نخود آب پخته ٬٬ تغذیه بسیار مهم ایرانی چرادر برنامه سفره های ما حذف شده است
طرز تهیه نخود آب
مواد لازم:
۱- نخود ۴۰۰ گرم
۲- پیاز متوسط ۳ عدد
۳- روغن ۷۵ گرم
۴- آرد گندم سبوس دار ۱ قاشق غذاخوری
۵- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه:
نخود را از شب قبل خیس می کنیم و صاف می کنیم پیازها را خرد می کنیم با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود
نخودها را به پیاز داغ اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم نمک و فلفل و زردچوبه و ۴ لیوان آب را اضافه می کنیم. شعله را کم کرده و با حرارت ملایم نخودها را می پزیم در آخر که نخودها خوب پخته شد آرد را در نصف استکان آب سرد مخلوط به نخود اضافه می کنیم. بعد از اینکه چند جوش خورد شعله را خاموش می کنیم. این غذا را میتوانید همراه با آبغوره و یا سرکه میل کنید.
فواید:
نخود دارای طبع گرم و خشک است و برای تقویت بنیه یکی از بهترین حبوباتی است که در غذاهای مختلف و متنوعی در سفره های سنتی ایران جایگاه ویژه ای داشته است در و برای همه سنین سفارش می گردد.
برای تقویت نیروی جنسی و رفع ناباروریها نیز مصرف نخود به اشکال مختلف توصیه می شود به طور مثال به این افراد توصیه می شود روزی یک لیوان آب نخود تهیه و میل کنند. برای اینکار نخود را شب در آب خیس کنند و صبح آب آنرا صاف نموده و آن آب را با کمی عسل شیرین نموده و میل کنند. خود نخود را نیز پس از خیس خوردن میتوانن. پخته یا خام بخورید
http://ravazadeh.com/%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d9%86%d8%ae%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%a8