💊💊💊💊💊💊💊بسم الله الرحمن الرحیم
طریقه مصرف آرد جوانه ها و سبوس :
۱ . با جوانه و سبوس می توان نان پخت .
۲ . با جوانه و سبوس می توان انواع شیرینی ،کیک، بیسکویت ،شکلات و کلوچه را تهیه کرد.
۳ . جوانه و سبوس را می توان با تمام ادویه ها مخلوط کرد و در پخت غذاها به کار برد.
۴ . جوانه و سبوس را می توان در خمیر کتلت، همبرگر، کوکو، کباب و غیره به کار برد.
۵ . جوانه و سبوس را به جای رشته و بلغور برای لعاب آش و سوپ می توان به کار برد .
۶ . جوانه و سبوس را همراه با برنج مثل شوید خشک در تمام پلوها و چلو می توان طبخ کرد .
۷ . جوانه و سبوس را در آخرین مرحله پخت انواع خورش و خوراک میتوان به غذا اضافه کرد .
۸ . جوانه و سبوس را در تمام دسرها ، بستنی ، ژله و غیره می توان به کار برد .
۹ . جوانه و سبوس را در تمام سالادها می توان ریخت .
۱۰ . جوانه و سبوس را مخلوط با ماست و دوغ و انواع ترشی ها می توان مصرف کرد.
۱۱ . جوانه و سبوس را همراه با انواع مربا ،عسل، خامه ، سرشیر ، ارده ، انواع شیره ، خرما ، پنیر و غیره می توان مصرف کرد .
۱۲ . جوانه و سبوس را در شکر پاش و نمک پاش می توان بر سر سفره غذا گذاشت و موقع خوردن با غذا مخلوط کرد.
۱۳ . با جوانه و سبوس می توان فرنی ، حریره بادام ، انواع حلوا ، کاچی ، برشتوک و غیره را تهیه کرد .
۱۴ . جوانه و سبوس را در آب میوهها و سبزیجات ( مثل آب هویج ) ،شیر و شیر موز و انواع شربت ها می توان ریخت.
۱۵ . جوانه و سبوس در قهوه ، نسکافه و شکلات مضرات آنها را کاهش می دهد .
۱۶ . با آرد جوانه و سبوس می توان خمیر قطاب و باقلوا را تهیه کرد و مضرات آن ها را برطرف کرد.
۱۷ . جوانه و سبوس را میتوان در پخت انواع دلمه و کوفته به کار برد.
۱۸ . جوانه و سبوس را می توان به جای آرد سوخاری به کاربرد.
۱۹ . با آرد جوانه و سبوس می توان نان پیتزا و لازانیا تهیه کرد و از مضرات آن ها کاست.
۲۰ . با آرد جوانه و سبوس به تنهایی می توان همبرگر گیاهی و فلافل تهیه کرد.
📚📚📚استاد بزرگوار تغدیه طب سنتی سرکارخانم کیوانی درتهران
☎️☎️📞📞
تولید و فروش محصولات صد در صد ارگانیک
“”فروش غیر حضوری””
برای سفارش به ایدی ادمین پیام دهید👇
@Mahsoolat_kosar
https://t.me/mahsolatekosar
///////////////////////////////////
🌸 فواید جوانهها:
۱. تنظیم متابولیسم بدن(تنظیم سوخت و ساز بدن): یعنی افراد چاق با مصرف جوانهها به دلیل تنظیم غدد، لاغر و همچنین افراد لاغر، چاق میشوند.
۲. درمان اختلال خواب: کسانی که پرخواب هستند کمخواب و کسانی که دچار بیخوابیاند، خواب آنها تنظیم میشود و خواب عمیق ایجاد میکند.
۳. درمان انواع کمخونی.
۴. درمان ریزش مو.
۵. درمان لکهای پوستی.
۶. درمان اختلالات قاعدگی.
۷. درمان کلیه ناراحتیهای گوارشی (بخصوص یبوستهای مزمن)
۸. آستانه تحمل را بالا میبرد.
۹. درمان پرخاشگریها و عصبانیتهای زودگذر.
۱۰. درمان افسردگی.
۱۱. سبب افزایش رشد جسمی و ذهنی کودکان میشود.
۱۲. تنظیم کننده کلیه مزاجها.
۱۳. مهره گمشده بشریت امروز که عدم مصرف آن سبب سونامی سرطان شده است.
پودر_جوانه
///////////////////////////
جوانهها:
کلیه جوانهها نیرو بخش، مناسب برای کسانی که دچار ضعف عمومی، کمخونی، ضعف اعصاب، کلیه ناراحتیهای پوست و مو، مشکلات استخوانی، کمکاری کبد، تیروئید، روده و معده و سایر غدد، حاوی پروتئین بالا، کلسیم و تمام املاح و ویتامینها میباشند. جوانه ها یک کمپلکس عالی هستند که کمبودهای غذایی در دنیای شتابزده امروز را جبران و سموم و مضرات حاصل از غذاها را دفع میکنند.
جوانه
جوانههای حبوبات سرشار از آنزیمها، پروتئینها، ویتامینها و مواد معدنی هستند و قرنهاست که به دلیل فواید غذایی و خواص دارویی، مورد استفاده قرارمیگیرند.
امروزه نیز مصرف جوانههای حبوبات رایجشده و خواص فراوان آنها مورد توجه قرارگرفتهاست.
خوب است بدانید که خواص دانهها پساز جوانهزدن، به بیشترین مقدار ممکن میرسد.
✳️ هنگامی که صحبت از جوانه میکنیم، بیشتر جوانه #ماش درنظرمیآید، اما از دانههای بسیاری چون #یونجه، #شبدر، انواع #لوبیا، #نخود، #گندم و شبیه آنها میتوان جوانه تهیهکرد.
✳️ جوانهها در گروه سبزیجات قرارمیگیرند اما ترکیبات بسیار بهتر و بیشتری نسبت به این گروه دارند.
✅ جوانه حبوبات، منبع غنی انرژی و مواد مغذی است. جوانهها بهترین منبع آمینواسیدها (پروتئین)، ویتامینها و مواد معدنی و همچنین میزان بالایی فیبر هستند. آنها دارای انواع ویتامینهای A، B، C، D، E و K ، اسیدفولیک، آهن، پتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیوم و روی هستند. دیگر خواص غذایی جوانهها بنا به نوع آنها متفاوت است.
🍀 در فرآیند جوانهزدن، دانهها تغییرات زیادی میکنند:
نشاسته تبدیل به گلوکز و فروکتوز میشود؛ پروتئین با کمک آنزیمهای درون دانه، هضم و تبدیل به آمینواسید و پروتئینهای قابلهضم برای ما میشود؛ و آب، ویتامینها و مواد معدنی درون دانه افزایشمییابد.
ویتامین B12 معمولا در گیاهان دیده نمیشود اما به دلیل این تغییرات، در جوانهها موجود است.
☘️ ازآنجاکه در روند جوانهزدن میزان ویتامینها و پروتئینهای قابلهضم، افزایشیافته و میزان انرژی و کربوهیدراتهای موجود در دانه کاهشمییابد، جوانهها فرد گرسنه را خیلیزود سیر میکنند و خاصیت چاقکنندگی نیز ندارند.
✍🏻 به کوشش: بانو زینب عباسی
📚منابع:
۱. پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت
۲. گروه ترجمه پارسی طب
۳. سایت تبیان
o 👇 شبکه پیام تندرستی
@tandorostan
پیام تندرستی را در اینستاگرام دنبالکنید. 👇
Instagram.com/tandorostan.ir
//////////////////////
🍀فوران نیروی حیاتی در جوانه ها🍀
تغییرات شیمیایی که در دانه ها در حین جوانه زدن رخ می دهد باعث می شود املاح و ویتامین های آن افزایش یابد.
به طور کلی در فرایند جوانه زدن ویتامین ها، املاح و پروتئین به مقدار زیادی افزایش می یابد ولی کالری و کربوهیدرات کاهش می یابد.
افزایش پروتئین در حین جوانه زدن در اثر شکسته شدن مولکول های کربوهیدرات و ترکیب آن ها با نیتروژن موجود در هوا است که این ترکیب، اسیدهای آمینه را تشکیل می دهد.
در اثر این فعل و انفعال مقدار کربوهیدرات کاهش می یابد و به طور کلی می توان گفت که این تغییرات شیمیایی باعث ایجاد پروتئین قابل جذب و هضم در بدن می شود.
عنصر سدیم در هضم غذا در معده و روده نقش حیاتی داشته و باعث دفع دی اکسید کربن از بدن می شود.
دانه خشک سبزی ها، غلات و حبوبات فاقد ویتامینC هستند ولی در هنگام جوانه زدن مقدار زیادی ویتامینC تولید می کنند که در متابولیسم پروتئین های بدن نقش بسیار مهمی ایفا می کند.
افزایش ویتامینC در جوانه ها میتواند ناشی از جذب عناصر موجود در هوا در هنگام جوانه زدن باشد.
///////////////////////////
📚📚سبوس جوانه های گیاهی را غافل نشویم
۱- جوانه گندم
اینقدری که بادام، شیر برنج، شله زرد و … در چاق کردن فرد معروف هستند، جوانه گندم معروف نیست!
جوانه گندم منبع ویتامینها و مواد معدنی و کمی فیبر است،
برای مبتلایان به تخمدان پلیکیستیک انتخابی عالی است،
در رژیمهای غذایی زنان باردار و شیرده و ورزشکاران، دلبندان سن رشد عالی است.
در واقع معروفیت آن تامین ریز مغذیها است.
از دیگر خواص آن میتوان به خون سازی خوب، کمک به کارکرد غدد جنسی، کمک به جوان ماندن و سر حالی پوست، نقش پیشگیری در سرطان روده، مقوی مو تقویت حافظه…. اشاره کرد؛ بهتر است آن را معجزه طبیعت بگوییم و به همه خوردنش را توصیه کنیم.
۲-جوانه ماش
حاوی مادهای است که از رشد سلولهای تومورال جلوگیری میکند.
پیشگیری از بیماریهای قلبی و فشار خون به سبب مواد معدنی و آنتی اکسیدان موجود در آن از خواص آن است.
ماش اندکی پورین دارد پس در نقرس کمی محدود شود البته مثل نخود فرنگی نیست!
چربی خون شما را تنظیم میکند.
فیبر قابل توجهی دارد.
از رشد سلولهای توموری به سبب آنزیم خاصی که دارد ممانعت میکند.
۳-جوانه شبدر
میانه شما با یونجه یا شبدر چگونه است!؟جوانه شبدر بسیار عزیز و دوست داشتنی است به جز لطافت ظاهر، خواص بینظیری نیز دارد.
در وزن مشابه دو برابر اسفناج آهن دارد و حاوی مقادیر قابل توجهی کلسیم است،
همچنین فیبر فراوانی دارد که موجب عملکرد بهتر رودهها میشود.
در کاهش فشار خون، در حفظ فرد از بیماریهای قلبی و عروقی، و در تقویت عمومی بدن و رفع کم خونی عالی اثر میکند.
یونجه تازه در وزن مشابه، دو برابر جعفری، و ۴ برابر لیموترش، ویتامین ث دارد!! بهار است و یونجه تازه به دستمان میرسد، یادمان باشد!
بهتر است جوانه شبدر را در منزل تهیه کنید، تا جوانه زد، بشویید و مصرف کنید، جوانهها وقتی بلند میشوند همه ذخیره دانه را مصرف کرده تنها فیبر باقی میماند، جوانه خانگی از بهترین منابع ریزمغذیها هستند.
دستور تهیه جوانهها در منزل
برای تهیه این گروه غذایی به روش زیر عمل کنید:
ابتدا ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم دانه موردنظر را پاک کنید و بشویید، در ظرف آبی خیس کرده و در جای خنک و دور از نور زیاد بگذارید و روزانه یکی دو بار آب آن را عوض کنید.
پس از حدود دو روز خیسبودن، دانهها را داخل آبکش ریخته، دستمالی مرطوب روی آنها قرار دهید و سطح دستمال را مرطوب نگه دارید.
این عمل را تا زمانی که جوانه سر از پوسته دانه بیرون بزند، ادامه دهید.
اگر مراقبتهای لازم را انجام دهید، با توجه به نوع دانه، ظرف ۳ تا ۵ روز، جوانهها آماده میگردد.
جوانهها را در یک ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید و ظرف مدت ۲-۶ روز مصرف نمایید.
روشهای مصرف جوانهها
شما میتوانید به روشهای مختلف، جوانهها را مصرف کنید:
میتوانید یک قاشق مرباخوری جوانه تازه را با هر وعده غذا خوب بجوید و میل نمایید.
هر زمان سالاد میخورید، مقداری جوانه به سالاد بیفزایید و بههمراه آبلیمو، روغن زیتون یا هر چاشنی دلخواه دیگر نوشجان نمایید. توصیه ما این است که پایه سالادهایتان را به جای کاهو یا کلم، هربار یکی از جوانهها قرار دهید.
جوانه را پس از خشککردن، آسیاب کنید و از آن بههمراه سبزیجات یا دیگر جوانهها در تهیه سوپها استفاده کنید که بهویژه برای کودکان و بانوان باردار بسیار پرخاصیت و مقوی میباشد.
میتوانید پودر جوانه یا خود جوانه را هرگاه خواستید ماست میل کنید، در آن بریزید و لذت ببرید.
بیشتر جوانهها را میتوان بهصورت خام مصرف کرد، ولی اگر آنها را میپزید، دقت کنید که خیلی پخته نشوند. میتوانید آنها را با حرارت کم تفت دهید یا به مدت کوتاهی بخارپز کنید.
توجه: بعضی افراد به پروتئین موجود در جوانهها حساسیت دارند؛ ازاینرو بهتر است از آن استفاده نکنند.
‼️‼️دقت در خرید جوانهها
دقت کنید جوانههایی که از بازار میخرید:
تازه باشند و حتماً در یخچال نگهداری شده باشند. چون تا زمانیکه دانه خشک است، حداقل امکان فساد را دارد، اما وقتی جوانه زد، بهخاطر آب فراوانش، عمری بین ۲-۶ روز در یخچال دارد و هنگامیکه تغییر رنگ میدهد، لزج میشود و بو و طعم آن تغییر میکند، فاسد شده است.
منابع:
کانال پیام تندرستی (زیر نظر دکتر ناصر رضایی پور) با سپاس از خانم دکتر الهام اختری
پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت گروه ترجمه پارسی طب سایت تبیان