نکاتی از آداب غذا خوردن جهت مبتلایان به درد مفاصل
۱٫ مصرف غذاهای غلیظ و سنگین مانند کله پاچه برای مفاصل ضرر دارد.
۲٫ کله پاچه غذای مناسبی برای افرادی است که دارای معدههای قوی هستند و میتوانند به خوبی هضم کنند و فعالیت روزانه بدنی بالایی دارند؛ ولی کله پاچه برای کسانی که دردهای مفصلی دارند، به خصوص آنها که تحرک خوبی ندارند مناسب نیست چرا که می تواند دردهایشان را افزایش دهد و بیماری شان را طولانی کند.
۳٫ غذاهای سنگین و دیرهضم مانند حلوا و خوراکیهای چرب و شیرین غذای مضری برای مبتلایان به دردهای مفصلی است. مصرف غذاهای سهل الهضم متناسب با مزاج برای بیماران مبتلا به درد مفصل کم عارضه تر است.
۴٫ مصرف پیاز خام می تواند دردهای مفصلی را افزایش دهد. علاوه بر این موادغذایی که بخاردار هستند مانند سیرخام، پیاز خام، حبوبات، تره، شاهی و … که با مصرف آنها در معده بخار تولید میشود و به دلیل اینکه این بخارات در سیستم عصبی تاثیر میگذارد، دردهای مفصلی را بیشتر کند.
۵٫ بیماران مفصلی و سایر افراد باید بدانند که تنوع بیش از حد غذایی در یک وعده می تواند موجب اختلال در هضم و افزایش استعداد بیماریهای مفصلی و تشدید آنها شود.
۶٫ مصرف آب یا سالاد یا نوشابه همراه با غذا می تواند دردهای مفصلی را افزایش دهد. چرا که این اتفاق می تواند موجب اختلا هضم و آسیب به معده و طبعا آسیب به سایر قسمتهای بدن شود. مصرف همزمان چند ماده غذایی موجب از بین رفتن حرارت سیستم گوارش میشود و از دیدگاه طب نوین آنزیمهای گوارشی را از بین میبرد که خود در هضم اختلال ایجاد کرده و می تواند درد مفاصل را افزایش دهد.
http://www.tim.ir/teaching/743/%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A2%D8%AF%D8%A7%D8%A8-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%AC%D9%87%D8%AA-%D9%85%D8%A8%D8%AA%D9%84%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D8%AF-%D9%85%D9%81%D8%A7%D8%B5%D9%84/
سایت مفید ٬ انجمن تحقیقات طب سنتی ایران وابسته به دانشگاه پزشکی تهران