آخرین مطلب

گلقند داروی گیاهی برای ضد یبوست و تقویت اعصاب و گوارش و ضد اسپاسم ها و اشتهاآور

سوال

استاد گلقند میشه خودمون درست کنیم؟ اصلا کاربردش در طب سنتی برای ضد یبوست و تقویت بدن چیست

 پاسخ

روش اول 

گل قند طبیعت گرم و تر دارد

خواص درمانی

آرامبخش اعصاب و خواب

تقویت معده و روده

ضد یبوست

ضد اسپاسم

بهبود عملکرد گوارش و کبد

اشتها آور

نشاط آور

رفع کم خونی

درمان افسردگی

درمان صرع

شاداب کننده

رفع بوی بد دهان

تقویت کننده عمومی بدن

تقویت(قوه باه)قوای جنسی

درمان سرد مزاجی بانوان

تقویت کننده پوست

طرز تهیه

برای تهیه این معجون مفرح به مقداری گل محمدی ، پودر قند کمی گلاب نیاز دارید.

ابتدا ظرفی شیشه ای با دهانه بزرگ و مقداری پودر قند را در دسترس قرار داده سپس اگر دسترسی به گل تازه دارید مقداری گل تازه را چیده و گلبرگ های آن را از غنچه جدا کنید و اگر گل تازه در دسترس ندارید از گل خشک هم می توانید استفاده کنید. مقداری پودر قند را مانند لایه ای نازک داخل ظرف بریزید و پهن کنید سپس یک لایه نازک گلبرگ را روی پودر قند قرار داده و چند قاشق چایخوری گلاب را روی آنها بپاشید این کار را تا پر شدن ظرف ادامه دهید. درب ظرف را بسته و به مدت ۳ هفته در جایی مقابل نور مستقیم آفتاب قرار دهید پس از طی این مدت آماده مصرف شده است .

 روش مصرف

 بزرگسالان: ۱تا۲ قاشق مربا خوری، ۳ بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا

کودکان بالای دو سال: ۱ قاشق چای خوری، ۳ بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا

 نکات مهم

از دیدگاه طب سنتی این معجون گرم و تر است و برطرف کننده سردی معده و کبد می‌باشد.

بهترین اثر بخشی فرآورده در افراد سرد مزاج با سردی معده و کبد می‌باشد.

در خانم‌های باردار و کودکان بالای ۲ سال به راحتی قابل استفاده است.

دارو در ظرف دربسته، دور از نور و در دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.

طرز تهیه معجون گل قند

????

طرز تهیه گلقند آفتابی

مقدار یک ونیم کیلو گلسرخ را با سه کیلو عسل مخلوط کنید (نسبت ۲ به یک ) و به مقدار کافی گلاب اضافه کنید به حدی که شبیه غلظت مربا شود . بعد انرا داخل یک ظرف شیشه ای ریخته چهل روز در مجاورت افتاب قرار دهید. بعد از این مدت ترکیب گلقند اماده مصرف است.

گلقند یکی از بهترین منضج های بلغم و سودا می باشد مخصوصا اگر همراه گلاب و عرق رازیانه استفاده شود.

همچنین از ان به عنوان ملین و مسهل می توان استفاده کرد

مقدار مصرف روزانه یک قاشق مرباخوری به عنوان ملین

به عنوان منضج : نصف لیوان گلاب + نصف لیوان عرق رازیانه + یک قاشق مربا خوری گلقند (روزانه ۲ تا ۳ وعده)

طرز تهیه گلقند آفتابی

?روش سوم 

طرز تهیه: مقداری گلبرگ های تازه گل سرخ با هم وزن آن عسل مخلوط شده و به مدت ۴۰ روز در آفتاب قرار می گیرد و در صورت لزوم گاهی مجددا کمی به آن عسل اضافه می شود این ترکیب را گلنگبین می گویند اگر به جای عسل گلبرگ ها همراه شکر سفید به همان میزان ساییده شوند ترکیب حاصل گلقند نام دارد. در صورت استفاده از گل های خشک برای بهتر مخلوط شدن گلها از گلاب هم استفاده می شود.

 منافع: این ترکیب مقوی مغز و معده و خشک کننده رطوبت های زاید است و مخصوصا مصرف آن بعد از غذا مانع بالا رفتن بخارهای نامناسب از معده به مغز می شود. نوع عسلی برای سردمزاجان، کهنسالان و کسانی که رطوبت مغزشان زیاد است مناسب تر است و برای از بین بردن نفخ و باد و هضم غذا به کار می رود.

نوع شکری بیشتر مناسب جوانان و گرم مزاجان و بیماری هایی چون وسواس است.

از گلقند به عنوان یک ملین بسیار خوب نیر استفاده می شود.

نوع عسلی تا ۴ سال و نوع شکری تا ۲ سال خواص خود را حفط می کند.

 موارد منع ممصرف: بیماران مبتلا به تنگی و انسداد روده، دردهای شکمی ناشناخته، شکم حاد جرّاحی، کودکان زیر دو سال

 تداخلات دارویی: بهتر است با سایر داروهای ملین و مسهل مصرف نشود.

 نکات قابل توصیه:

بهترین اثر بخشی فرآورده در افراد سرد مزاج با سردی معده و کبد می‌باشد.

در خانم‌های باردار و کودکان بالای ۲ سال به راحتی قابل استفاده است.

دارو در ظرف دربسته، دور از نور و در دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.

http://www.tandorostan.org/detailherbal/168/%DA%AF%D9%84-%D8%A7%D9%86%DA%AF%D8%A8%DB%8C%D9%86-%DA%AF%D9%84%D9%82%D9%86%D8%AF/default.aspx

??روش چهارم 

گل قند یا گلقند یک فرآورده دارویی شیرین تهیه شده از گلبرگ های گل محمدی است . گل به گل محمدی و قند به شیرینی و شیرین اشاره می کند .

 فواید و موارد استفاده :

گلقند یک فرآورده طب سنتی ایران است که البته در طب یونانی ، چینی و آیورودا نیز استفاده می شود . عمده فواید این دارو عبارتند از افزایش انرژی بدنی ، تلیین طبع ، در کودکان ، افراد پیر و خانم های باردار ، دفع سودا ، تنظیم حرارت بدن ، کاهش التهاب چشمی ، تقویت هاضمه و لثه ها و دندانها ، کاهش اسیدیته معده ، رفع خستگی و تاری دید ، رفع خارش صفراوی ، تقویت حافظه و بینایی ، ایجاد حالت تفریح و تصفیه خون ، تقویت معده ، دفع سموم و درمان امراض بارده بدنی و تقویت قلب .

این فرآورده در طب آیورودا تحت عنوان لذیذترین فرآورده دارویی شناخته می شود .

خواص گلقند از دیدگاه شیمیایی و طب جدید :

این فرآورده مملو از کلسیم می باشد و اثرات آنتی اکسیدانی دارد ، خواص مجزای ترکیبات آن در گیاه درمانی مبرهن شده است و شامل تقویت هضم ، ضد افسردگی ، تقویت نیروی جنسی ، ضد اسپاسم ، و ضد نفخ و ملین مربوط به گل سرخ می باشد.

همچنین خواص مربوط به عسل نظیر تقویت سیستم ایمنی، ضد میکروب بودن و املاح و ویتامینهای آن نیز بخوبی مشخص شده است .

این دارو علاوه بر تلیین به رفق و بی غائله، عوارض دیگر ملینات نظیر لاگزتیوهای شیمیایی و گیاهی مانند بیزاکودیل و فرآورده های سنا و غیره را نیز ندارد .

مزاج دارو :

این دارو طبع گرم و تر دارد و از دیدگاه طب سنتی ایران ، ضد نفخ و ترش کردن و رافع درد معده و سردی کبد ( برطرف کننده کلسترول و تری گلیسیرید ) می باشد.

بهتر است دارو را بعد از غذا تا حداکثر ۲۰ گرم مصرف نمود .

سایر خواص فرآورده :

رفع یبوست پیران ، کمک به درمان فالج و افراد مبتلا به دردمفاصل و نقرس و سنگ کلیه .

به دلیل مزاج مرطوب دارو آنرا در جوانان گرم مزاج و در درمان بیماریهایی نظیر وسواس و افسردگی نیز می توان تجویز نمود .

افعال کلی دارو در طب سنتی :

عبارت است از مفرح ، ملطف ، جالی ، مسکن صفرا ، منضج بلغم رقیق ، تقویت قلب و معده و کبد ، ملین ، مقوی اعصاب ، مسخن به اعتدال ، مسهل بلغم و صفرا و مفتح سدد کبد و رافع خفقان.

اجزاء فرآورده:

گلبرگ تازه گل‌سرخ، عسل

دستور مصرف:

بزرگسالان: ۱تا۲ قاشق مربا خوری، ۳ بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا

کودکان بالای دو سال: ۱ قاشق چای خوری، ۳ بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا

استاندارد شده:

بر اساس وجود حداقل ۰٫۰۲۵% کوئرستین و ۰٫۰۴۵% کمپفرول در فرآورده

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر:

به دلیل وجود پلی‌فنل‌ها و ترپن‌های گوناگون و گلیکوزیدهای فلاونوئیدی و آنتوسیانین‌ها؛ دارو از اثرات آنتی‌اکسیدان، ضد سرطان، ضد التهاب، آنتی‌موتاژن، ضد اضطراب، قابض، مسکن، مدر، ملین و مسهل برخوردار است.

موارد منع مصرف:

بیماران مبتلا به تنگی و انسداد روده، دردهای شکمی ناشناخته، شکم حاد جرّاحی، کودکان زیر دو سال

تداخلات دارویی:

بهتر است با سایر داروهای ملین و مسهل مصرف نشود.

نکات قابل توصیه:

  1. از دیدگاه طب سنتی این معجون گرم و تر در درجه اول است و برطرف کننده سردی معده و کبد می‌باشد.
  2. بهترین اثر بخشی فرآورده در افراد سرد مزاج با سردی معده و کبد می‌باشد.
  3. در خانم‌های باردار و کودکان بالای ۲ سال به راحتی قابل استفاده است.
  4. دارو در ظرف دربسته، دور از نور و در دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.

https://www.google.com/search?client=ms-android-huawei&hl=fa-IR&oe=utf-8&safe=images&q=%DA%AF%D9%84+%D9%82%D9%86%D8%AF&source=browser-type&qsubts=1481514083094&devloc=0