بفرمایید سلامتی:غذاهای مناسب فصل بهار(بخش اول)
خوردن آش آلو، آش سکنجبین، آش انار، آش دوغ (آشهای رو به خنک)، آشهای حاوی آب یا عصاره زرشک یا انار یا سماق در فصل بهار مفید است. این آشها بهتر است بیشتر حاوی سبزیجات تازه و دارای مقدار کمی لپه و برنج باشند. میتوان گوشتهای لطیفی مثل بال یا گردن مرغ یا مختصری از گوشت چرخ کرده و قلیه شده بره در آن استفاده نمود.
در نیم ساعت آخر پخت آش، یکی از موارد گفته شده (مثلا یک فنجان آبغوره، آب انار، آب زرشک، سکنجبین ملس یا آب لیمو) را میتوان اضافه نمود. میتوان به آشها تنوع داد و هر روز یکی از این موارد را اضافه کرد.
غذاهای مناسب فصل بهار(بخش دوم)
این غذا بهویژه برای افراد چاق و تنومند با مزاج گرم و برای اکثر افراد در این فصل مفید است، ولی افراد باید سعی کنند هنگام مصرف این آش نفخ نداشته باشند، چون این آش ممکن است باعث افزایش نفخ شود. در صورتی که معده فرد سرد است، مصرف این آش باید به بعد از رفع مشکل معده موکول شود.
گاهی به افراد چاق و تنومند توصیه میشود حدود ۲ هفته هر وعده از این آش استفاده کنند، اما به برخی افراد توصیه میشود هفتهای ۲-۳ بار از این آش استفاده نمایند. در کل استفاده از ملینها و ایجاد اسهال نسبی در فصل بهار خوب است. این آشها هم ملین و خنک هستند.
استفاده از سبوس در بهار بسیار مفید است.همچنین میتوان آلو یا پودر سبوس گندم یا برنج را در یک فنجان آب ریخت و در صورت نفخ نداشتن معده، صبح ناشتا یا نیم ساعت بعد از غذا از آن استفاده کرد. استفاده از کاهو سکنجبین، میوهها و سبزیجات هم در این فصل بسیار توصیه میشود.
دکتر میر غضنفری
/////////////////////////////
درفصل بهارو خوردن غذاهای کبابی
در حالی که مصرف غذاهای سرخ شده در این فصل توصیه نمی شوند، اما مصرف متعادل از کباب شده ماهی و مرغ (که باعث تبخیر و دفع رطوبت زائد این گوشت ها می شود) در این فصل مفید است.
کباب گوشت های قرمز در این فصل می تواند باعث بروز مشکلاتی برای سلامتی همچون افزایش خلط دم و صفرا شود.
دکتر میرغضنفری متخصص طب سنتی
https://t.me/drmirghazanfari
////////////////////////////////////////////////////////////////
خوردنی های مناسب و نامناسب فصل بهار:
این مواد غذایی را کمتر مصرف کنید:
شیرینی ها ، کیک، و خامه
غذاهای چرب و شیرین
گوشتها بخصوص گوشت قرمز
غذاهای شور ،سرخ کردنی ها
غذاهای مانده و کنسروی
غذاهای غلیظ مانند کله پاچه،فست فود
آجیلها و مغزیجات
شربتهای شیرین
سبزیجات تندوتیز مثل سیر و پیاز خام
این مواد غذایی را بیشتر مصرف کنید:
میوه و سبزی : سیب، عناب، کاهو، میوه ها و سبزیجات فصل
نوشیدنی ها: شربت نارنج، شربت لیمو، شربت زرشک و شربت عناب، سکنجبین و ماءالشعیر طبی
حبوبات : ماش، عدس، نخودفرنگی،جو
چاشنی ها: رب انار، سماق، غوره، نارنج، زرشک ، آبلیمو
غذاها: خورش کنگر، خورش کدو، خورش بامیه، آلواسفناج، سوپ جو، آش ماش ،آشهای ترش،انواع آش های ساده حاوی برنج و سبزیجات مرسوم و بدون ادویه جات و رشته، آلبالو پلو، ماش پلو
سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه@salamatkadeh_official
///////////////////////////////////////////////
دربهار از خوراکیهای معتدل چون
تخم مرغ عسلی (نیم برشته)
حبوبات.
کاهو.
کاسنی.
شاهی( ترتیزک)
شیر گوسفند استفاده کنید
باید و نبایدهای فصل بهار
حمام کردن باید کمتر صورت گیرد چون پوست خشک می شود.حتما بعداز حمام بدن خود را با روغن بنفشه چرب کنید
?درآغاز وپایان بهارحجامت کنید
درفصل بهار به هیچ وجه جلوی آب ریزش وعطسه رانگیرید چون باعث فلج سلولها می شود?
دربهار عرق کردن بسیار مفید است .
پیش از غذا حتما یک عدد سیب بخورید که معده را استوار سازد وآنرا خوش بو میکند
سعی کنید از عصبانیت و قهرکردن در فصل بهار خود داری کنید چون فصل جوشش خون است
. افسردگی دربهار بیشتر از هرفصل سال رخ میدهد
از جوشونده هایی مثل
چایی کوهی.
بهارنارنج.
واسطوخدوس زیاد استفاده کنید
/////////////////////////////////////////////////////
استفاده از سبوس در بهار بسیار مفید است.همچنین میتوان آلو یا پودر سبوس گندم یا برنج را در یک فنجان آب ریخت و در صورت نفخ نداشتن معده، صبح ناشتا یا نیم ساعت بعد از غذا از آن استفاده کرد.
به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید
@DrMirghazanfari
/////////////////////////////////////
در فصل بهار مصرف گوشت ماهی بیشتر توصیه شده، چون خنک و سبک است. همچنین مصرف گوشت پرندگان هم در این فصل بیشتر از گوشت قرمز توصیه شده است.
به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید
@DrMirghazanfari
///////////////////////////////////////////////////
حبوبات مناسب بهاراز حبوبات چیزی که در فصل بهار بیشتر توصیه میکنیم، عدس و ماش است. خصوصا سعی کنید در غذاهای بهاره ماش بیشتر استفاده کنید اگر لازم شد به آش ها حبوبات بزنید ، از عدس و ماش استفاده کنید ، در حبوبات میل این دو به خنکی بیشتر است.
خورشت های بهاره
خورشت های خنک هم می توانید درست کنید ، یک خورشت خیلی خوب و مطلوب در فصل بهار خورشت کدو است . خورشت کدو یک خورشت ملایم مایل به خنکی و با هضم خوب است. می دانید مضرات کدو را می توانید با کمی تفت دادن در روغن بگیرید و وقتی که در فضای خورشت طبخ می شود سردی و تری آزاردهنده آن برای برخی معده های ناتوان گرفته می شود .
فصل بامیه هم که بهار است و می تواند خوراک و خورشت خوبی برای این فصل باشد .
خورشت کنگر از چیزهایی است که حتماً توصیه می کنم همه حتی شده یک نوبت در بهار بخورند. از توصیه های اکید است که کنگر در فصل بهار می تواند یک پاکسازی کامل از فضای معده انجام دهد و یک سری فضولات انباشته شده در معده و روده ها را پاک کند. در عین حالی که غذای خوش خوراکی است می تواند اثر سلامتی بخش خوبی هم بر جای بگذارد .
به توصیه کلی که هم در طب اسلامی و هم در طب سنتی داریم تاکید می کنم که: خوراکی هر فصلی را در همان فصل بخورید که خداوند آنرا مناسب بدن در آن فصل قرار داده است. این می تواند توصیۀ راهنمای ما در انتخاب غذا باشد.
برای مطالعه متن کامل این مقاله به لینک زیر در سایت طب سنتی دکتر پورحسینی مراجعه کنید.
https://doctorpourhoseini.ir/dietary_recommendations_in_spring/
.////////////////////////////////////////////////////////////
غذاهای مناسب فصل بهار
خورش کنگر
مواد لازم:
گوشت تکه شده، پیاز ساطوری شده، کنگر خورد شده، جعفری و نعناع ریز شده، آبغوره، نمک، فلفل و روغن
طرز تهیه:
پیاز را در روغن تفت داده + گوشت تفت داده + ۳ پیمانه آب بجوشد تا زمانی که گوشت بپزد. قبل از جوش آمدن درب قابلمه باز باشد تا مواد زائد گوشت به صورت کف روی آب جمع شود و با قاشق برداشته و دور ریخته شود. سپس کنگر خرد شده را هم ۵ دقیقه به ملایمت تفت داده و به همراه نعناع و جعفری ریز شده، نمک، فلفل و آبغوره به خورش اضافه کرده، یک ربع بجوشد تا خورش جا افتاده و به روغن بیفتد.
فصل_بهار
@mahdyarteb
/////////////////////////////////////////////////////////
تدابیر بهاری
از مصرف زیاد نوشیدنیهای گرمیبخش و رطوبتزا پرهیز کنید؛ باعث هیجان مضاعف خونی میشوند که در بهار خود دارای جوشش است.
مصرف غذاهای خونساز از جمله گوشت قرمز کمتر شود.
یکی از بهترین رژیمهای غذایی در بهار مخصوصا برای کودکان و همینطور برای تقویت سیستم ایمنی بدن و قوا و ارواح طبی بدن، مصرف سوپ جو،
ماءالشعیر طبی،
چلو گشنیز با گوشت جوجه خروس یا
بلدرچین
است؛ چون این گوشتها لطیف هستند و مواد زائد کمی هم ایجاد میکنند.
اگر در فصل بهار به کودکان گوشت قرمز زیاد داده شود، دچار اختلال در هضم میشوند.
فصل_بهار
@mahdyarteb
نظریه معارفی
۱- گوشتهای قرمزرا بالاخص درفصل بهار، با پودرسماق از غلظتش بکاهیم
۲- فصل بهارایام غلیان انواع جوشهای سرقرمز و خارشها و گرگرفتگی ها و سرگیجه ( ناشی از غلظت خون ) است