🎒خوردن انار مَلَس (ترش و شیرین) برای کسانی که غلبه صفرا و هیجان خون دارند، مفید است. در روایت آمده است:
🎒«ذُکِرَ الرُّمَّانُ الْحُلْوُ فَقَالَ الْمُزُّ أَصْلَحُ فِی الْبَطْنِ»
👈🏻الکافی- ط الاسلامیه، الشیخ الکلینی، ج۶، ص۳۵۴٫
نزد امام صادق (ع) از انار شیرین ذکر و خیری شد. فرمودند: انار ملس برای معده و شکم سازگارتر است.
🎒انار ملس برای صفرا، سودا و بلغم مفید است و حالت تعادل دارد. نه میتوان گفت ترش است که برای بلغم مناسب نباشد و نه میشود گفت کاملا شیرین است که تنها برای خون مناسب باشد. ترش و شیرین است و حالت تعادل دارد و برای اکثر مزاجها مفید است.
🎒یکی از بهترین کیفیات خوردن انار ملس مکیدن آن است. این نحوه خوردن انار میتواند نقش درمانی داشته باشد.
🎒امام رضا (ع) فرمودند:
🎒«وَ اِمْتَصَّ مِنَ اَلرُّمَّانِ اَلْمُزِّ فَإِنَّهُ یُقَوِّی اَلنَّفْسَ وَ یُحْیِی اَلدَّمَ»
👈🏻بحار الأنوار – ط مؤسسهالوفاء، العلامه المجلسی، ج۶۲، ص۳۲۰٫
🎒انار ملس یا (ترش و شیرین) را بمک چرا که نَفَس را قوی میکند و خون را زنده میسازد.
🎒همه دانههای انار ترش و شیرین باید خورده شود. اما انار ملس باید مکیده شود. ❇️در این صورت است که ریه را پاکسازی میکند و شست و شو میدهد و نفس را باز میکند. بنابراین مکیدن انار ملس برای افرادی که تنگی نفس دارند بسیار کارساز است.👉🏻👉🏻👉🏻
🎒اگر انار ملس به صورت مکیدن استفاده شود، نقش خونسازی فوق العادهای خواهد داشت و موجب حیات خون میشود.
🎒در روایات ائمه اطهار (ع) سفارش شده که انار با پیه آن خورده شود. پیه اعم از پیه نازک (که بیشتر منظور است) و پیه درشت و تلخ میباشد. هر دوی اینها میتواند مفید باشد. اما مسلما پیه نازک مدنظر است.
🎒در روایت آمده است:
🎒«کُلُوا الرُّمَّانَ بِقِشْرِهِ فَإِنَّهُ دِبَاغُ الْبَطْنِ»
👈🏻المحاسن، البرقی، ابو جعفر، ج۲، ص۵۴۳٫
🎒انار را با پیه آن بخورید چرا که معده و شکم را دباغی میکند.
✨نکته ی مهم 👈🏻🎒غذاهایی که لای پرزهای معده مانده است، از طریق خوردن انار با پیه آن برطرف میشود.
👆🏻👆🏻علت علمی اینکه روایت میگه با پیه بخورید ،از لحاظ پزشکی این مسئله است .
.محمد امین احسانیان.
@siyahdune