درمان ناباروری-
شربت پیاز: بغایت مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، تولید کننده منی و نعوظ آور
یک کیلو آب پیاز، نیم کیلو شیر گاو، یک کیلو قند را جوشانده تا به قوام بیاید. اگر بخواهند شربت قوی تر شود تخم یونجه ۲۵ گرم، زنجبیل و دارفلفل از هر یک ۵ گرم، تخم مارچوبه ۵/۱۲ گرم پودر کرده و با آن مخلوط کنند. و اگر باز هم شربت قوىتر می خواهند کبابه چینى، بوزیدان، بهمنین، شقاقل، قرنفل، دارچین، جوزبوا، بسباسه از هریک ۲٫۵ گرم نیز اضافه نمایند. مقدار مصرف روزانه: ۳۰ گرم صبح ها.
دستور دیگری از تهیه شربت پیاز: مقوی نیروی جنسی و افزایش دهنده قدرت باروری و نرم کننده سینه
در ۲۵۰ گرم آب پیاز سفید، ۵۰۰ گرم عسل مصفی (عسلی که جوشانده و کف آن را گرفته اند) اضافه کرده، بجوشانند تا به قوام عسل برسد. مقدار مصرف روزانه: ۴۰ گرم.
حلواى زرده تخم مرغ: مقوی نیروی جنسی و افزایش دهنده قدرت باروری، نعوظ آور، کثیرالغذا، مقوى و چاق کننده بدن
تخم مرغ را در آب پخته، سفیده آن ها را جدا کرده و زرده آن ها را با روغن گاو تفت داده، دارچین و جوزبوا به ازاء هر بیست و پنج عدد از زرده ۴ گرم از هریک اضافه کرده، قند را با گلاب حل نموده داخل کرده بپزند تا آب تبخیر شود.
شکل دیگر حلواى زرده تخم مرغ: زرده تخم مرغ پنج عدد، زعفران یک گرم، نبات ۲۵ گرم، در ۳۰ گرم روغن گاو تازه بریان نمایند. ۱ گرم دارچین بر آن بپاشند.
نوع دیگر حلواى زرده تخم مرغ: نبات را در آب یا گلاب حل کرده روی حرارت بگذارند تا به جوش آید و زرده تخم مرغ هر قدر که می خواهند در حین جوشیدن در آن انداخته و به هم زنند تا پخته شود و بوی خامى آن برطرف شود، سپس زعفران را با گلاب و ادویه های دیگر مانند دارچین، هل، میخک، بسباسه و جوزبوا اضافه کرده و اگر خواستند بعد ازمخلوط کردن با شیره نبات، مقداری روغن گاو تازه اضافه کرده بریان نمایند و سپس زعفران و غیره را اضافه کرده میل نمایند.
شربت انجیر: مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، کثیرالغذا، چاق کننده بدن و ملین
یک کیلو انجیر زرد خشک را در پنج لیتر آب ۲۴ ساعت خیسانیده، روز بعد بجوشانند تا آب آن به نصف برسد، صاف کرده و ۷۵۰ گرم عسل اضافه کرده به قوام آورند.
حلوای گوشت مرغ: مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، کثیرالغذا و چاق کننده بدن
گوشت سینه مرغ یا گوشت پرندگان دیگر مانند گنجشک و دراج را با کمی آب بپزند تا آب کاملاً تمام شود و در آخر مغز حبهالخضرا (پسته کوهی)، نارگیل، مغز پسته، مغز بادام، مغز حب القلقل، مغز چلغوزه اضافه کرده، همه را نرم بکوبند و با ۴۵۰ گرم قند و عسل پخته تا سفت شود، زعفران و گلاب اضافه نمایند.
تخم مرغ نیم برشت: مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، کثیرالغذا و مرطب
جالینوس برای نیم پخت یا نیم برشت نمودن آن اندازه ای قرار داده که هرگاه در آب گرم جوشان بگذارند تا صد عدد که بشمارند و اگر در آب سرد بر حرارت گذارند تا سیصد عدد که بشمارند نیم پخته میشود.
مأخذ کتاب «تغذیه در درمان ناباروری با رویکرد طب نوین و طب سنتی ایرانی»، دکتر فاطمه نجات بخش و همکاران
انجمن تحقیقات طب سنتی ایران وابسته به دانشگاه پزشکی تهران
دستور تهیه برخی غذاهای مؤثر در درمان ناباروری-۳
بالنگ خشک را خیسانده و پوست بیرونی را گرفته در آب بجوشانند تا تلخی آن گرفته شود، پس از پختن آن را له کنند و با شکر به قوام بیاورند. کمی آب نارنج اضافه کرده تا طعم ترشی بگیرد، مغز پسته بو داده را با آن مخلوط کنند. می توان به جاى آب نارنج، آب لیمو یا آب بالنگ هم اضافه کرد و اگر به جاى بالنگ، زردک را به این شکل بپزند در تقویت نیروی جنسی و افزایش قدرت باروری، قوی تر است.
خاگینه (خبیص البیض): مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری و کثیرالغذا
خبیص نوعی حلوا است. روغن را گرم کرده بعد آرد را در آن تفت دهند و در آخر پخت عسل یا شکر یا شیره انگور اضافه کنند. اگر تخم مرغ به آن اضافه کنند به آن خبیص البیض یا به فارسی خاگینه می گویند. اگر به خاگینه، سبزی نیز اضافه شود به آن کوکو گفته می شود. خاگینه و کوکو با دارچین و خولنجان و سایر ادویه که افزاینده قوای جنسی هستند مانند زنجبیل، این خاصیت را دارند.
شیربرنج (به عربى ارز مُلبّن): مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، افزایش دهنده منی، غذای معتدل، کثیرالغذا، افزاینده شیر، سریع الهضم، مضر برای انسدادها و سنگ کلیه و مثانه
برنج را با آب پخته، بعد از این که خوب پخته شد، شیر را اضافه کرده و دوباره بپزند تا به قوام دلخواه برسد و این در صورتی است که بخواهند با مقدار کمی شیر بپزند؛ وگرنه شیر را با یک-سوم یا یک چهارم مقدار خودش آب مخلوط کرده و برنج را در آن می پزند. نزدیک انتها مقداری هل را که در گلاب ساییده و صاف کرده اند به آن اضافه نمایند. می توان پودر قند یا نبات یا عسل را در آخر پخت یا زمان مصرف به آن اضافه کرد. زنجبیل نیز از ادویه افزایش دهنده قدرت جنسی است که می توان به شیربرنج اضافه نمود.
مزعفر : مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، تولید کننده منی،کثیرالغذا و چاق کننده بدن
برنج را در آب پخته و در آخر شکر و گلاب و زعفران و روغن گاو داخل کرده و دم کنند. اگر آن را نرم بپزند شله مزعفر و اگر مثلپلو بپزند مزعفر پلو گفته می شود.
دستور تهیه برخی غذاهای مؤثر در درمان ناباروری-۲
پوست نازک روی گردوی تازه را جدا کرده و با آب و عسل بجوشانند تا به قوام آید.
حلواى زردک: مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، مدر بول و مفتح سده کبد و نافع برای سرفه بارد و اخراج سنگ کلیه و مثانه
پوست زردک را تراشیده و مغز وسط آن را خارج کنند، سپس آن را در آب و گلاب پخته تا له شود و شیره نبات سفید با عسل مصفّی (عسلی که جوشانده و کف آن را گرفته اند) به آن اضافه کرده و هم زنند تا سفت شود زعفران را با گلاب ساییده در آن بریزند. مغز پسته بو داده و مغز بادام بو داده را نیمکوب کرده اضافه نمایند. همه مواد را در سینى ریخته، پهن کنند و به شکل لوزی برش دهند.
حلواى سوهان: مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، مناسب افراد سردمزاج، کثیرالغذاء، مولد خون غلیظ، نافع برای درد کمر و تقویت عصب ها
گندم را در آب خیسانده کنند به اندازه ای که نم بردارد، سپس آن را در کیسه کرده و در مقابل نورآفتاب قرار دهند. هر روز کمی آب بر آن پاشیده تا جوانه بزند. با شروع جوانه زدن، آن را در آفتاب خشک کرده و آرد کرده یا شیره آن را بگیرند و با نصف یا مساوى آن آرد گندم مخلوط کرده، مقداری آب را جوش آورده، کم کم داخل آب ریخته به هم زده تا آرد کاملاً بپزد و غلیظ شود، به مقدار لازم روغن گاو تازه یا روغن کنجد تازه را اضافه کرده تا روغن جذب شود؛ شیره شکر یا شیره انگور را اضافه نموده بجوشانند مرتب هم زنند تا روغنى را که جذب کرده شروع به پس دادن نماید، بعد از آن مغز پسته، مغز گردو، مغز نارگیل تازه، دارچین، هل، جوزبوا، میخک، بسباسه را به آن اضافه نمایند.
روش بو دادن مغز پسته و مغز بادام در حلواها: بادام و پسته را پوست کنده، کمی آرد گندم را در ماهىتابه ریخته، مغز پسته و مغز بادام را در آن ریخته و با حرارت ملایم به هم زنند تا بو داده شود.
نخوداب: مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، تقویت کننده عمومی بدن، ملطف، منضج بلغم و مدر و محلل ریاح و امراض بلغمى و سوداوى و بادى مانند فالج و لقوه و مالیخولیا و کلیه و مثانه
نخود را با آب پخته مقداری روغن (بهتر است روغن بادام باشد)، نمک، پیاز، زیره و میخک به آن اضافه کنند.
نخوداب را می توان با گوشت هم پخت؛ به این شکل که نخود درسته و غیر مقشّر (۵۶۰ گرم) را در آب با جوجه مرغ یا گوشت بره بجوشانند تا وقتی که نخود مهرّا شود یعنی کامل بپزد و اگر (۷۰ گرم) برنج اضافه کنند و آن قدر بپزند که گوشت بپزد و برنج له شود و (۲ گرم) زعفران ساییده شده و (۱۸ گرم) چوب دارچین و کمی نمک اضافه کنند بهتر است و اگر خواستند با نان خمیر بخورند و اقلّ مدت خوردن نخودآب، چهار روز و اکثر دوازده روز است.
فرنى: مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، دارای غذاییت زیاد و چاق کننده بدن
آرد برنج را با آب و شیر به نسبت مساوی آن قدر بجوشانند که یکدست شود، به مقدار لازم شکر اضافه کرده به هم بزنند نا کمی سفت شود.
دو کیلو خرماى بدون هسته را با دو لیتر آب بجوشانند تا له شود سپس عسل و قند از هر کدام نیم کیلو، زعفران ۷ گرم، آرد نان خشک نیم کیلو، پودر مغز بادام و مغز گردو و مغز پسته از هر کدام ۷۰ گرم همگی را با شیره خرما جوشانده و با یک کیلو روغن حلوا تهیه شود.
نوعی غذا: مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، چاق کننده بدن و مناسب گرم مزاجان
۱۵۰ گرم نخود را ۲۴ ساعت در شیر گاو خیسانده و تا سه مرتبه شیر را تجدید کنند، سپس برنج را شسته، شکر سفید، دانه های خشخاش سفید، گندم، جو مقشر (بدون پوست)، ماش مقشر، از هر کدام ۱۵۰ گرم، مغز بادام شیرین، مغز چلغوزه، مغز پسته از هر کدام ۱۲۵ گرم، همه را آسیاب کرده و هر روز ۱۲۵ گرم آن با شیر تازه گاو طبخ شود.
مرباى شقاقل: مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، افزایش دهنده قدرت نعوظ و مفید برای مثانه
شقاقل تازه را یک شبانه روز در آب بخیسانند، آب را دور ریخته و یک شبانه روز دیگر آن را بخیسانند، بعد پوست آن را گرفته و بجوشانند تا نیم پخته شود، سپس عسل اضافه کرده تا به قوام آید و در ظرف شیشه ای نگه داری کرده و بعد از چهل روز مصرف نمایند.
مرباى بالنگ: مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری،مقوی معده و مفرح
پوست آن را گرفته و با آب بجوشانند تا پخته شود. سپس آب آن را دور ریخته و با عسل بجوشانند تا به قوام آید.
مرباى زردک: مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، نرم کننده سینه
پوست زردک را تراشیده و آن را قطعه قطعه کرده و مغز وسط آن را خارج کنند، سپس با عسل و آب بجوشانند تا کاملاً پخته شود .و در ظرفى شیشه ای نگاه داری کرده و بعد از چهل روز مصرف نمایند.
روشی دیگر در تهیه مربای زردک که در تقویت نیروی جنسی و افزایش قدرت باروری بی نظیر است: زردک را ریزکرده و بجوشانند تا له شود و عسل را اضافه نموده تا با آب زردکِ جوشیده به قوام آید، به نسبت هر نیم کیلو زردک، مخلوطی ازادویه های گرم عود ، میخک، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد و کبابه، از هر یک دو و نیم گرم را اضافه نمایند.
http://www.tim.ir/teaching/715/دستور-تهیه-برخی-غذاهای-مؤثر-در-درمان-ناباروری۱/