نشانه های غلبه خلط خون دربدن :
عطش .
کلفتی و برجستکی رگ بدن.
کسالت و خوابیدن زیاد .
گرمی و نرمی پوست.
قرمز شدن رنک پوست صورت.
خارش گرفتن محل حجامت .
قرمزی زبان.
شیرینی بزاق دهان.
احساس سنگینی دربدن بالاخص پشت چشمها و سر و شقیقه ها.
کند فهمی .
خمیازه کشیدن و کش و قوس بابدن.
چرت زدن متوالی.
حواس پرتی.
بدن پر جوش و دمل.
آفت دهان چرکین.
خونریزی بینی و مقعد.
لثه و دندان قرمزرنگ.
?چرا خلط خون (دموی ) در بدن با این علایم غلبه کرده ؛:
جوان بودن ٬ هیجانات جوانی ٬ فصل بهار٬ گوشت زیاد خوردن درکباب و خورشتها هفته ای بیش از دویست گرم ٬ چاقی با گوشت ٬شیرینی خوردن
////////////////////////////////////
بفرمایید سلامتی:
🔴 آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۱)
🔴 خلط دَم چیست؟
🔴 مهمترین و بیشترین خلط بدن است که در اثر خوردن غذاهای اصلی انسان در بدن ایجاد می شود. خلط دم باعث رشد و نمو اعضا می شود و به ویژه بدن کودکان و نوجوانان که در حال رشد هستند، به میزان بیشتری به این خلط نیاز دارند و لذا این افراد باید از غذاهای مولد خلط دم بیشتر مصرف کنند.
🔴 خلط دَم چه مزیت هایی دارد؟
بقای بدن، به خلط دم است و در واقع این خلط، بدن را گرم و تر نگه می دارد و از علائم زنده بودن نیز این است که بدن گرم و تر باشد (نه سرد و خشک).
📚با ما با پرونده سریالی #اخلاط همراه باشید.
@Drmirghazanfari
🔴 آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۲)
🔴 چه غذاهایی خلط دَم تولید می کنند؟
🔴 تمام غذاهای موافق مزاج شخص و غذاهایی که برای فرد مفید هستند (اصطلاحا به وی می سازد) و شخص با مصرف آنها در حالت سلامتی قرار دارد در بدن خلط دَم تولید می کنند.
🔴 غذاهایی که اصطلاحاً غذای اصلی انسان به حساب می آیند (غذای مطلق)، مانند #گندم و فرآورده های آن، مثل نانها، #برنج و محصولات آن، #حبوبات (مثل #نخود و #لوبیا)، طعمهای شیرین و میوههایی مانند #انجیر و #انگور و مخصوصا گوشتهای قرمز (مثل گوشت گوسفند و گوساله)، #جگر، دل، قلوه، #تخممرغ، مواد غذایی چرب (مثل #کره و #خامه) و مغزها (مثل #بادام و #گردو) نیز مقدار زیادی خلط دم تولید می کنند.
📚با ما با پرونده سریالی #اخلاط همراه باشید.
@Drmirghazanfari
🔴 آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۳)
🔴 علائم افزایش خلط دَم در بدن
🔴 احساس خمودگی و سنگینی به ویژه در سر و اندامها، #خمیازه کشیدن زیاد، کش و قوس دادن به بدن، #خوابآلودگى و #کسالت، حافظه ضعیف، خستگی های بی علت (با وجود خوردن غذاهای خوب)، احساس طعم شیرینی در دهان به ویژه صبحها با غلبه ی خلط دَم در بدن رخ می دهند.
🔴 متمایل شدن رنگ و رو به سمت سرخی، #جوش و #دمل چرکی، خونریزی از جوشها (نشانه غلبه خون در بدن است)، خون دماغ شدن با کوچکترین تحریک، خونریزی از #لثه، عادت ماهانه زیاد در خانمها، خارش پوست و داغ و گرم و رطوبتی شدن پوست نیز جز سایر علائم افزایش خلط دَم در بدن هستند.
📚با ما با پرونده سریالی #اخلاط همراه باشید.
@Drmirghazanfari
🔴 آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۴)
🔴 پرهیزها برای درمان افزایش خلط دَم
🔴 زیادهروی در مصرف غذاهای مولد خلط دم باعث افزایش غیر طبیعی خلط #دم در بدن می شود. امروزه به دلیل مصرف مقدار زیادی غذا و کاهش فعالیت بدنی (عدم تناسب بین ورود مواد غذایی با مصرف ٱن ها توسط بدن)، خلط دم در بدن افزایش می یابد و شخص دچار امتلاء (پر شدن بدن) می شود.
🔴 این افراد باید از مصرف غذاهای ذکر شده مولد دم و یا مواردی که دارای مزاج گرم و تر هستند پرهیز کرده و در مصرف آنها زیادهروی ننمایند.
🔴 #روزهداری و گرسنگی کشیدن، یکی از روشهای درمانی برای این اشخاص است، بنابراین کاهش چشمگیر حجم و کیفیت غذا برای مدتی محدود مثلا دو هفته مفید است و این افراد باید در این مدت از غذاهایی استفاده کنند که فقط شکم را سیر می کنند، ولی منجر به افزایش حجم بدن نمی شوند.
📚با ما با پرونده سریالی #اخلاط همراه باشید.
@Drmirghazanfari
🔴 آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۵)
🔴 موارد مفید برای درمان افزایش خلط دَم
🔴 استفاده از انواع آشها و سوپهای ساده دارای کمی #برنج و #لپه و مقدار بیشتری سبزی تازه که می توانند حاوی یکی از ملینهایی مانند آلو، تمرهندی، آب زرشک یا عصاره #سماق (که نیم ساعت آخر پخت باید اضافه شوند) باشند، در این افراد مفید است و مصرف آن به کاهش خلط دم اضافی در بدن کمک میرکند.
🔴 به این غذاها اصطلاحاً #مُزَوَّرِه (از ریشه تزویر، به معنی گول زدن) گفته می شود، یعنی فرد غذا می خورد اما چیزی به اعضا و بدن او اضافه نمی شود.
🔴 در طب سنتی از این غذاها برای رژیمهای لاغری استفاده می شود که فقط شخص را سیر می کنند، و خلط دم قابل توجهی تولید نمی کنند. استفاده از مواد با طعمهای ترش مانند #غوره، #آبغوره، #آبلیمو و خورشهای سبزی مانند خورش #کدو، #بامیه، #قورمهسبزی، #آلواسفناج (سرخ نشده) که کمی ترش شده باشند (با غوره، لیمو، زرشک، آب آلبالو، #آلوبخارا، #تمرهندی و…) و #سالاد و #لبنیات (در حد متعادل)، آب میوههای ترش مانند آب آلبالو، آب #زرشک و ترشی جات خانگی که خیلی تند نباشند نیز برای کاهش خلط دَم مفید می باشد.
@Drmirghazanfari
////////////////////////////////
📚📚📚خلط دموی یا مزاج گرم و تر
🔴تدابیر کابوس دموی
🔺کاهش غذا
🔺استفاده از رقیق کنندههای خون؛ مثل: عناب، تمرهندی، سکنجبین، انار میخوش
🔺لینت مزاج با تمرهندی
🔺شربت جلاب به طور منظم در برنامه غذایی باشد.
🔺تقویت معدهی گرم با رب سیب و رب به یا شربت سیب
🔺غذاهای کاهندهی حرارت مثل آش سماق، آش غوره، آش ترش مازندرانی
🔺تسکین بخارات با سفوف گشنیز: تخم گشنیز پودر شده + هم وزنش پودر شکر سفید، ۱۰ تا ۱۵ شب یک قاشق مرباخوری هنگام خواب میل شود.
👈🏻سفوف گشنیز در درمان خلط پشت حلق و جلوگیری از بالا رفتن بخارات به مغز بسیار کمک کننده است.
📚📚🟡تدابیر کابوس سوداوی
⚡️غذاهای لطیف
⚡️گوشت پرندگان با ادویههای گرم
⚡️کاهش غذا
⚡️پرهیز از خواب بعد از غذا
🔆سردی شدید اگر به مغز برسد میتواند منجر به کابوس شود.
🔆استفاده از روغنهای گرم از طریق ماساژ مغز و ضماد با جاذبهای حرارت و خون به سمت مغز
🔆روغنهای گرم مثل روغن سداب، مصطکی و اذخر که به شکل گرم یا نیم گرم به سر ماساژ داده میشود.
@mahdyarteb
📚📚📚کانال دکتر غلامرضاکریمی طب سنتی درشهر اصفهان