آخرین مطلب

مزاج یابی چهارگانه بر مبنای طب سنتی

مزاجهای چهارگانه + تغذیه مزاج چهارگانه با نگاهی به طب سنتی چیست

مزاج صفراوی یعنی گرم و خشک در طب سنتی چیست

مزاج من با نگاهی به طب سنتی چیست

مزاج صفراوی یعنی گرم‌و خشک
صفرا:
این افراد لاغر اندام هستند اما مفاصل و استخوان بندی درشت و برجسته دارند. پوست گرم و خشکی دارند. رنگ پوست و سفیدی چشم آنها کمی به زردی می زند. موهای پر پشت و سیاه و گاهی مجعد دارند و به علت حرارت و خشکی زیاد بیشتر مستعد تاسی سرند. خشکی دهان و عطش فراوان دارند. خیلی گرمایی هستند و در تابستان اذیت می شوند. استعداد این را دارند که با خوردن خوراکیهای خیلی گرم دچار خارش و کهیر شوند. افراد باهوش و زیرک هستند و هم چنین پر حرف. در کارها چالاک و سریع هستند. افراد دقیق، منظم و تیز بین هستند. میل بالای جنسی و توان جنسی متغیر دارند. روابط اجتماعی آن ها قوی است. عجول و بی قرارند.
علائم غلبه خلط صفرا:
● زردی رنگ چشم و پوست
● خشکی دهان و بینی
● عطش زیاد
● جوش و آکنه در سر وصورت
● خشکی پوست و اگزما
● تلخی دهان
● کاهش اشتها به غذا
● احساس گزگز و سوزن سوزن شدن بدن
● نبض سریع
● احساس تهوع
http://www.drakbary.com/ShowNews.aspx?NewsID=337
سایت دکتر اکبری متخصص طب سنتی
مزاج سوداوی یعنی سرد و خشک در طب سنتی چیست

دوست دارم مزاج خودم را با نگاه طب سنتی بدانم

مزاج سوداوی یعنی سرد و خشک
سودا:
اغلب افرادی هستند لاغر با استخوانهای نازک و کشیده. پوست سوداوی ها خشک و رنگ آن از حالت سفید تا سبزه و تیره متغیر است. موی بدن سوداوئی ها کم است و موی سرشان به علت سردی و خشکی زودتر دچار سفیدی یا حالت گندمگون می شود. نبض آن ها تقریباً کند اما سفت و باریک است. در لمس بدنشان سرد و خشک و پوستشان سفت است. بینی آنان خشک است. خواب کم دارند. تحمل هوای سرد را ندارند و در هوای گرم و فصل بهار راحت ترند. در فصل پاییز خیلی اذیت می شوند. تمایل به خوردن شیرینی و گرمی ها دارد. اینها افراد دقیق و منظم، دور اندیش و محاسبه گر هستند و محتاط می باشند.
علائم غلبه خلط سودا:
● لاغری وخشکی وسفتی پوست
● دو نیم شدن انتهای موهای سر (موخوره)
● سوزش سر دل
● اشتهای کاذب(گرسنگی زودرس)
● سیاه وتیره شدن رنگ پوست بخصوص تیرگی زیر چشم
● فکر وخیال زیاد (وسواس)
● خواب سبک و پریدن مکرر از خواب
● اضطراب و تشویش خاطر (افسردگی)
● سیری زود رس
http://www.drakbary.com/ShowNews.aspx?NewsID=337
سایت جناب دکتر اکبری متخصص طب سنتی
مزاج دموی یعنی گرم و تر در طب سنتی چیست

من مراج خودم را نمیدانم چیست راهنمایی کنید ؟

مزاج دموی یعنی گرم و تر
دم:
این افراد هیکل درشت و بدنی عضلانی دارند و لاغر نیستند. پوستی سرخ و سفید رنگ دارند. موهای پر پشت دارند، نبض پر و قوی دارند. خوب می خوابند و تحمل بی خوابی را نیز دارند. پوست اینها گرم و مرطوب و نرم است. نه گرمایی هستند و نه سرمایی، اما به نسبت تحمل سرما برایشان راحت تر است. میل به شیرینی و ترشی دارند. همه نوع غذا را می توانند بخورند. هوش و حافظه بالایی دارند. سریع و پر انرژی هستند. میل و توان جنسی بالایی دارند استعداد ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون بالا دارند. عروق روی دست ها برجسته است نبض آنان پر و قوی است.
علایم غلبه خلط دم:
● پری رگها و پری نبض
● سر درد و احساس سنگینی سر
● سرخی چشم ها در صورت و بدن
● ایجاد دمل و جوش و بثورات پوستی و خارش (بیشتر در تنه و کتف)
● زیاد شدن خواب
● احساس کسالت و خمیازه
● احساس مزه شیرین در دهان
● خون ریزی لثه و بینی
● خارش محل حجامت و فصد قبلی
● افزایش فشار خون
http://www.drakbary.com/ShowNews.aspx?NewsID=337
سایت دکتر طب سنتی متخصص جناب اکبری
مزاج بلغمی یعنی سرد و تر در طب سنتی یعنی چه

من مزاجم را نمیدانم چیست

مزاج بلغمی یعنی سرد و تر
بلغم:
هیکل بلغمی ها معمولاً درشت است و افرادی چاق هستند و بدن پر چربی دارند. پوست سفید رنگ دارند و در لمس، پوست بدنشان سرد و مرطوب و نرم است. موهای کم پشت دارند. دهانشان مرطوب است. تشنه نمی شوند. خواب آن ها سنگین و زیاد است. احساس کسلی و بیحالی دارند. تمایل به خوردن شیرینی و ادویه جات و گرمی جات دارند. در فصل زمستان خیلی اذیت می شوند. با خوردن سردی ها دچار مشکل می شوند. نبض ضعیف دارند. کم انرژی و کم جنب و جوش هستند و در کارها کند هستند. خیلی دیر عصبانی می شوند. فراموش کار و کند ذهن هستند.
علائم غلبه خلط بلغم:
● سفیدی رنگ پوست
● نرمی و سردی پوست
● کندی حواس
● زیادشدن خواب
● مدفوع بدبو
● فراموشی و کند فهمی
● ترشحات پشت حلق و بلغمی و سرفه زیاد
● ضعف هضم و آروغ ترش زدن
● افزایش آب دهان
● افزایش اشتها
● تجمع چربی شکمی
● عدم تشنگی
● ادرار سفیدرنگ
● احساس کسلی و بی حالی
http://www.drakbary.com/ShowNews.aspx?NewsID=337
سایت دکتر متخصص طب سنتی جناب اکبری
تغذیه برای چهار

مزاج (بلغمی و دموی و صفراوی و دموی )از منطر طب سنتی چیست

بالاخره طب سنتی برای تغذیه سالم هر

مزاج دموی گرم و تر
مزاج صفراوی گرم و خشک
مزاج بلغمی سرد و تر
مزاج سوداوی سرد و خشک
چه دستورالعملی دارد
????????
الف) غذاهای مناسب طبع صفرا:
غذاهای با طبع سرد و تر برای افراد صفراوی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.
بطور مثال؛ اگر ماده غذایی دارای طبع گرم توسط فرد صفراوی میل می شود، لازم است این غذا آب دار باشد تا آب موجود در غذا حرارت صفرای فرد را فرو نشاند.
۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، دنبه فراوان، استخوان، نخود، زرد چوبه کم، بدون رب و گوجه فرنگی
۲٫ انواع سوپ با گوشت گوسفند شامل: سوپ جو، سوپ رشته، سوپ شیر
۳٫ انواع آش های سنتی شامل: آش شیرازی، آش یزدی، آش رشته، آش ماست، شله زرد
۴٫ شیر برنج
۵٫ انواع پلو و خورشت های ایرانی شامل: خورشت قیمه، قورمه سبزی، فسنجان، خورشت بامیه، خورشت کدو، طاس کباب، خورشت کرفس، خورشت هویج، خورشت بادمجان (سودا زدایی بادمجان انجام شده باشد)، همگی با گوشت های مجاز موجود در مثلث سلامت.
۶٫ مصرف تمام غذاهای ایرانی دیگر با رعایت متعادل سازی و استفاده از مواد توصیه شده در مثلث سلامت، مجاز است.
● میوه های مناسب طبع صفرا:
انواع مرکبات (ترش و شیرین)، انار، شاه توت، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، خربزه، هندوانه، گرمک، توت، خرمای شیره دار، انجیر، انگور، انبه، خیار، خیار چنبر

  • تبصره: باید بین خوردن میوه های با طبع سرد، دو ساعت فاصله باشد و لذا ترکیب آنها مناسب نیست. ولی خوردن میوه های گرم و یا ترکیب سرد و گرم بلامانع است، در مهمانی ها یک نوع میوه خورده شود.
    ● سبزیجات مناسب طبع صفرا:
    سبزی خوردن، کاهو، اسفناج، انواع جوانه ها مثل جوانه گندم
    ● لبنیات مناسب طبع صفرا:
    شیر، ماست، دوغ، پنیر، سرشیر، خامه و کره محلی گاوی، که استفاده همگی با مصلح بلامانع است.
    ● نوشیدنی های مناسب طبع صفرا:
    (شامل عرقیات، دمنوش ها، شربت ها)
    خاکشیر، عناب، بابونه، ترنجبین، شیر خشت، زرشک، آلبالو
    ● غذاهای نامناسب طبع صفرا:
    غذاهای خشک و بسیار گرم نامتعادل، برای مزاج صفرا مشکل زا می شوند:
    کباب زیاد و خشک، سرخ کردنی های زیاد، خرمای خیلی خشک، فلفل سیاه زیاد، ادویه گرم فراوان.
    الف) غذاهای مناسب طبع صفرا:
    غذاهای با طبع سرد و تر برای افراد صفراوی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.
    بطور مثال؛ اگر ماده غذایی دارای طبع گرم توسط فرد صفراوی میل می شود، لازم است این غذا آب دار باشد تا آب موجود در غذا حرارت صفرای فرد را فرو نشاند.
    ۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، دنبه فراوان، استخوان، نخود، زرد چوبه کم، بدون رب و گوجه فرنگی
    ۲٫ انواع سوپ با گوشت گوسفند شامل: سوپ جو، سوپ رشته، سوپ شیر
    ۳٫ انواع آش های سنتی شامل: آش شیرازی، آش یزدی، آش رشته، آش ماست، شله زرد
    ۴٫ شیر برنج
    ۵٫ انواع پلو و خورشت های ایرانی شامل: خورشت قیمه، قورمه سبزی، فسنجان، خورشت بامیه، خورشت کدو، طاس کباب، خورشت کرفس، خورشت هویج، خورشت بادمجان (سودا زدایی بادمجان انجام شده باشد)، همگی با گوشت های مجاز موجود در مثلث سلامت.
    ۶٫ مصرف تمام غذاهای ایرانی دیگر با رعایت متعادل سازی و استفاده از مواد توصیه شده در مثلث سلامت، مجاز است.
    ● میوه های مناسب طبع صفرا:
    انواع مرکبات (ترش و شیرین)، انار، شاه توت، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، خربزه، هندوانه، گرمک، توت، خرمای شیره دار، انجیر، انگور، انبه، خیار، خیار چنبر
  • تبصره: باید بین خوردن میوه های با طبع سرد، دو ساعت فاصله باشد و لذا ترکیب آنها مناسب نیست. ولی خوردن میوه های گرم و یا ترکیب سرد و گرم بلامانع است، در مهمانی ها یک نوع میوه خورده شود.
    ● سبزیجات مناسب طبع صفرا:
    سبزی خوردن، کاهو، اسفناج، انواع جوانه ها مثل جوانه گندم
    ● لبنیات مناسب طبع صفرا:
    شیر، ماست، دوغ، پنیر، سرشیر، خامه و کره محلی گاوی، که استفاده همگی با مصلح بلامانع است.
    ● نوشیدنی های مناسب طبع صفرا: (شامل عرقیات، دمنوش ها، شربت ها)
    خاکشیر، عناب، بابونه، ترنجبین، شیر خشت، زرشک، آلبالو
    ● غذاهای نامناسب طبع صفرا:
    غذاهای خشک و بسیار گرم نامتعادل، برای مزاج صفرا مشکل زا می شوند:
    کباب زیاد و خشک، سرخ کردنی های زیاد، خرمای خیلی خشک، فلفل سیاه زیاد، ادویه گرم فراوان.
    ???????
    ب) غذاهای مناسب طبع دم:
    غذاهای با طبع سرد و خشک برای افراد دموی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.
    بطور مثال؛ اگر ماده غذایی دارای طبع سرد و خشک است مثل عناب (دارای طبع خنک است) می توان با درست کردن دمنوش آن، که به عناب آب و حرارات اضافه می شود آن را متعادل نمود.
    همچنین اضافه کردن مواد گیاهی با طبع سرد و خشک داخل انواع خورشت ها، می تواند این غذاها را مناسب طبع دم نماید، از نمونه این مواد می توان به اضافه نمودن زرشک، سماق، آلبالو، لیمو عمانی، آلو، رب انار
  • ، سرکه و مانند آنها اشاره نمود که همگی آنها در ایجاد تعادل در فرد دارای طبع دم کمک کننده است و برعکس اضافه کردن این مواد برای افراد سودایی و بلغمی مضر است.
  • لذا پخت غذاها با موادی که طبع سرد و خشک دارند، برای طبع دم مفید است.
  • ۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت بره، دنبه و استخوان فراوان، نخود، زردچوبه، بدون رب و گوجه فرنگی
  • ۲٫ انواع آش ها و سوپ های ایرانی
  • ۳٫ انواع خورشت های ایرانی
  • ● میوه های مناسب طبع دم:
  • انواع مرکبات (ترش و شیرین)، انار، شاه توت، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، هندوانه، زغال اخته، طالبی، خربزه، خرمای خشک، انجیر، انگور، خیار، خیار چنبر.
  • ● سبزیجات مناسب طبع دم:
  • سبزی خوردن، کاهو، اسفناج، انواع جوانه ها مثل جوانه گندم، ماش، عدس.
  • ● لبنیات مناسب طبع دم:
  • شیر، ماست، دوغ، پنیر، سرشیر، خامه و کره محلی گاوی، که استفاده همگی با مصلح بلامانع است.
  • ● نوشیدنی های مناسب طبع دم: (شامل عرقیات، دمنوش ها و شربت ها)
  • خاکشیر، عناب، ترنجبین، شیر خشت، بابونه، زرشک، آلبالو
  • ● غذاهای نامناسب طبع دم:
  • غذاهای با رطوبت و حرارت بالا، بدون مصلحات برای طبع دم مشکل زا هستند.
  • ???????
  • پ) غذاهای مناسب طبع بلغم:
  • غذاهای با طبع گرم و خشک برای افراد بلغمی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.
  • بطور مثال؛ گردو غذای گرم و خشک است، ولی برای افراد بلغمی مصرف گردو را به نسبت پنجاه درصد با پنیر متعادل می کنیم.
  • ۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، با دنبه کم و استخوان زیاد، نخود، زرد چوبه زیاد و فلفل سیاه، بدون رب و گوجه فرنگی
  • ۲٫ انواع آش ها و سوپ های ایرانی، با زرد چوبه، فلفل زیاد و ادویه گرم و خشک
  • ۳٫ غذاهای کبابی و سرخ شده خشک.
  • ۴٫ انواع خورشت های ایرانی با فلفل، زرد چوبه و نمک طبیعی کافی
  • ۵٫ عسل
  • ● میوه های مناسب طبع بلغم:
  • خرمای خشک، انبه، سیب، به، توت، انجیر، انگور، کشمش، مویز
  • ● سبزیجات مناسب طبع بلغم:
  • انواع سبزی خوردن بجز گشنیز، هویج، کرفس، جوانه گندم
  • ● لبنیات مناسب طبع بلغم:
  • ۱٫ ماست کم مصرف شود و با مصلح
  • ۲٫ شیر کم مصرف شود و با مصلح
  • ۳٫ پنیر با گردو مصرف شود برای شام
  • ۴٫ دوغ کم مصرف شود با گل محمدی یا پودر گردو و کشمش
  • ۵٫ کره محلی گاوی به میزان خیلی کم
  • ۶٫ خامه و سرشیر گاوی به میزان کم
  • ۷٫ مصرف لبنیات به میزان کم در شبها و با مصلحات آنها مانند خرما، زعفران و زرد چوبه
  • ● نوشیدنی های مناسب طبع بلغم:
  • دمنوش های گرم، عرقیات گرم، شربت های با طبع گرم
  • شیره انگور و خرما، شربت عسل
  • ● غذاهای نامناسب طبع بلغم:
  • غذاهای با طبع سرد و تر مثل ماست، دوغ، آبدوغ، آبدوغ خیار، گوشت مرغ، گاو، ماهی برای طبع بلغم مشکل زا هستند.
  • ● نوشیدنی های نامناسب طبع بلغم:
  • آب سرد شامل: آب یخ، آب یخچال و آبسرد کن، آب معدنی و تمام آب های با درجه حرارت کمتر از دمای بدن برای طبع بلغم مضر هستند.
  • تذکر: امروزه چون اغلب مردم به نحوی دچار سوء مزاج شده اند، به مدت ۴۰ روز برای همه (تقریباً) رژیم ضد بلغم و سودا را اجرا می کنیم ولی بعد باید هر فرد بر اساس مزاج خود تغییراتی در تغذیه اش ایجاد نماید.
    ??????
    ت) غذاهای مناسب طبع سودا:
    غذاهای با طبع گرم و تر برای مزاج سوداوی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.
    ۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، دنبه و استخوان، نخود، زردچوبه، بدون رب و گوجه فرنگی
    ۲٫ انواع آش ها و سوپ های ایرانی
    ۳٫ انواع خورشت های ایرانی
    ● میوه های مناسب طبع سودا:
    خرمای شیره دار، انجیر، انبه، مرکبات شیرین، انار شیرین، سیب شیرین، تمام میوه های فصل اگر شیرین باشند و میوه ها بصورت جدا جدا مصرف شوند.
    ● سبزیجات مناسب طبع سودا:
    انواع سبزی خوردن بجز گشنیز، کاهو با مصلح، هویج، کرفس و جوانه گندم
    ● لبنیات مناسب طبع سودا:
    مصرف شیر گرم شبها و با مصلح (خرما یا عسل) خوب است.
    ● نوشیدنی های مناسب طبع سودا: (شامل عرقیات، دمنوش ها و شربت ها)
    نوشیدنی های با طبع گرم برای افراد سوداوی مناسب است، که از آن جمله می توان به دمنوش بادرنجبویه، زعفران، دارچین، زنجبیل، گل گاو زبان، شربت عسل، شربت شیره انگور، شربت شیره خرما و عرقیات سنتی مثل عرق بیدمشک، بهار نارنج، نسترن، نعناع، پونه، و مانند آنها اشاره نمود.
    دکتر حسن اکبری متخصص آسیب شناسی،دانشیار پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،محقق و مدرس طب اسلامی ایرانیww.drakbary.com