🔰 مصرف چای ماسالا ؛ درمان یا هوس؟!
🌀دستور خانگی چای ماسالا
۱️⃣یک تکه به اندازه یک بند انگشت زنجبیل تازه که در هاون کوبیده شده یا ق. م. سر پر پودر زنجبیل ، یک تکه چوب دارچین ،
۱۰ عدد فلفل سیاه نکوبیده ، ۵ یا ۶ عدد هل، ۴ عدد میخک، و یک ق. م. سر پر رازیانه که در هاون کوبیدهاید (همه درشت خرد شدهاند) ،با یک لیوان آب در شیر جوش بریزید.
۲️⃣صبر کنید دو سه تا جوش ملایم بزند، سپس دو ق. م. سر پر چای لاهیجان که آن را نیز کوبیدهاید ، اضافه کنید، دو دقیقه دیگر با شعله ملایم، جوش ریز بزند.
۳️⃣ حالا یک و نیم لیوان شیر اضافه کنید، آرام آرام هم بزنید تا یکنواخت شود و به جوش آید.
۴️⃣از روی شعله بردارید، در این مرحله برخی یک ق. شکر قهوهای اضافه میکنند، برخی یک ق. عسل، به سلیقه خودتان و البته برخی بدون شیرین کردن مینوشند.
۵️⃣حالا با استفاده از چای صاف کن، چای ماسالای خانگی خود را سرو کنید.
❇️در برخی از دستورها، بادیان ختایی یا انیسون ستارهای هم دارد، که در این دستور به جای آن، رازیانه اضافه شده است.
💠چای ماسالای آماده نیز در بازار موجود است که در برخی بستهبندیها دارای شکر، و در برخی فاقد آن است. بسته به شرایط خود و بیماری زمینهای باید استفاده از نوع شیرین آن را حذف یا انتخاب بفرمایید.
❌چای ماسالا در هوای سرد، در معدههای سرد که با نفخ دائم، آروغ و قراقر شکم مواجه هستند، خوب است ولی زیادهروی در آن درست نیست.
❌در دلبندان سن بلوغ تنها یک هوسانه است و توصیه به مصرف مکرر نمیشود، در افرادی که آلرژی دارند احتیاط شود و در بیماران با کولیت اولسرو نیز بهتر است با شکر شیرین شود و احتیاط شود.
🖋 دکتر الهام اختری (متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمنعلمیطبسنتیایران
👉 @persianmedicine 👈