دلایل لاغری چیست
۱- کم غذا خوردن
۲- بی اشتهایی
۳ – خوردن غذاهی بسیار لطیف
۴- بزرگی طحال
۵- خوردن غذاهایی نامطبوع که باعث فاسد شدن خون می شود
۶- بیماری های مزمن طولانی
۷- حرارت و گرفتگی جگر (کبد)
۸- انگل
۹- افسردگی
– اضطراب
۱۱ – ورزش های شدید و سنگین
۱۲- کارهای سخت بدنی
۱۳- شغل های سخت فکر ی
۱۴- سرطان ها
۱۵- اختلالات غدد درون ریز مانند غده تیرویید
۱۶- مزاج و طبع جبلی یا عارضی فرد (سوداوی و صفراوی)
تذکر ضروری: لاغری سریع بدن بدون علت خاص ، نیاز به بررسی بیشتر دارد.
پرهیزات برای چاق شدن:
۱- پرهیز از خوردن ترشیجات
۲- پرهیز از فعالیت جسمی و روانی زیاد
۳- پرهیز از فضاها ، مکان ها و مشاغل خاص (مانند : زیر آفتاب ، کوره ذوب آهن ، سونای گرم و خشک و….)
۴- پرهیز از غذاهای گرم و خشک و سرد و خشک (مانند: بادمجان ، عدسی، گوشت گوساله و گاو)
۵- ادویه جات تند (مانند : دارچین ، زنجبیل و …)
۶- پرهیز از قهوه ، الکل ، چایی ، شکلات ، کاکائو و پرهیزات عمومی
۷- پرهیز از غصه خوردن
۸- پرهیز از سیگار و مواد مخدر
۹- پرهیز از جماع زیاد
۱۰- استمناء
مواردی که برای چاقی باید انجام شود:
۱- اصلاح مزاج و درمان بیماری مزمن
۲- پوشیدن لباس کتانی و نرم
۳- بوییدن عطر گرم (سوداوی ها عطر گرم ، صفراوی ها عطر خنک)
۴- استراحت مناسب با شرایط طبع
۵- خواب زیاد
۶- حجامت نسبت به مزاج(صفراوی ها)
۷- نرمش کردن
۸- صبحانه کامل خوردن اول صبح
۹- استخر و حمام رفتن زیاد البته گرم ۳ بار در هفته (۲ ساعت بعد از غذا خوردن)
۱۰- ماساژ بدن با روغن های رطوبت بخش مانند بنفشه هفته ای یک بار
۱۱- مالش ستون فقرات و عضلات با روغن سیر ( سوداوی ها)
۱۲- خوردن کره
تغذیه صبحانه های چاق کننده:
۱-کله پاچه ۲ – حلیم گندم ۳- حریره (آرد برنج + شیر+ روغن کنجد) ۴- نان سبوس دار ۵- نان سبو س دار + انگور سفید ۶- ناشتا خاکشیر با آب ولرم و عسل ۷- شیر برنج ۸- شیر و گردو با خرما- ۹- فرنی- ۱۰ – خکشیر + آب هویج ناشتا- ۱۱- مربای گردو ، مربای کدو و مربای شقاقل با عسل ۱۲- پودر مغز بادام خام شیرین با عسل ۱۳- شیر + پودر هل + عسل ۱۴- شیر شتر
تغذیه نهار و شام های چاق کننده:
۱- گوشت بزغاله و ماهی تازه ۲- بره بریان ۳- نخود آب۴- سوپ معتدل (جو + گندم+تره + جعفری+ گشنیز+ هویج+ مرغ محلی) ۵- آش با گوشت فراوان ۶- حلیم (لوبیا + گندم + جو) ۷- جوجه کباب خروس ۸- شکمبه گاو و گوسفند ۹- پستان و مغز حیوانات ۱۰-روغن گاو ۱۱- کباب بره + دوغ تازه
میوه ها و سبزی های اشتها آور و چاق کننده:
۱- سبزی خرفه- ۲- لبو- ۳- باقلای پوست کنده ۴- کاسنی ۵- یونجه- ۶- شبدر ۷- خشخاش- کتیرا- ۸- برگ و بذر شنبلیله-۹- تخم کدو – ۱۰- بادام شیرین ۱۱- کلم قرمز-۱۲- هندوانه-۱۳- گرمک-۱۴- توت فرنگی- ۱۵- نارگیل ۱۶- خربزه-۱۷- زردآلو ۱۸- موز ۱۹- انبه- ۲۰- انجیر ۲۱- کنجد بو داده ۲۲- دم کرده مرزنجوش
میان وعده های چاق کننده:
۱- پودر مغز بادام + پودر مغز پسته + زرده تخم مرغ ۲- پودر چهار مغز+ چلغوزه + عسل ۳- انجیر ۲۱ عدد + زیتون ۲۱ عدد در ۳-۵ وعده غذایی ۴- سیب + به + هویج: با حرارت متوسط بپزید سپس مقداری مویز بی هسته به آن اضافه کرده بخورید(صفراوی ها با آبغوره یا آبلیمو میتوانند مصرف کنند) ۵- آب هویج و عسل ۶- یک عدد موز + خامه طبیعی+ عسل ۷- پودر مغز بادام شیرین + عسل ۸- در ۳ میان وعده (۱۰ صبح – ظهر- ۴ عصر) خیار بومی تازه۳-۴ عدد + خرما ۵-۷ عدد ۹- حلوای زردک ۱۰ – حلوای مغزها ۱۱- پنیر + گردو – آویشن یا مرزه ۱۲- کاهو و سکنجبین ۱۳- ماء الشعیر طبی (۱۰۰ گرم جو پوست کنده را با ۲ لیوان آب با شعله ملایم بجوشانید تا جو بشکفد و زیاد له نشود ، سپس از روی حرارت بردارید تا مواد ته نشین شود. آب رقیق بالای آن ، ماء الشعیر است)
نکات مهم
۱۳- ماء الشعیر فقط برای مزاج های صفراوی با معده گرم میباشد ( یک لیوان؛ یک هفته میان وعده ۴عصر،یک هفته قطع شود،دوباره دو هفته مصرف شود)
۱۴- عرق یونجه + عسل (نیم ساعت قبل از نهار و شام یک فنجان)
توجه : از مصرف داروها و قرص های چاقی و لاغری با نام های مختلف از قبیل : فت فست ، افلاطون، کیمیا ، ۰۰۷ ، بامبو و… که باعث تخریب کبد و کلیه می شوند خودداری کنید که عوارض جبران ناپذیری به دنبال دارند.
استاد مهربانی