مزه های مهم :
مزه ترش :
مواد ترش مانند آبغوره، آبلیمو، سماق و سرکه، پس از ورود به بدن سردی و خشکی را افزایش می دهند و هر چه ترشی آنها بیشتر باشد سردی و خشکی بیشتری ایجاد می کنند. افراط در استفاده از این مواد تاثیر منفی بر دستگاه تنفسی و عصبی دارد و باعث تشدید سرفه می شوند و افراد سوداوی از مصرف آنها صدمه می بینند.
مزه تلخ :
این مواد گرمی و خشکی بدن را افزوده و با رقیق کردن خون، استعداد خونریزی را افزایش می دهند. پاک کننده دستگاه گوارش از مواد زاید، لزج و بلغمی می باشند مثل مُرّ مکی و صبر زرد.
مزه شیرین :
مواد شیرین معتدل و مایل به گرمی هستند. پس از گوشت و نان مناسب، جزء غذاهای اصلی به شمار می روند، مانند عسل و میوه های شیرین.
مزه شور :
مواد شور گرم و خشک هستند. نمک طعام در راس این مواد قرار دارد. مصرف به اندازه این مواد، بلغم را از بین می برد و اشتها را افزایش می دهد.
مزه تند:
مواد تند ، گرم و خشک هستند، مثل فلفل، مصرف این دسته از مواد برای افراد بلغمی گهگاهی مناسب است اما آثار تحریک کننده ای بر افراد صراوی مزاج دارد.
بی مزه:
مواد بی مزه سرد و تر هستند، مانند خیار و کدو. مصرف بیش از اندازه آنها انرژی بدن و توان اعضاء را کاهش می دهد.
@HayatTayebeh