آلزایمر به شکل هشدار دهنده ای در حال افزایش است
به گزارش دریافتی یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشکده طب سنتی، دکتر هاله تاج الدینی ضمن بررسی راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر از دیدگاه طب سنتی افزود: شیوع این بیماری به عنوان یک دغدغه اجتماعی در بسیاری از کشورها مطرح است.
وی افزود: میزان شیوع بیماری آلزایمر بعد از ۶۵ سالگی به ازای هر پنج سال دو برابر می شود، به طوری که ۴۰ تا ۵۰ درصد سالمندان بالای ۸۵ سال جامعه مبتلا به این بیماری هستند و افزایش سن، مهمترین عامل خاطر برای ابتلا به این بیماری است.
وی اظهار کرد: بیماری آلزایمر نوعی اختلال مغزی مزمن پیش رونده و ناتوان کننده است که مشکل بزرگی برای سلامت جامعه محسوب می شود و بر روابط بین فردی و اجتماعی نیز اثر دارد.
دکتر تاج الدینی توصیه های کلی را در رابطه با تغذیه که برای تمام بیماری ها، از جمله فراموشی خوب است را اینگونه بیان کرد و گفت: غذا خوردن تنها باید هنگامی صورت گیرد که معده و روده باریک از غذای قبلی خالی شده باشد و احساس گرسنگی به فرد روی دهد و از سویی در این هنگام باید پیش از احساس سیری کامل دست از غذا کشید.
وی از دیگر توصیه های خود را عدم مداومت بر مصرف یک نوع غذا عنوان کرد و گفت: انواع غذاها باید در رژیم غذایی فرد باشد زیرا مداومت بر خوردن یک نوع غذا عامل بیماری است.
این متخصص ادامه داد: باید از فعالیت بدنی شدید یا حالات روانی شدید پس از خوردن غذا پرهیز کرد زیرا این موارد سبب اختلال در هضم غذا میشوند.
وی با بیان اینکه پیاده روی سبک به خصوص بعد از وعده ناهار به هضم غذا کمک میکند، اظهار کرد: پرهیز از نوشیدن آب همراه یا بلافاصله پس از غذا، توجه به وعدههای غذایی در فصول مختلف از دیگر مواردی است که باید رعایت شود.
وی در مورد پرهیز غذایی در دوران سالمندی گفت: سالمندان از خوردن غذاهای سودا زا مانند عدس، بادمجان، گوشت گاو، گوشت خشک شده، غذاهای شور یا نمک سود و غذاهای بلغمزا مانند ماهی، هندوانه، و خیار پرهیز کنند.
تاج الدینی توصیه کرد: افرادی که دچار بیماری آلزایمر و فراموشی شده اند از مصرف برخی از مواد غذایی مانند مغز بادام، فندق، نارگیل و گردو، انجیر خشک و مویز سرخ را در برنامه غذایی خود داشته باشند.
این عضو هیات علمی دانشگاه، درباره عوامل ایجاد کننده نسیان(فراموشی)،گفت: اطبا طب سنتی از یکسری خوردنی ها و نوشیدنی ها به عنوان عوامل ایجاد کننده نسیان (فراموشی) نام برده اند.
وی ادامه داد: مصرف زیاد پیاز، خوردن نوع سیب ترش، زیادروی در مصرف گشنیز، باقلا، قارچ، لوبیا، سیر و کلم در کتب طب سنتی به عنوان عوامل ایجاد نسیان یاد شده است و پرهیز از آنها را برای بیماران مبتلا به آلزایمر توصیه می شود.
وی اضافه کرد: خوردن مغز سر گوسفند را جمعی از اطبا، از عوامل ایجاد کننده فراموشی دانسته اند.
دکتر تاج الدینی درباره نوشیدنی هایی که موجب فراموشی می شوند گفت: زیاده روی در مصرف آب سرد از مضرترین چیزها برای ایجاد فراموشی است و ما پرهیز از آب سرد را در افراد مبتلا به آلزایمر گوشزد می کنیم.
وی رابطه بین ورزش و فراموشی را اینگونه بیان کرد و گفت: برای پیشگیری از فراموشی، پیاده روی و ورزش سبک مانند حرکت دادن دست ها و پاها توصیه می شود و از انجام ورزش های سنگین و خسته کننده پرهیز کنید.
وی در پایان افزود: افزایش فعالیت های مغزی با کمک خواندن، حفظ کردن و به یادآوردن مطالب، این فعالیتها به منزله ‘ورزش مغز’در نظر گرفته شده است و از مواردی است که برای جلوگیری از نسیان مفید است .
نازایی و بیماری اعصاب با مصرف بستنی بر مبنای طب سنتی
خوردن بیش از حد بستنی زمینهساز نازایی و بیماریهای اعصاب
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر محمد انصاریپور درباره تدابیر فصل تابستان اظهار کرد: تابستان نماد گرماست, اتفاق نادرستی که در این فصل رخ میدهد این است که افراد به طور افراطی و بیمحابا به خوردن و نوشیدن خوردنیها و نوشیدنیهای خیلی سرد میپردازند که این اتفاق بیشتر در افراد گرممزاج دیده میشود, مثل خوردن بستنی یا آب سرد بیش از تعادل و در اوقات نامناسب صورت میگیرد, در این صورت مبتلا به عوارض و بیماریهای متعدد خواهند شد که شامل سوءهاضمه، بیماری و ضعف کبد، بیماری ریه و اعصاب، نازایی و … است.
تدابیر تابستان
وی تصریح کرد: استفاده از غذاها و نوشیدنیهای سرد بالقوه و بالفعل مناسب است سرد بالقوه یعنی با طبع سرد و بالفعل یعنی اینکه دمای آن پایین باشد مثل آب دوغ خیار که هم طبع سرد و هم دمای پایینی دارد, نوشیدنیها و ترکیبات خنک و با طبع سرد نیز مناسب این فصل است اما نباید در مصرف آنها زیادهروی کرد.
این متخصص طب سنتی ایران یادآور شد: طبیعت این فصل گرم و خشک است, گرمی و خشکی سبب تحلیل یا کاهش مواد در بدن میشود به خصوص خلط دم و بلغم کاهش مییابد اما خلط صفرا و سپس سودا افزایش خواهد داشت,
از مصرف سرخود عرقیات خنک مثل کاسنی و شاتره و بخصوص به مدت طولانی در فصل گرما خودداری کنید زیرا باعث تغییرات مزاجی بدن و بخصوص در کبد میشود,
هندوانه برای افراد مبتلا به کبد چرب و سیروز مضر است و سمیت کبدی میدهد.
ورزش در تابستان
دکتر انصاریپور عنوان کرد: ورزش در تابستان هم از نظر شدت و هم از نظر مدت باید کمتر از فصول دیگر باشد, بهترین زمان ورزش در این فصل ابتدای روز یعنی در خنکی روز است, کاهش میزان ورزش به دلیل تحلیل مواد در فصل تابستان ناشی از گرمی هوا و تقلیل غذاست.
http://itma.ir/post/491