آخرین مطلب

معده و سردل کردن و تخمه شدن و ریفلاکس و زخم معده و کولیت با نگاه به طب سنتی

برگه ترشا

??بیماریها: تُرشا،تُخَمِه،سردل کردن،ریفلاکس(برگشت اسیدمعده به مِری)وویارِزنان باردار،زخم معده،زخم اثنی عشر،معده وروده استرسی،کولیت زخمی،روده ی تحریک پذیربه نوع اسهال دائم،تهوع،اُغ زدن،استفراغ

??بیان نظریه استادآیها… علامه سیدحسن ضیائی دردرمان آنها:

مواردذیل بایدپرهیز شود:

۱- ترشیجات مانند:آبلیموترش،لیموعمانی گوجه سبز(برای کسانیکه سرسوزه معده دارند)

۲- به همراه غذاچیزهای تندوتیزمانند:فلفل،سس فلفل،سس مایونزوانواع سُس

۳- چیزهای نفّاخ خوردن مانند:نوشابه های گازدار،دوغ گازدار،پوست حبوبات

۴- بعدازغذالَم دادن وخوابیدن

۵- خوردن غذاهای چرب،مخصوصاًدرشبها

۶- غذاهای حجیم خوردن مانند:شله،آش

۷- نان رادرغذاهای آبکی مخلوط کردن(تِریدکردن)

۸- غذاراباآرامش وبه خوبی نجویدن(اگرشخص دندانهایش نیازبه تعمیرات دارد،اقدام نماید)

۹- به همراه غذایاقبل ازآن ویابعدازآن چای،قهوه،نسکافه،کاکائووشکلات خوردن

۱۰- اِسترس(یعنی نگرانی مستمر)،اضطراب (یعنی دلهره)

??مواردذیل مصرف شود:

۱- بعدازنهارانارشیرین راباپرده ی نازک روی دانه هابخوریدوبه همراه غذاآویشن ونعنابخورید.

۲- بعدازشام یک عددسیب بخورید؛توجه:اگریبوست داریدبه جای سیب ،یک استکان آب سیب طبیعی رسیده شیرین بنوشید.

۳- بعدازصبحانه،نهار،شام حدااقل۱۰دقیقه راه بروید(صبحانه رااول آفتاب وشام راابتدای شب بخورید).

۴- قبل ازخواب،دستشویی رفته وسپس وضوبگیرید.

۵ – متکّاوبالش خودراضخیم ترقراردهیدکه سروگردن درراستای تنه نباشد.

۶- پیوره سیب زمینی(یعنی سیب زمینی تراشیده شده)یایک سیب زمینی آب پزبعدازغذابخورید

۷ – کسیکه کبدچرب داردوهمچنین تُرشا داردوهمچنین پُرخوری کرده،برای درمان به موردزیرعمل کند:مخلوط گل وبرگ کلپوره(=مریم نخودی)+سبزی شاهتره،به نسبت مساوی،یامخلوط جوشانده ی گل وبرگ کلپوره+عرق شاهتره به نسبت مساوی

۸- دردرمان زخم معده واثنی عشر:همه ی مواردقبلی رعایت شود،یک عددسیب بعدازغذابخوردو۵دقیقه راه رودسپس یک قاشق چایخوری موملائی شیرین بیان(یایک عدد قرص گیاهی شیرینوش)بخورد.

۹ – دردرمان معده وروده ی استرسی موردقبلی انجام شود،۵دقیقه راه رودسپس یک قاشق چایخوری پودرپوست میوه ی بلوط بخورد.

??کولیت زخمی وروده ی تحریک پذیربه نوع۲(IBS)که بیماری اسهال دائم است:

این بیماربایدازترانس چربی بالا،اسانسهای شیمیائی،کافئین زیاد،موز،خرماپرهیزکندوآنها را نخورد.

??درمان:

۱- بعدازهرغذایک عددسیب درختی رسیده ی شیرین به همراه تفاله ی آن(پیوره)بخورد.۲- درکل روزیاشب،۱۴عددمیوه ی سنجدرسیده بخورد.

۳- نصف قاشق چایخوری پودرکُندُرمخلوط بایک قاشق غذاخوری شکرمیل کنید.

۴ – دمکرده ی یک قاشق مربّاخوری تخم هویج دریک استکان آبخوش.

۵ – یک قاشق مربّاخوری پودرهسته ی انار.

??تهوّع، اُغ زدن ،استفراغ

۱- کسانیکه(حتّی زن حامله) قبل ازغذاخوردن یابه محض دیدن غذااستفراغ میکنند،آبغوره ی طبیعی قبل ازغذامصرف کنند.

۲- ضدّ ویارزنان حامله وضدتهوّع وضداُغ زدن وضدّاستفراغ،قبل ازغذادمکرده ی سبزی سُوسَنبر(چای نعنافلفلی)بعدازغذاراه برودسپس یک استکان آب سیب رسیده ی شیرین (اگرنفخ یایبوست نداردیک عددسیب رسیده بخورد)سپس راه برودونصف استکان عرقِ نعنابخورد.

۳- درمان استفراغ خونی:مخلوط آب تازه ی سبزی تَرِه + آبغوره ی طبیعی.