??راهکار سرماخورده باردار و تدابیر کلی بارداری:؛
۱- آش گشنیژ( ماهیچه + برنج + شلغم یک دانه+ هویج + عدس+ سبزی گشنیز)
۲- آب سیب خانگی روزی چند نوبت
۳- بخور گل ختمی و بنفشه و پنیرک روزی یکبار در فضای خانه
۵- قدومه شیرازی چند نوبت در روز// یک قاشق غذاخوری شسته و سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و آب و درصورت میل داشتن دانه میشود.
۶- غرغره آویشن یک قاشق در یک استکان آب جوش پس از سردشدن انجام شود
۷- لیموشیرین با اندکی عسل که سردی برطرف شود
۸-تخم مرغ آب پز و نیمرو ممنوع
۹- خرما خوری درسرما خوردگی باعث غلظت خون میشود .
۱۰- تدابیر بارداری با نگاه سایت تندرستان
بهداشت بارداری:
نبایدها:
۱٫ پرهیز از یبوست.
۲٫پرهیز از حمام زیاد.
۳٫پرهیز از حرکات و ورزشهای سنگین.
۴٫پرهیز از نزدیکی زیاد خصوصا در اوائل حاملگی و اواخر آن و مخصوصا در حاملگی اول.
۵٫پرهیز از زمین خوردن و ضربت خوردن.
۶٫پرهیز از پرخوری و کم خوری.
۷٫پرهیز از غم و اندوه خصوصا در زیر یک و نیم ماه و بالای هشت ماه.
۸٫پرهیز از خوشحالی شدید، صداها و بوهای شدید.
۹٫پرهیز از نشاندن طفل دیگر بر شکم.
۱۰٫پرهیز از فصد، حجامت، اسهال و قی مگر در صورت ضرورت.
۱۱٫پرهیز از هر چه باعث سقط است خصوصاً زیر ۱٫۵ ماه وبالای ۸ ماه.
۱۲٫پرهیز از برداشتن اشیاء سنگین.
۱۳٫پرهیز از دویدن و کوبیدن اشیاء به سرعت و قوت که جنین تکان شدید بخورد.
۱۴٫پرهیز از برداشتن بار سنگین بر شکم یا پشت یا پهلو.
۱۵٫پرهیز از مالیدن روغن به سر.
۱۶٫پرهیز از فریاد زدن.
بهداشت بارداری:
بایدها:
۱٫لینت مزاج باید وجود داشته باشد که بهترین ملینات سوپهای چرب است.
۲٫ورزش معتدل و پیاده روی ملایم.
۳٫افزایش حمام رفتن نزدیک زایمان.
۴٫پوشاندن زیر دندهها با پارچه نرم.
۵٫مالیدن روغنهای قابض گرم معطر برشکم.
خوردنی های مناسب برای زنان باردار:
۱٫میوهها: مویز، به، سیب میخوش، گلابی، بادام، انار.
۲٫غذاها: نان خوب و برشته، شورباهای دارای زیره.
۳٫مصرف ملینات.
۴٫گوشت بره یک¬ساله.
ملینات مناسب برای زنان باردار: (بهتر است در این مورد با متخصص طب سنتی مشورت شود)
۱٫غذاهای مناسب و سوپهای چرب.
۲٫اگر نشد:
• شیرخشت
• فلوس خیار شنبر و روغن بادام
• ترنجبین با گلاب
ملینات مضر برای زن حامله:
۱٫گل بنفشه
۲٫ گل ختمی
۳٫خبازی
۴٫هر چه ضعیف کننده قلب باشد.
۵٫هر چه ضعیف کننده معده باشد.
۶٫هر چه باعث سقط شود.
خوردنیهای مضر برای زن حامله:
۱٫ سرکه
۲٫خوردنی های بسیار گرم یا بسیار سرد
۳٫آنچه قاعده آور است مثل لوبیا، نخود، کنجد، گلرنگ، مواد تند وتلخ مثل زیتون کال و چیزهای بادانگیز مثل لوبیا، کبر، باقلا، نخود، کنجد، کرفس.
۴٫آب بسیار سرد یا بسیار گرم، یخ، برف و تگرگ
۵٫مواد تند و تیز مانند کبر، باقلای مصری، زیتون خام، فلفل، دارفلفل و امثال آن
بیشترین زمان ممنوعیت تدابیرطب سنتی مثل فصد، حجامت و اسهال و قی در زنان حامله:
قبل از ۴ ماه بعداز ۷ ماه خصوصا در ماه اول و ده روز اول مخصوصا ۷ روز اول و ۳ روز اول بعد از بسته شدن نطفه
بیماریهای شایع بارداری:
تهوع و استفراغ:
زمان: از اوایل حمل تا ماه چهارم و گاهی تا آخر حاملگی
استفاده از مواد زیر موثر است:
• به را در فویل پیچیده و در فر پخته و بعد از غذا مصرف کنید.
• نگه داشتن حبالرمان با برگ نعنا ساییده به صورت قرص در دهان.
• قرار دادن ضمادهای مقوی روی معده.
• مالیدن دایم دست¬ها و پاها
• پیاده روی ملایم
• سواری خفیف
خفقان و توحش:
سبب: مشارکت خلطی که به دهانه معده چسبیده و بخارات آن به قلب می رسد.
علاج:
• آشامیدن آب گرم مخصوصا اگر در آن برگ گاوزبان و دارچینی پخته شده باشد، یا آشامیدن آب گرم و گلاب.
• ورزش ملایم
• اگر برطرف نشد معالجه قلب.
تمدد و کشیدگی در شکم و عضلات و پشت:
سبب: ابخره و ریاح و ثفل جنین که باعث بروز ماندگی و ضعف می¬شود.
علاج:
• کم کردن غذا
• مالیدن عضلات پشت و گردن و کتف و بازو
• مالیدن روغن گل به عضلات
ورم پشت پا:
بیشتر در حمل دختر اتفاق می افتد.
علاج:
اگر کم باشد نباید به زودی اقدام به معالجه و تدبیر آن گردد.
اگر شدید بود:
• ضماد برگ کلم پخته
• طِلا نمک با سرکه
• مالیدن روغن گل با سرکه
• نطول بالنگ پخته
• ضماد شوید با سرکه
بی اشتهایی:
• ترک شیرینی ها بخصوص مواد بسیار شیرین
• ترک روغن و اشیاء چرب روغن دار
• ورزش و پیاده روی ملایم
تدابیر ماه نهم:
کلیه تدابیر ماه نهم با هدف تسهیل ولادت صورت می¬گیرد.
۱٫مصرف روزانه ۹ گرم روغن بادام شیرین صبح ناشتا در صورتی که یبوست شدید دارند.
۲٫پرهیز از چیزهای ترش وقابض و غلیظ
۳٫نوشیدن شیر گاو روزانه بر حسب تحمل
۴٫استحمام نزدیک وضع حمل
۵٫استفاده از آبزن حاوی کلم، شنبلیله، شوید، تخم کلم و تخم کتان جوشانده
۶٫مالیدن روغن کنجد، شوید یا بابونه بر شکم و پشت، بعد از آبزن
۷٫تناول اغذیه چرب و حلوای چرب قندی با روغن بادام
http://www.tandorostan.org/introduction/32/%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D8%A8%DB%8C%D8%B1-%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C/default.aspx