روش گرفتن روغن بنفشه (روش اول)
با اسناد نقل شده امام رضا علیه السلام فرمود که پدرم جعفر بن محمد- علیهما السلام- فرمود:
پدرم روغن خواست تا به سرش بمالد، هنگامى که روغن به سر مالید، پرسیدم از چه روغنى مالیدید؟ فرمود، روغن بنفشه.
پرسیدم فضیلت روغن بنفشه چیست؟ فرمود: پدرم از جدم حسین بن على(علیهما السلام) و او از پدرش على بن ابى طالب( علیه السلام ) نقل کرد که فرستاده خدا (صلی الله علیه و آله) فرموده:
برترى روغن بنفشه بر سایر روغنها مانند برترى اسلام بر سایر دینها مىباشد
روغن بنفشه کاربردهای فراوانی در طب اسلامی وسنتی دارد و بهترین روغنی است که برای مداوا و کارهای درمانی استفاده میشود فواید وموردهای مصرف روغن بنفشه فروانند که ان شاالله در فرصتی مناسب به آنها نیز خواهیم پرداخت.
فضیلت روغن بنفشه با توجه به روایتی که در اول این بخش آورده ایم برای همگان روشن است ودیگر در مقابل کلام معصوم نیازی به توضیح بیشتر نمیباشد .
سعی میکنیم در دو مطلب جداگانه دو روش تهیه ی روغن بنفشه را آموزش دهیم تا خودتان بتوانید با توجه به پآنها روغن بنفشه ی مرغوب و مرود اطمینان تهیه فرمائید.
روش اول
به اندازه ی یک واحد روغن زیتون ( مثلا یک لیوان ) در یک ظرفی ریخته وآن را از گل بنفشه پر نمائید تا جاییی که با روغن زیتون ریخته شده در یک سطح قرار گیرند (حدود یک واحد – همان یک لیوان ) و بعد از آن چهار واحد( چهار لیوان) آب به آن اضافه کنید و این مخلوط را روی شعله ی ملایم قرار دهید تا به جوش آمده و تمام آب ان بخار گردد در آخر بعد از سرد شدن، روغن را صاف کرده ودر ظرفی برای مصارف خود نگه دارید.
نکته ی اول : این مورد روش تهیه ی روغن بنفشه بر پایه ی روغن زیتون بود، شما میتوانید به جای روغن زیتون از روغن کنجد استفاده کنید در این صورت روغن بنفشه بر پایه ی روغن کنجد خواهد بود.
نکته ی دوم : در این روش بهتر است از گل بنفشه ی تازه استفاده نمائید البته استفاده از گل بنفشه ی خشک یا پودر گل بنفشه نیز مرغوبیت لازم را به روغن خواهد داد.
http://sulduz.parsiblog.com/Posts/154/%D8%B1%D9%88%D8%BA%D9%86+%D8%A8%D9%86%D9%81%D8%B4%D9%87/
روش دوم
یک واحد (یک لیوان) روغن کنجد را در ظرفی ریخته و آن را از گل بنفشه تا حدی پر کنید که با روغن زیتون هم سطح گردد (تقریباً یک لیوان) سپس این مخلوط را در یک محلی به مدت یک ماه نگه دارید و بعد از یک ماه آن را صاف کنید و روغن را مورد استفاده قرار دهید برای مرغوبیت هرچه بیشتر روغن بنفشه در این روش میتوانید دوباره بعد از صاف کردن یک واحد گل بنفشه در آن بریزید و یک ماه دیگر صبر کنید و صاف نمایید.
این مراحل را تا ده مرتبه میتوان تکرار کرد، مرغوبترین و بهترین روش تهیهی روغن بنفشه که میتوان از فواید بسیار آن به خوبی بهره برد این روش ده مرحله ای میباشد.
چند نکته در مورد این روش روغن گیری لازم به تذکر هست:
نکته ی اول: در این نوع روغن گیری نیازی به افزودن آب نیست.
نکته ی دوم: در این روش روغن گیری بهتر است از گل بنفشه ی خشک یا نیمه خشک جهت جلوگیری از کپک زدن استفاده نمایید.
نکته ی سوم: در این روش نیز مانند روش اول میتوانید روغن بنفشه را بر پایهی روغن زیتون تهیه کنید که در این صورت به جای روغن کنجد از روغن زیتون استفاده نمایید.
http://sulduz.parsiblog.com/Posts/155/%D8%B1%D9%88%D8%B4+%D8%AF%D9%88%D9%85+%D9%88%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%D9%8A%D9%86+%D8%B1%D9%88%D8%B4+%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%86+%D8%B1%D9%88%D8%BA%D9%86+%D8%A8%D9%86%D9%81%D8%B4%D9%87/