نسخه مسهل عام پاک کننده روده ها می باشد
نسخه مسهل عام دافع سموم بدن از طریق اسهالی کردن روده ها می باشد
مسهل عام درمان کننده یبوست می باشد
ترکیبات مورد نیاز برای تهیه نسخه مسهل عام :
ترنجبین، برگ سنا و گل سرخ هرکدام ۵۰ گرم، گل ختمى، افسنتین و تخم کتان هرکدام ۲۵ گرم
روش تهیه نسخه مسهل عام :
تمام ترکیبات فوق را باهم مخلوط و با هاون برقى بصورت نیمکوب درآورید؛ سپس هربار یک قاشق غذاخورى آن را با ۲ لیوان آب روى شعله ملایم بجوشانید تا یک لیوان بماند صاف و شیرین کرده میل کنید تا روزى ۴ بار اسهال ایجاد شود.
نکته:
گاه لازم است که از حجم مایعات کاسته شود، در این صورت جوشانده را بیشتر روى آتش نگهدارید تا یک استکان بماند.
روش مصرف نسخه مسهل عام :
بعد از ظهرها مسهل عام را یک الى ۲ بار مصرف مى کنیم تا شکم حد اقل ۳ تا ۴ بار بصورت اسهال ملایم تخلیه شود. اسهال نباید کمتر از ۳ بار صورت پذیرد.
تهیه و تنظیم از تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی
www.boalii.ir
پاکسازى ۱۵ روزه
پاکسازی ۱۵ روزه یکی از بهترین روشهای پاکسازی بدن در طی سال برای دفع سموم بدن می باشد
پاکسازی ۱۵ روزه اخلاط سوخته بدن را دفع می کند
پاکسازی ۱۵ روزه باعث پاکسازی مزاجی می شود و طول عمر را زیاد می کند
روش کلی پاکسازی ۱۵ روزه :
هر ۶ ماه یک بار در فصل بهار و پائیز اجراى منضج و مسهل مناسب مزاج حاکم بر شخص به ترتیب زیر انجام مى شود:
منضج هاى خنک و سرد براى گرم مزاجان و منضج هاى گرم براى سردمزاجان از صبح تا ظهر براساس نوع مزاج حاکم بر شخص و درجه و شدّت سوء مزاج تنظیم مى شود.
منضج هایى مانند خاکشیر و سکنجبین، خاکشیر و اسفرزه در شربت آب لیموى تازه یا آبغوره بى نمک، عرق شاهتره با خاکشیر، عرق کاسنى با خاکشیر، شیره خنک، شیر گاو با خاکشیر، آب میوههایى با مزاج سرد و خنک و امثال آن براى مزاجهاى گرم که صبح ناشتا تناول مى شود
و همچنین در مورد منضج هاى میان وعدهاى و منضج هاى قبل از ناهار و شام که داراى مزاج خنک مى باشند
بعد از ظهرها مسهل عام با قدرت اسهال آورى مناسب تناول مى شود. اجزاء داروها آنطور تنظیم مى شود که سردى و گرمى و ترى و خشکى آن در برخورد با سردى و ترى و گرمى و خشکى بدن ایجاد تعادل نماید. رژیم غذایى نیز با همین هدف تنظیم شده است همراه با رژیم غذایى که حاوى سوپ گشنیز و شورواهاى مختلف است، هر ۶ ماه یک بار حدود ۱۵ روز اجرا مى شود و تمام دستگاههاى بدن را از فضولات بیمارى زا پاک مى کند.
یک نسخه دوره ۱۵ روزه را که براى همه مزاجها در سنین ۳۰ الی ۵۰ سالى مفید باشد به عنوان یک الگو ارائه مى کنیم:
صبح میل شود:
* هر روز صبح ناشتا ۳ قاشق غذاخورى خاکشیر تمیز را در ۵/ ۱ لیوان آب خنک بریزید و با سکنجبین معمولى (شکرى) شیرین کرده میل کنید و تا ۲ ساعت بعد چیزى نخورید.
* ساعت ۱۰ صبح یک قاشق غذاخورى بارهنگ را در یک لیوان آب جوش بریزید و با کمى شکر شیرین کرده میل کنید.
قبل از نهار و شام:
* قبل از ناهار و شام یک قاشق مرباخورى پودر بیسموت گیاهى را با کمى آب و شکر مخلوط و میل کنید.
ترکیبات پودر بیسموت عبارت است از: گرم پودر شیرین بیان، نعناع، زیره، انیسون شیرین و رازیانه از هرکدام ۱۰ گرم بصورت پودر. هنگام مصرف از مخلوط آنها یک قاشق مرباخورى برداشته مى شود.
این پودر از مقویات معده و کشنده انگل و ضد اسهال میکروبى و اسهال خونى و سردى معده و رودهها و دل درد و نفخ و ترش کردن در مزاجهاى سرد و ضد حالت تهوع و ویار و تقویت کننده جگر سرد و از بین برنده میکروب هلیکوباکتر و سایر سوء مزاجهاى معده است.
بعد از ظهر ها میل شود:
* بعد از ظهرها مسهل عام را یک الى ۲ بار مصرف مى کنیم تا شکم حد اقل ۳ تا ۴ بار بصورت اسهال ملایم تخلیه شود. اسهال نباید کمتر از ۳ بار صورت پذیرد.
نسخه مسهل عام که داروى پایه و مشهورى است و در طب ایرانى ما کاربرد زیادى دارد: ترنجبین، برگ سنا و گل سرخ هرکدام ۵۰ گرم، گل ختمى، افسنتین و تخم کتان هرکدام ۲۵ گرم باهم مخلوط و با هاون برقى بصورت نیمکوب درآورید؛ سپس هربار یک قاشق غذاخورى آن را با ۲ لیوان آب روى شعله ملایم بجوشانید تا یک لیوان بماند صاف و شیرین کرده میل کنید تا روزى ۴ بار اسهال ایجاد شود.
گاه لازم است که از حجم مایعات کاسته شود، در این صورت جوشانده را بیشتر روى آتش نگهدارید تا یک استکان بماند.
* رژیم غذایى که در طی این ۱۵ روزه باید مصرف شود:
یک روز در میان بجاى ناهار سوپ گشنیز میل مى کنند: سبزى گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر، یک تا دو قاشق برنج، ماهیچه گوسفند یا خروس (جوجه خروس) خانگى و در صورت تمایل آلوى بخارا با پیاز و نمک و زردچوبه روى شعله ملایم مى پزند.
شبها کته گشنیز یا شوید را با کمى گوشت آب پز بى چربى میل کنند و سپس سالاد کاهو و پس از آن شربت سکنجبین عسلى یا شکرى میل کنند. اگر گوشت حذف شود مانعى ندارد.
سکنجبین در اصل حاصل جوشیدن سرکه و نوعى شیرینى است. سکنجبین ها داراى فرمولهاى متنوعى هستند. سکنجبین شکرى، عسلى، عنصلى و امثال آن.
این بود پاکسازى مزاجى براى دانشمندان و محققان و علماى فرهیخته که اگر بدان عمل شود طول عمر توأم با سلامتى تا یک قرن را تضمین مى کند بشرط آنکه همراه با سایر موارد باشد.
پرهیز غذایی
از خوردن غذاهای پرچرب، سرخ کردنی و روغن های مایع و جامد نباتی، کباب ها، سوسیس، کالباس، نوشابه، هر نوع غذاى سنگین و دیر هضم، چیپس، پفک و اغذیه بسته بندی، آب یخ، ماست، ترشی، خامه و تخم مرغ خودداری کنید.
سایر نکات
– سالی یکی دو بار انجام این پاکسازی برای افراد سالم هم می تواند مفید باشد.
– بهترین فصل برای انجام این پاکسازی، بهار و پاییز است. در تابستان جز به ضرورت این کار انجام نشود و در زمستان هم حتما با مشورت پزشک باشد.
– این درمان، در زنان باردار و بیماران دیابتی منع انجام دارد. در سالخوردگان، کودکان و افراد کم بنیه و ضعیف هم باید با نظر پزشک انجام شود.
– بهترین سن برای انجام این پاکسازی، میانسالی- بین سی تا چهل سال- است.
– در صورتی که قصد تکرار این درمان را دارید، حداقل یک ماه بین دو دوره آن فاصله بیندازید.
– در طول انجام این دوره، حجامت، فصد و زالواندازی نکنید.
– این پاکسازی نباید بلافاصله بعد از ماه مبارک رمضان یا به دنبال رژیم های سخت شروع شود.
تهیه و تنظیم از تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی
www.boalii.ir