آخرین مطلب

سقط جنین شناسی در دوران بارداری بر مبنای طب سنتی

عوامل سقط جنین

🔴از نظر طب سنتی ایران،عواملی وجوددارند که میتواند باعث سقط جنین شود و اکثر خانمها به آن بی توجه هستند عبارتند از:

خوردن زعفران ؛ تخمه آفتابگردان ؛حنا خوری ؛ سبزی سوسنبر ؛ جوانه جو ؛ پونه کوهی؛ قهوه جات ؛ نخود سبز؛ سیاهدانه ؛ زیره ؛ دارچین ؛مسهل های گیاهی ؛ غوره ؛ زرشک ؛ گلپر ؛فلفل سیاه ؛ گیاه کاکنج

🔴نشانه های سقط جنین از نظر طب سنتی ایران شامل:

۱) پستان که رشد کرده و حجیم تر از قبل شده بود شروع به کاهش سایز می کنند . اگر این عمل یک طرفه اتفاق بیفتد دلیل بر بارداری دوقلو است که احتمال سقط یکطرفه در آن است (سقط در سمتی که پستان شروع به کاهش رشد دارد).
۲) اگر پستان زن باردار شروع به تراوش زیاد و پیاپی شیر کند آژیر خطر است یعنی جنین ناتوان شده و در معرض سقط است .
۳) تب و لرز زن باردار، خستگی و گرفتگی شدید و درد رحم از علائم ضعف جنین و احتمال سقط در آینده نزدیک است .

🔴علل سقط از نگاه طب سنتی ایران:
۱-عوامل خارجی:

  • استفاده از مواد شدیداً سرد و یا گرم ، مسهلات قوی و یا مدرات قوی و یا موادی که اتصال جنین به رحم را کاهش می دهند و به عبارتی محرک سقط هستند مثل سیاهدانه.
    -حرکات شدید بدنی مثل رقصیدن ، پریدن از ارتفاع و پریدن شدید خصوصاً به سمت عقب ، استفراغ شدید ، ضربه به شکم و یا ضربات کلی و شدید به بدن ، عطسه و سرفه شدید ، آواز بلند ، بلند کردن جسم سنگین.
    -سردی و یا گرمی شدید هوا
    -حمام کردن طولانی
    -ویار داشتن و به دنبال آن عدم مصرف مواد غذائی و یا مصرف کردن مواد غذائی نامناسب

۲-آلام نفسانی:
-غضب شدید
-ترس ناگهانی
-اندوه بزرگ
-شادی زیاد و ناگهانی

۳-آلام بدنی و بیماری های مادر:
-اسهال های شدید
-استفراغ شدید
-فصد کردن
-پرخوری شدید
-نزدیکی کردن زیاد خصوصاً بعد از ماه هفتم

۴-مشکلات جنین:
-مرگ جنین

  • ضعف و بیماری جنین

۵-بیماری های رحم:
-باز شدن دهانه رحم
-کاهش انقباض و سفتی رحم
-سوء المزاج به علت حرارت و یا سردی زیادی آن
-بیماری های رحم(سرطان، بواسیر رحمی،فیبروم رحمی عفونت زنان

🔵سقط مکرر و راه پیشگیری آن در طب شریف ایرانی:

🔵اکثراً سقط در ماه دوم و سوم به علت باد و یا رطوبت زیاد رحم است . اما گاه می تواند به علت سوء المزاج (بیماری) گرم یا سرد رحم باشد .
🔵اگر سقط مکرر اتفاق بیافتد ، رحم دیگر توانائی نگهداشتن جنین را ندارد و استعداد نگهداری جنین از او گرفته می شود (مثل رحم در این وضعیت مثل درختی است که مکرراً و از یک محل یکی از شاخه های آن بریده شود. اگر یک شاخه درخت را مکرراً و به محض رویش قطع کنند ، این شاخه توان رویش را کم کم از دست می دهد و نمی تواند رشد کند . رحم هم این حالت را دارد . اگر چند بار جنین سقط شود ، رحم توانائی نگهداشتن جنین را از دست می دهد و نمی تواند آن را نگهداری کند .

🔵دوستان گرامی لازم است توسط یک پزشک با تجربه طب سنتی مورد معاینه قرار بگیرید تا مشخص شود علت سقط کدام یک از موارد ذکر شده در پست قبلی است، سپس با توجه به علت اقدام به ارائه برنامه درمانی صحیح نماید. بیشتر سقطها در سه ماهه اول بارداری بعلت” غلبه بلغم” در بدن مادر است که با اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه بر طرف میشوند.

🔺پرهیز از یبوست با خوردن سوپ ساده به همراه روغن زیتون و اگر کارساز نبود استفاده از شیرخشت.

🔺ورزش در حد متعادل که بهترین ورزش ها پیاده روی می باشد . اما سعی شود افراط نشود چون باعث تجمع مواد زائد در بدن شده و احتمال سقط را افزایش می دهد.
🔺حمام کردن زیاد خوب نیست و در ضمن نباید زیاد در حمام ماند و حتی آن قدر که بعضی حمام را بر زن باردار حرام کرده اند . مگر در نزدیکی زایمان که سبب تسهیل زایمان می شود ( دقیقاً به همین علت منع شده است چون احتمال سقط را بالا می برد).

🔺اجتناب از حرکات شدید مثل رقصیدن ، و پریدن از ارتفاع و دویدن .
🔺 ممانعت از اینکه در معرض ضربات قرار گیرند .

🔺اجتناب از جماع بودن چون باعث حرکت رحم به سمت پائین است احتمال سقط را در بعضی از زنان افزایش می دهد .

🔺پرخوری نکند و از گرسنگی مفرط هم پرهیز کند .

🔺از عصبانیت و ناراحتی و حتی شادی شدید دوری کند خصوصاً در ۵/۱ ماه اول بارداری و دراواخر از ماه هشتم به بعد منع شدید دارد .
🔺شکم خود را با یک پارچه نرم پشمی ببندد.

🔺خوردن غذاهای تند ، تلخ ، شدیداً گرم و شدیداً سرد مضر است .
🔺از خوردن موادی که احتمال خونریزی را افزایش می دهد و یا باعث سقط جنین می شوند دوری کند . مثل کنجد-سیاهدانه- اسفند.
🔺اما خوردن مویز-به شیرین –گلابی- سیب ملس و انار ملس و عرق کاسنی باعسل وجویدن کندر مفید است .

🔺اجتناب از فصد ، حجامت ، اسهال ، استفراغ

°Join: @Mezajshenasi12
t.me/Mezajshenasi12

///////////////////////////////

سقط

بر طبق تحقیقات؛ مادران باردار با سابقه ی سقط از خوردن سردی ها من جمله دوغ ماست کم چرب و …. باید پرهیز کنند.

خصوصاً با خوردن هندوانه، ضمن تولید خلط غالب، باعث انقباضات رحمی شده و در نتیجه احتمال سقط افزایش می یابد.

بر پایه ی مطالعات، مصرف #هندوانه در بارداران با سابقه ی سقط، احتیاط بیشتری لحاظ شود .

چون هندوانه سردوتراست وسردی وتری راافزایش می دهدحال اگر رحم هم سردوترباشدرحم غلبه سردی وتری پیدامی کندواحتمال ناتوانی در نگهداری جنین را داردالبته برای افرادی که رحم گرم دارندمنعی ندارد

@soroshesalmati

/////////////////

‌ پیشگیری از سقط جنین، میوه طلایی!

✍️ مصرف «به» برای زنان باردار توصیه شده چون علاوه بر اینکه طبق روایات باعث می شودکودک زیبا و خوش خلق شود به تقویت رحم زن کمک کرده و مانع سقط جنین می شود.

✍️ مصرف میوه «به» باعث رفع حالت تهوع شده و علاوه بر اینکه مصرف و بوئیدن آن موجب نشاط و تقویت قلب و مغز می‌شود، برای رفع بی‌خوابی و عصبانیت نیز کاربرد دارد.

🌿 @TebbolAeme 🌿