سوال
?راهکارهای طب سنتی برای کمبود و فقر آهن برای کودکان بالای ده سال
جواب
برگه زردالو بدون تیزاب روزی ۱۴ دانه شش ساعت قبل با اب جوش خیس کن و بعد با مخلوط کن نرمسازی شود و بعد ناهارمیل کند
البته کل خانواده همبخورید برای کمبود آهن + رفع یبوست + رفع خشکی روده + رفع خشکی رحم وواژن خانمها+ نرم سازی گلوی خشن با سرفه خشن و… مفیداست
۲- شربت تخمشربتی بصورت نوبه ای و اندکی شیرین شود
۳- اقلام زیر جدا. جدا
اسفناج
اش الو بخارا یا خورشت الو بخارا با اسفناج
عدس یا سویق عدس درحدضرورت
کلم
انواع لوبباها
شربتهای ترکیبی سه شیره انگور با توت با خرما روزانه عالیست
سیب درختی قرمزیا اب طبیعی ان
کاهوبا سکنجبین
سبزی خرفه یا سبزی فاطمه س دراش جات عالیست
بیدمشک با عسلاب
سوپ گندم
اب پرتقال طبیعی درحد ضرورت
لبو
شاتوت شرابی با عسل
??
ممنوعیتها
ماست با گوشت ممنوع
دوغ با گوشت ممنوع
بعد از غذا خوردن فوری چای و کافئین خوردن مطلقا ممنوع
??نظرات تکمیلی اساتید طب سنتی
درمان کم خونی یا فقرآهن در طب سنتی
درمان کم خونی بستگی به علل ایجاد کننده آن دارد
خوردن صبحانه : صبحانه یکی از مهمترین وعده های غذایی است که صرف اگر مفصل باشد چه بهتر زیرا بدن پس از ۸ ساعت استراحت آماده دریافت و جذب هر نوع ماده حیاتی است
عسل : عسل یکی از غنی ترین مواد غذایی است که می تواند در پیشگیری و همچنین درمان کم خونی نقش کلیدی داشته باشد ۱۰۰ گرم عسل حاوی ۶ میلی گرم آهن است که در مقایسه با جگر گوسفند که فقط حاوی ۱ میلی گرم آهن است مقدار قابل توجهی انرژی و همچنین مواد حیاتی را در خود دارد که همچنین ضعف عمومی را نیز از بین می برد
انواع گوشت قرمز ، جگر ، قلوه ، ماهی ، زرده ی تخم مرغ
میوه ها ، سبزیجات ،صیفی جات ، حبوبات ، خشکبار ، جوانه ها :
بهترین میو های خونساز به ترتیب : گیلاس ، پسته تازه ، انارکه این سه در میان میوه ها از بهترین ها هستند ، هلو ، زرد آلو ، شاه توت ،آلو سیاه ، ،انبه ، سیب ، آناناس ، بادام درختی تازه ، ریواس ، پرتقال ، طالبی ، گلابی ، خربزه ، لیموترش ، توت فرنگی ، گریپ فروت ،
سبزجات ، صیفی جات : یونجه(شبدر)که یکی از بهترین ها در میان سبزیجات است ،جعفری ، ریحان سبز و بنفش ، تره ، شاهی ، ترخون ، مرزه ، برگ تربچه ، بولاغوتی،کاهو ،،خیار سبز ، گوجه فرنگی ، هویج ، سیب زمینی ، چغندر قند ، لبو ، کلم پیچ ،کلم بروکلی ، شلغم و انواع دیگر سبزیجاتی که دارای برگ سبز تیره هستند
حبوبات : عدس ، ماش، انواع لوبیا ، نخود و….
خشکبار : پسته ، فندق ،بادام هندی ، بادام زمینی ، بادام درختی ،برگه هلو ، برگه زردآلو
جوانه ها : جوانه ی گندم ، جوانه جو و از همه مهمتر جوانه تخم یونجه(شبدر) ، جوانه عدس و جوانه ماش
شیر بادام : مغز بادام درختی ۲۵ گرم آب ولرم دو لیوان عسل ۳ قاشق غذاخوری داخل مخلوط کن ریخته پس از خرد شدن مغز بادام مخلوط به رنگ شیر در آمده قبل از صبحانه میل نمایید
زرده تخم مرغ : زرده تخم مرغ ۲ عدد عسل دو قاشق چایخوری لیموترش تازه جند قطره همه را داخل ظرف ریخته با مخلوط کن دستی بزنید تا مخلوط به صورت یک دست و سفید در آید قبل و یا همراه با صبحانه میل کنید
آب کاهو : مقداری کاهو را با چوب وسط داخل آب میوه گیری آب بگیرید مقداری عسل اضافه کرده میل کنید
آب خیارسبزه : مقداری خیارسبزه را آب بگیرید چند قطره لیموترش تازه و چند قاشق عسل اضافه کنید و میل کنید
عصازه جگر : بی شک عصاره جگر یکی از غنی ترین منابع آهن است که به این صورت که گفته می شود استفاده نمایید ۱۰۰ گرم جگر گوسفند را بعد از شستشو و خرد کردن داخل بطری در بسته ریخته و به مدت چند ساعت داخل ظرف آبجوش قرار دهید سپس بعد از گذشت این زمان عصاره ای که زیر جگر جمع شده است را صاف کرده مقداری آب لیمو ترش در صورتی که دسترسی به لیموترش تازه دارید و در غیر اینصورت از آب لیمو شیشه و کمی پودر آویشن و یا پودر رزماری به عنوان طعم دهنده اضافه کرده و میل نمایید این عمل را در هفته دو الی سه مرتبه انجام دهید
معجون گل قند : یکی از بهترین روش های درمان کم خونی استفاده از معجون گل قند است . لازم است برای مصرف برای بزرگسالان: ۱تا۲ قاشق مربا خوری، ۳ بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا
کودکان بالای دو سال: ۱ قاشق چای خوری، ۳ بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا
نکته ی مهم
اگر دچار کم خونی نیستید هرگز مبادرت به مصرف مقادیر زیاد آهن نکنید زیرا تولید مسمومیت می کند