موضوع: #علل_افزایش_سوداء ۱
✅⭕️عللی بر افزایش ?سوداء بر شمرده می شود:
✴️۱⃣?گرمی کبد
✴️۲⃣?ناتوانی طحال
✴️۳⃣❄️سردی انجماد کننده(سردی های ☄مادی و ☄معنوی)
✴️۴⃣دوام احتقان
✴️۵⃣?بیماری زیاد و مداوم که باعث ?سوختگی اخلاط می شود.
اگر?سوداء زیاد شود و در درون⚡️ معده و⚡️ کبد قرار گیرد پیدایش? خون و ? اخلاط صالح تقلیل می یابند و در نتیجه ⭕️خون کم می شود.
البته باید دانسته شود که?گرمی و ❄️سردی همراه علل دیگر دو انگیزه پیدایش ✨اخلاط هستند.
? لکن از گرمی?معتدل ?خون بوجود می آید واز گرمی?زیاد از حد که بسیار ?سوزاننده است ?سوداء حاصل می شود.
?سردی سبب پیدایش ?بلغم و ❄️سردی بیش از حد به دلیل خاصیت انجماد بخشی موجب پیدایش ?سوداء می شود.
?انسانی که دارای چنین مزاجی باشد معمولا?لاغر،?بیمناک و? ترسو و 〰تنگ رگ می باشد و در هنگام? لمس کردن احساس می شود بدن? سرد و ☁️️نرم است.
? @ostadbanihashemi استاد بنی هاشمی
#اخلاط_چهارگانه :خون⚡️بلغم⚡️صفراء⚡️ #سوداء ⚡️
?? #سودا به دوقسمت #طبیعی و #غیر_طبیعی تقسیم می شود⚜⚜
? #سودای_غیر_طبیعی?روند آن بر ته نشین شدن وتبدیل آن به دُرد ?نیست،بلکه بر راه خاکستر شدن وسوختن است:
✅۱⃣?سوداء غیر طبیعی بقایای ?سوختگی و?خاکستر صفراء است و مزه آن ?تلخ است.
✅۲⃣?سوداء غیر طبیعی در حقیقت سودای ناشی از ?سوختن
❄️بلغم است هر گاه بلغم بسیار? لطیف و آبکی باشد خاکستر و رسوب آن به?شورمزگی می زند.
✅۳⃣?سودای غیر طبیعی ناشی از ?سوختن ?خون است و مزه آن ?شور که کمی به?شیرینی می زند.
✅۴⃣?سودای غیر طبیعی خاکستر #سوادی_طبیعی است که اگر ⚡️لطیف باشد خاکستر سوخته اش در? ترش مزگی به? سرکه می ماند این همان سودایی است که اگر روی ☄زمین ریخته شود جوش می خورد واز بوی آن ✨مگس و ✨موجودات نظیر آن گریزان می شوند.
موضوع: #چگونگی_اخلاط_و_انواع_آن
#اخلاط_چهارگانه :خون⚡️بلغم⚡️صفراء⚡️ #سودا ء⚡️
?? #سودا به دوقسمت #طبیعی و #غیر_طبیعی تقسیم می شود⚜⚜
? #سودای_طبیعی ?دُرد و رسوبات وتیرگی خون است ومعمولا مزه آن بین ?شیرین و? تلخ گس احساس می شود.
✅?سوداء پس از آنکه به وسیله #کبد ترشح شد به۲⃣قسمت تقسیم می شود:
۱⃣بخشی از آن همراه ? خون جریان می یابد که دارای ✨ضرورت و ✨منفعت است.??
#ضرورت آن بر این اساس است که اندازه معینی از آن باید برای تغذیه بعضی از اندامها نظیر?♂ مو و? استخوان با خون بیامیزد.
#منفعت آن در این است که خون را قوام بخشیده و مانع تحلیل خون می شود.
۲⃣بخش دیگر به سوی ☄طحال می رود و در حقیقت خلطی است که از ?خون بی نیاز است و دارای ?ضرورت و ?منفعت است.??
#ضرورت آن در تمام بدن برای پاکسازی از مواد زائد♻️ است و نیز مایه تغذیه عضو طحال است.
#منفعتش در این است که بعد از عمل هضم بر دهانه معده جمع می شود که دهانه معده را سفت و سخت می گرداند و دوم آنکه به وسیله ترشی خون ☄تحریکاتی به وجود آورده و☄اشتهاء را بر می انگیزاند(میل به پذیرش غذا)
استاد بنی هاشمی ? @ostadbanihashemi