خواب و بی خوابی های عصبی توصیه می شود و رفع افسردگی می کند.
– بهارنارنج در تقویت معده، رفع نفخ، اسپاسم، سوء هاضمه بسیار مؤثر است و عرق بهار نارنج اشتها آور قوی است.
– تسکین دهنده ی ناراحتی های سینه و ضد سرفه است.
– زیاده روی در خوردن بهارنارنج بویژه در ناشتا کبد را ضعیف می کند و موجب ضعف معده می شود. زیاد بوییدن بهارنارنج نیز بی خوابی می آورد.
? ۴_ شربت بیدمشک و بهارنارنج و عسل
خواص: این شربت بسیار آرامبخش است و ضد استرس و اضطراب است و موجب خواب راحت و آرام شما می شود.
مواد لازم:
آب: یک لیوان
عسل: یک قاشق غذاخوری
عرق بیدمشک: دو قاشق غذاخوری
عرق بهار نارنج: دو قاشق غذاخوری
روش تهیه: عسل را در مقداری آب ولرم حل کرده، سپس عرق بیدمشک و بهارنارنج را اضافه کرده و با آب مخلوط می کنیم.
? ۵_ شربت عسل و بهارنارنج
خواص: این شربت با طبیعت گرم و تر خود تسکین دهنده اعصاب و تقویت کننده قلب شماست. آرامبخش است و موجب خواب راحت و کاهش اضطراب می شود.
مواد لازم:
آب: یک لیوان
عسل: یک قاشق غذاخوری
عرق بهار نارنج: سه قاشق غذاخوری
روش تهیه: عسل را درمقداری آب ولرم حل کرده، سپس عرق بهارنارنج، عسل و آب را با هم مخلوط می کنیم.
? https://telegram.me/joinchat/BgJv-jwUOa46bxEwOo1zCg ?