#سفره_ایرانی با نخودآب
مواد لازم: (۲ نفر)
۱. #نخود: ۱ لیوان
۲. پیاز: ۲ عدد متوسط
۳. کره: ۲-۳ قاشقغذاخوری
۴. نمک، فلفل، #زردچوبه، #دارچین: به مقدار لازم
۵. برنج: ۱ قاشق غذاخوری
۶. #شوید و #گشنیز خشک یا تازه: از هرکدام ۱ قاشقغذاخوری
دستور پخت:
نخود را دستکم ۱۲ ساعت بخیسانید و سهمرتبه آب آن را عوضکنید. پیاز را خردکنید و با کره، کمی تفتدهید. پساز آنکه کمی طلایی شد، نخود، نمک و ادویه را چنددقیقه تفتدهید. اکنون برنج، شوید و گشنیز را با ۴ لیوان آب داخل دیگ بریزید. شعله را کمکنید و بگذارید با حرارت ملایم کامل بپزد.
برای افزایش گرمی و رفع نفخ، میتوان در هنگام پخت، اندکی #زیره_سیاه یا #میخک به نخودآب افزود.
در صورت تمایل، میتوانید برای مقویترشدن، گوشت #ماهیچه یا #بلدرچین به ترکیب اصلی نخودآب بیفزایید.
هنگام مصرف میتوانید از کمی #روغن_زیتون و #آبلیمو برای چاشنی این غذا بهرهببرید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
از خواص مهم و پایهای این غذا میتوان به موارد زیر اشارهکرد:
۱⃣ مقوی بدنهای ضعیف
۲⃣ لذیذ و چاقکننده بهویژه در #کودکان #ضعیف و #لاغر
۳⃣ افزاینده میل و نیروی #جنسی
۴⃣ دارای #فیبر بالا، ملین و رافع #یبوست
۵⃣ مقوی سیستم ایمنی بدن
۶⃣ مقوی ریهها و پیشگیریکننده از ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی بهویژه در فصول #پاییز و #زمستان، مانند #سرماخوردگی، #آنفلوآنزا و #کرونا
۷⃣ منضج و دافع #بلغم اضافه
در بیماران بهویژه کودکان که به تازگی فاز حاد بیماری یا #تب را گذراندهاند و #اشتها به غذا ندارند، میتوان حتی برای تقویت قوا از آب نخودآب نیز به بیمار نوشاند.
یادتان باشد: نخودآب در افراد دچار ضعف #کلیه و همچنین بیماریهای انسدادی ریه، باید با احتیاط و به میزان کم مصرفشود.
دکترناصررضایی_پور
به هنرمندی: بانو زهرا عباسی
با ارسال این پست برای دوستانتان به بهتر دیدهشدن آن و درنتیجه پخششدن پیامهای اصیل و مستند طب ایرانی و گسترش تندرستی کمککنید.
o شبکه پیام تندرستی
@tandorostan
پیام تندرستی را در اینستاگرام دنبالکنید.
Instagram.com/tandorostan.ir
///////////////////////
زیان حذف #نخود از برنامه ی تغذیه ای
کاهش توانایی جنسی مردان و زنان
انعطاف استخوان
سستی بدن
سستی استخوان و مفاصل
غذاهایی که با نخود درست میشن
قیمه،#آبگوشت،فلافل،نخودآب،نخود چی، در ترکیبات قاوت ،انواع کوکوها و…
@soroshesalamati