زنجبیل محرک اشتها + مقوی هوش +دمنوش آن رفع کننده بی نظمی و تاخیر در عادت ماهانه ++ دمنوش آن تعرق زیاد بدن و دفع سموم ثابت و متحرک +زیاد خوردنش مضر حلق و باعث خونریزی و تنگی تفس +رطوبات حلق و اخلاط چبسبیده به دیوار روده ها را میکاهد +چربی تری گلیسیرید را میکاهد + فشلرخون را کاهش میدهد + مخرک اشتها+ چاشنی تغذیه برای بلغمی مزاجها+ضد نفخ و بادهای شکم +ضد انگل در بلغمی ها +زیاد خوردنش در گرم مزاح باعث خشکی اسپرم و زودانزالی+ مفید برای درد مفاصل سنین بالای ۶۰ سالگی +پودرش با عسل مقوی حافظه+با زرده تخم مرغ بارور کننده اسپرم + رافع درد کبد سرد + باز کننده انسداد عروق طحال+رافع ترس در افراد عصبی و ترسو +باز کننده عادت ماهانه+ برای باردار مضر+ زیاده روی در مصرف باعث فساد خون + زیاده روی در مصرف ضعف نیروی جنسی دارد+ مصرف زیادش خشکی پوست در پی دارد+ حداقل مصرف دو گرم درروزمصلح آن عسل + روغن بادام شیرین + شیر تازه دوشیده
ب :
خواص زنجبیل در کتب های قدیمی مقوی هاضمه، ملین طبع ،مفتح سده (گرفتگی) جگر،مقوی قوه باء،محلل ریاح غلیظه در معده آروغ آور، مجفف (خشک کننده) رطوبات ،رافع تشنگی بلغمی بخصوص بلغم شور،مقوی معده وجگر وقوه حافظه جهت سموم حیوانی مثل عقرب زدگی ،یا مار گزیدگی،در درمان فالج ،کرم معده انسداد یرقان جهت تقطیر بول قطره قطره آمدن بول، جهت اسهالی که از فساد غذا باشد جهت رفع مضرات میوه های تازه،جهت رفع رطوبات معده با تخم مرغ نیم برشت (عسلی)،جهت ازدیاد اسپرم با تربد ،مسهل رطوبات مفاصل با خولنجان ،وپسته وزنجبیل جهت تقویت قوه باء، دردهان گذاشتن آن رفع تشنگی بلغمی،مضر حلق است مصلح آن عسل وروغن بادام شیرین.درصورتی که بیمار سنگ صفراوی دارد توصیه نمیشود،همچنین در زخم های خون ریزی دهنده معده.
تهیه شده توسط علی مهربانی