?? بیوتروریسم نوین (۶)
? بخش چهارم: بیوتروریسم کشاورزی یا Agro Terrorism (قسمت دوم)
۱️⃣ تهدید دیگر در بحث #آگروتروریسم کودهای جدیدی هستند که قابلیت عوض کردن ساختار خاک را دارند و از این طریق تولیدات گیاهی را کاهش میدهند.
۲️⃣ همچنین با از بین رفتن میکروارگانیسمهای همزیست گیاهان که تولیدات گیاهان وابسته به حضور آنهاست سبب کاهش تولید در گیاهان و تخریب #اکوسیستم ها میشود.
۳️⃣ امروز به نام #مهندسی_ژنتیک و #اصلاح_بذر یک سری بذرهایی به کشور وارد میشود که مادهای خاص در آن حذف یا اضافه شده است.
۴️⃣ در حال حاضر مانیتورینگ جزء به جزء محصولات وارداتی در کشور انجام نمیگیرد و همین عاملی برای نتیجهبخش بودن تهدیدات در این زمینه میباشد.
۵️⃣ تهدید دیگر در امر #واردات_گوشت است.
۶️⃣ به طور کلی، گوشت منبع بسیاری از باکتریها و ویروسهاست که از طریق واردات، این میکروبها میتوانند وارد کشور شده و باعث آلودهکردن احشام و در برخی موارد مردم کشور شوند.
۷️⃣ تب کنگو، ویروس آنفلوانزای مرغی و سارس از مواردی بودند که میتوانست به اپیدمی تبدیل شده و از این طریق، بخش مهمی از نیروی انسانی، فکری و تجهیزات کشور را به آن متوجه سازد.
از امنیتیترین رشتههای زیستشناسی در جهان BioDiversity است و پذیرش دانشجو در این رشته از کشورهای جهان سوم به ویژه ایران ممنوع است!
? بخش چهارم: بیوتروریسم کشاورزی یا Agro Terrorism (قسمت سوم)
۱️⃣ یکی از تهدیدات مهم در بحث #آگروتروریسم، #تنوع_زیستی یا BioDiversity است.
۲️⃣ این رشته در حال حاضر یکی از #امنیتی ترین رشتههای زیستشناسی در جهان محسوب میشود و شاهد آن این است که پذیرش دانشجو در این رشته از کشورهای جهان سوم به ویژه ایران به هیچ وجه صورت نمیگیرد.
۳️⃣ این درحالی است که بیشترین بودجهها در #زیستشناسی به این بخش اختصاص داده شده است.
۴️⃣ گوناگونی درون و بین موجودات زندهی یک منطقه را #تنوع_زیستی آن منطقه میدانند؛ تنوع زیستی بالا، یعنی ژنهای متنوع بالا که این باعث افزایش تولید، افزایش کیفیت محصول و افزایش مقاومت در برابر آفتها میشود.
۵️⃣ این تنوع زیستی در طول زمانهای بسیار طولانی شکل گرفته است و هرگونه دستکاری انسان در آن باعث تغییر و تخریب چرخههای زیستی در موجودات یک #اکوسیستم میشود که تأثیرات جبرانناپذیری به دنبال خواهد داشت.
۶️⃣ برای نمونه میتوان به شالیزارهای شمال کشور اشاره نمود که با وارد کردن #سرخس_آزولا توسط محقق داخلی از ژاپن، نابودی شالیزارها و تبدیل آنها به مرداب را سبب شده است.
۷️⃣ سرخس آزولا در ژاپن، باعث عدم نیازمندی برنج به کود نیترات میشود و بازده تولید را چند برابر میکند، اما در آنجا حشرهای وجود دارد که با خوردن سرخس باعث کنترل جمعیت آن میشود. عدم توانایی برای جلوگیری از رشد این سرخس در مزارع شمال و در حقیقت متفاوت بودن زیستبوم آن منطقه با منطقهی شمال و عدم توجه به تنوع زیستی هر منطقه باعث شده است که تولید داخل به شدت تحت تأثیر قرار بگیرد.
?? بیوتروریسم نوین (۸)
? بخش چهارم: بیوتروریسم کشاورزی یا Agro Terrorism (قسمت چهارم)
۱️⃣ #تنوع_زیستی از جنبههای مختلفی مورد اهمیت میباشد که در اینجا تنها به دو مورد بسنده میشود:
۲️⃣ اولاً تنوع زیستی بالا باعث تولید بالاتر میشود. امروز مساله تضمین غذا و تولید یکی از مهمترین مسائلی است که در جهان وجود دارد. درآمد سالانه یکی از گیاهان دارویی چین به نام جین سینگ تقریباً نصف درآمد سالانه ایران در فروش نفت میباشد. ایران از لحاظ گیاهان دارویی یکی از داغترین نقاط از لحاظ تنوع زیستی میباشد. این تنوع زیستی بالا میتواند به تولید محصولات متنوعتر و همچنین افزایش تولیدات بیانجامد. به دست آوردن ثروت و درآمد یکی از مهمترین جنبههای علوم پایه در جهان میباشد که همیشه در صحبتهای مقام معظم رهبری نیز از جایگاه ویژهای برخوردار است.
۳️⃣ ثانیاً تنوع زیستی منبعی برای دانش بشر امروز تلقی میشود. دانش بیوتکنولوژی و کار روی ژنها در آینده با نداشتن منبع کافی از ژنوم، مانند داشتن دانش مناسب در مورد نفت است، اما ذخیرهی نفتی موجود نباشد. اخیراً قانونی به تصویب کشورهای جهان رسیده است مبنی بر اینکه: «هر کسی که #ژنوم یک موجود زنده را #توالییابی نمود، مالکیت آن موجود زنده را بر عهده خواهد داشت».
۴️⃣ این قانون باعث شده است تا کشور هند تجارت خون را به کلی قطع کند، چرا که با این تجارت و قانون مصوب شده مالکیت تمامی خونهای فروخته شده را از دست میداد. هند بزرگترین کشوری است که از راه تجارت خون سود هنگفتی را به دست میآورد.
۵️⃣ این درحالی است که به دلیل نبود قوانین مناسب در کشور ما گونههای گیاهی، جانوری و میکروبی بسیاری برای توالییابی شدن به خارج از کشور میرود. حتی بسیاری از دانشجویان ما با همراهی اساتید برای چاپ مقاله خود در ژورنالهای خارجی اقدام به فرستادن گونههای خود به خارج از کشور میکنند.
✅ به کانال اندیشکده مطالعات یهود بپیوندید:
? @jscenter