آخرین مطلب

فصل بهار و تدابیرش بر مبنای طب سنتی

💐 توصیه های بهاری امام رضا علیه السلام
🌸﷽🌸
🌱 خصوصیات #فصل_بهار
🌷فصل بهار روح زمان هاست.
اول این فصل ماه آزار(در این ماه شب و روز پاکیزه و معطر است، زمین نرم می‌شود و غلبه بلغم از میان می‌رود و خون به هیجان می اید.

🌱 غذای ماه آزار (تقریبافروردین) چه باید باشد؟
🌷در ماه اول بهار(ازار) بیشتر غذائی که مناسب است،عبارتست: از خوراکی های لطیف از قبیل : گوشت، تخم مرغ نیم برشت، نوشیدن شربت امام رضا علیه السلام( #شربت_رضوی) ،پس از انکه آن شربت را با اب خالص تعدیل نموده باشیم.

🌱 پرهیزات بهاری
🌷در فصل بهار(به خصوص ماه آزار)باید از خوردن #پیاز و سیر و ترشی #پرهیز_کرد.

🌱 کارهای بایسته بهاری
🌷در فصل بهار( به خصوص ماه ازار) نوشیدن اشیاء مسهل(ملین و نرم کننده شکم)پسندیده است، فَصد(رگ زدن) و حجامت نیز مناسب است.

🔰 نکته: اگر چه از طریق #فصد و #حجامت حجم خون کم می شود، ولی چون فصل بهار فصل خونسازی هست، دوباره خون تازه جایگزین ان خون می شود.

🌱 خصوصیات ماه دوم بهار
🌷#نیسان (ماه دوم رومی بهار)سی روز است،در این ماه روز بلند می‌شود، و مزاج فصل قوی می‌گردد(در تولید و هیجان خون)خون به تحرک در می‌اید، بادهای شرقی در این ماه می‌وزد، از غذاهای بریان شده استفاده می‌شود، و از انچه به سرکه عمل می‌آید و نیز گوشت‌های شکار مصرف می‌شود.

🌱 کارهای بایسته اردیبهشت
🌷در ماه نیسان، امیزش جنسی و روغن مالی بدن در حمام نیکوست. و نوشیدن اب ناشتا مفید بوده، و بوئیدن گلها و عطریات طبیعی سودمند است.

🌱 خصوصیات ماه سوم بهار:
🌷#ایار (ماه سوم رومی بهار)سی و یک روز است، در این ماه بادها صاف بوده، و ان اخرین ماه بهار است. در ان از خوردن غذاهای شور و گوشت‌های غلیظ از قبیل:
کله پاچه، گوشت گاو منع شده و نیز مصرف شیر مفید نیست.

🌱 کارهای بایسته ماه خرداد
🌷در ماه ایار(خرداد) رفتن به حمام در صبحگاه مفید است، و قبل از غذا به‌کار گیری اعضای بدن در کارهای سخت پسندیده نیست.
📚 طب الرضا علیه‌السلام ص۱۳۴

. ✅ نشر این پیام صدقه جاریه است

💠 مجله طب و تمدن اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/2237792257Cc6bced9763

////////////////////////////////////////////////////////

🌱 خوردن #سبوس و در کل استفاده از #ملین ‌ها و #اسهال خفیف، در بهار خوب است.

🌱استفاده از #خاکشی در آب دمای اتاق یا کمی ولرم، #لینت_مزاج می دهد.

🌱همچنین می‌توان #آلو یا #پودرسبوس گندم یا #برنج را در یک فنجان آب ریخت و در صورت #نفخ نداشتن #معده، صبح ناشتا یا نیم ساعت بعد از غذا از آن استفاده کرد.

@Drmirghazanfari

////////////////////////////////////

💊💊💊💊💊📚📚📚تدابیر فصل بهار
🐟در فصل بهار مصرف گوشت #ماهی بیشتر توصیه شده، چون خنک و سبک است.

🐔همچنین #گوشتپرندگان هم در این فصل بیشتر از #گوشتقرمز توصیه شده است.

🥬در بهار باید کلا طعم‌های شیرین کمتر مصرف شود و مصرف مواد ترش، آبکی و بی طعم افزایش یابد.
با این کار بسیاری از موارد #آلرژی اوایل بهار یا اواخر زمستان، #جوش و #دمل‌ های #بهار اتفاق نمی افتد.

🍵در فصل بهار خوردن آش #آلو، آش #سکنجبین، آش #انار، آش دوغ (آش‌های رو به خنک)، آش‌های حاوی آب یا عصاره #زرشک یا انار یا #سماق هم مفید است.

🍵محتویات این آش‌ها به این صورت است که بیشتر حاوی #سبزیجات تازه و دارای مقداری #لپه و #برنج می باشند.

🍵 می توان گوشت‌های لطیفی مثل بال یا گردن مرغ یا مختصری از گوشت‌ چرخ کرده و قلیه شده بره در آن استفاده نمود. در نیم ساعت آخر پخت آش، یکی از موارد گفته شده (مثلا یک فنجان آبغوره، آب انار، آب زرشک، #سکنجبین ملس یا آب #لیمو) را می توان اضافه نمود.

⚠️ افراد باید سعی کنند هنگام مصرف این آش #نفخ نداشته باشند، چون این آش ممکن است باعث افزایش نفخ شود. در صورتی که #معده فرد سرد است، مصرف این آش مضر است.

@drmirghazanfari