مغز و سردرد ناشی از غلبه خلط دموی (یعنی غلبه خلط گرم و تر) با نگاهی به طب سنتی درمان کنیم : ( بخش ۴ )
**نشانه های دموی شدن سردرد :
۱= درد سر از پیشانی تا دور سر و شقیقه ها
۲= درد از محفظه سطح ظاهری سر به اندازه یک کلاه خود
**غالب بودن خلط دموی در کل بدن یعنی چه :
نبض پر و قوی و دراز + موهای پر پشت + پوست بدن غالبا سرخ رنگ هلوئی است +یبوست کمتر دارند + قدرت هاضمه قوی و بدون مشکل + بدن سیمای ورزشکاری دارد + عروق به هنگام گره کردن مشت دست بسیار برجسته و فعال نشان میدهد + صدای خوبی برای خواندن وجود دارد + خواب این گروه خوب است + تحمل گرما و سرما را دارند و لیکن ترجیحا” سرما را بیشتر دوست دارند + دستان این طبقه همواره مرطوب است + تحمل بیخوابی را دارند + دهان دموی مزاج عموما ” شیرین و یا بیمزه است + بزرگ بودن سر بیش از اندازه و حدمتعارف + پراشتها + تعرق زیاد با حرارت گرم + گرگرفتگی اندام ها + خفگی گاهی مواقع در ناحیه گلو + عصبی بودن + بیقرار + کسل و بروز خستگی و تنبلی ناخواسته + خواب آلوده + خمیازه های مکرر در طول روز + چشمانی قرمز + کم کاری تیروئید + گاهی مواقع تب دار + فلجی صورت (بلر ) + ورم کردن مغز + کلکسیونی از سردردهای متوالی + پرحرف با شوخی زیاد + دارای فشار خون بالا در میانسالی + + هیکل درشت + دارای میل جنسی و توان جنسی بالا + علاقمند به شیرینی + عموما” خوش رفتار و اهل محبت و صمیمی بنظر میرسند + خشمگین بندرت شده و لیکن به هنگام بروز رفتارشان خطرناک میشود + رهبر گروه + شاداب + در هزینه مخارج زندگی بیحساب و کتاب هستند + افراد شجاع و جسور هستند + زبانشان سنگین + بعضا دچار حصبه میشوند + اهل خون دماغ بالاخص در فصل بهار + دیدن اشیا به رنگ قرمز + اهل چرت زدن + دارای خارش بدن + ضربان قلب شان زیاد + بعضا دارای دانه های قرمز در روی بدن + معمولا” خواب های خونین و سرخ رنگ می بینند + خونریزی لثه + خونریزی مقعد + خالی شدن زیر پاها + بوجود آمدن دمل های چرکین در پیشانی و یا گلو + فشارخون بالا + لرزش دست + سوزن سوزن شدن در انگشتان دست و پاها یعنی بیماری برگر یعنی حاکم شدن سودای رم + واریس پاها دراثر غلبه دم + خواب دست و پاها + ریزش مو از وسط سر و…
** راهکار مقابله با اخلاط غالب افراد دموی مزاج :
مصرف سکنگبین طبق توصیه های قبلی در ناشتا + مالیدن روغن بنفشه اصل به بدن + ضرورت کم فکر فرو رفتن + تراشیدن موی سر بسیار مفید است + مصرف تغذیه های سرد و تر + حجامت نوبه ای عام و یا حجامت از سر + نوشیدن آب زرشک رقیق + نوشیدن آب خنک + خوردن حبوبات ( جوانه گندم ، نخود ، ماش ، عدس ، جو ) + مصرف بذوراتی مثل ( تخم بارهنگ ، تخم ریحان ، خاکشیر ، آبغوره بدون نمک ، تخم مرو ) + خوردن آش جات محلی هر منطقه ( جو ، تمرهندی ، آب انار ، گشنیژ ، ماهیچه اندک ) + مصرف کدوجات + کم خوری + میوه هر فصل فقط مصرف شود + بعد غذا خوردن اندکی سرکه سیب خانگی + ضرورت مصرف رب انار در تغذیه جات بجای رب گوجه فرنگی + مصرف سبزی خرفه در کنار غذا و تغذیه ها + خوردن مغز خیار + مصرف آش آلو + مربای گلسرخ برای صبحانه + دمنوش آب عناب + عسل زرشک + خواب قیلوله + مجامعت جنسی متعارف + شربت عسلاب لیموترش + خوراکی های طبع سرد و خشک برای این طبقه در حد متعارف نیکو بنظر میرسد + تغذیه گرم و ادویه جات تند محدود شود + با تغذیه ها از مصرف خرما پرهیز شود + تغذیه هایی مثل تخم نیمرو و آب پز ، بادمجان ، سیرجات و نان بربری پرهیز شود + فست فودها و شکلات و قند و شکر و شیرینی جات و کنسرو و ساندویج ها ممنوع + از مصرف گوشت به هر شکل آن محدودیت صورت پذیرد + کلا” تغذیه گرم را با مصلح آن مصرف کنند + پیاده روی الزامیست و…