آخرین مطلب

سیر سفید و سیر سیاه و خاصیت آن بر مبنای طب سنتی

👈خواص سیر:

👈مزاج گرم وخشک

↩️مصلحات:

۱⃣ -پختن در آب و نمک، روغن بادام، کره، گشنیز، سکنجبین، انار ترش.

۲⃣-سیر رقیق کننده خون، خشک کننده رطوبت معده و مفاصل, مدر ادرار و حیض و عرق می باشد.

۳⃣-خوردن آن با رعایت زمان و سن و مزاج فرد و در حد اعتدال، باعث حفظ صحت بدن و دفع ضرر آب و هوا, وباو عفونت می شود.

۴⃣-خوردن آن با سرکه, جهت تنقیه حلق و صورت، سرفه و تنگی نفس, فلج، دردمفاصل، سیاتیک، نقرس، فراموشی و … مفید است.

۵⃣-مداومت در خوردن آن ,باعث ریزش موی سفید و روئیدن موی سیاه در سر می شود.

۶⃣-زیاد خوردن آن ,بدون رعایت مزاج, سن و فصل باعث سوختن خون شده، برای چشم, ریه و بواسیر مضر است.

💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید

[ Photo ]

نگهداری از #سیر

✅سیر را در مکانی خشک و خنک نگه دارید
بهترین کار این است سیر را در مکانی خشک و خنک و یا در یخچال بگذارید و همانطور که نیاز است استفاده کنید. اگر از یخچال استفاده می کنید ، آن ها را در کیسه پلاستیکی زیپ دار نگه داری کنید تا بو داخل یخچال پخش نشود .
❌نور مستقیم خورشید باعث فاسد شدن سیر می شود و گرما کمک می کند بوی سیر بیشتر پخش شود .
✅بوته های سیر پوست نکنده را در سبد سیمی گوشه آشپزخانه یا آبدارخانه تان آویزان کنید و خارج از نور مستقیم خورشید قرار دهید بهترین راه نگه داری سیراست
👈اجداد ما از این روش استفاده می کردند

✅بوته های سیر را بدون اینکه پوست کنید در دمای مناسب اتاق نگه دارید چون بهترین راه جلوگیری از خراب شدن آن است . نگه داشتن سیر در سبد و محل تاریک ، خشک با جریان مناسب هوا کار ایده الی است .

✅ریشه های سیر را بکارید
نیازی نیست آنها را دور بریزید !سیرهای بدون ریشه را استفاده و ریشه دارها را در باغچه یا گلدان بکارید، تا سبز شود، این بهترین نحوه استفاد ه از هر دو نوع سیر است*.

@tebiranii *

🔰سـیـــــــر

🔸طبیعت گرم و خشک دارد.
🔹ازبین برنده رطوبات معده و رطوبت مفاصل است.
🔹رقیق کننده خون
🔸و ایجاد کننده تعریق
🔹خوردن آن با مراعات زمان ، مزاج و در حد اعتدال مناسب است .
🔸دفع ضرر آب آلوده و هوای آلوده میکند ، خصوصا با سرکه 👈( از سیر ترشی غافل نشوید).

🔻زیاده روی در مصرف سیر :👇

🚫می تواند موجب سردرد
🚫احتراق خون
🚫ضرر به چشم و ریه
🚫کم کردن توان و قوای جنسی
🚫اصلاح آن با سکنجبین و آب انارملس ، است .
🚫همچنین مالیدن آن به پوست ممکن است موجب زخم و خراش پوستی شود .

📣توجه 👇

🔻دستور سیر و لیمو که در فضای مجازی دست به دست می گردد ردپایی در کتب طب ایرانی ندارد و متاسفانه گاهی مصرف طولانی و سرخود این ترکیب باعث بروز عوارض ناخوشایند و مضر در افراد می شود .

🌸سلامت و تندرست باشید🌸

🖊دکتر مینا محبی( متخصص طب سنتی )

🆔 @drmmohebbi

🔰 سیر سیاه ؛ رنگ متفاوت ، خواص جالب

🔹سیر سفید در حرارت ۶۰ تا ۹۰ درجه با رطوبت ۸۰ تا ۹۰ درصد تخمیر می شود.
🔸این پروسه، سیر را شیرین و سیاه می کند و آن را به صورت ژله مانند در می آورد.
🔹سیر سیاه نسبت به سیر سفید طعم تند و زننده ای ندارد.
🔸سیر سیاه خواص آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به سیر معمولی دارد.
🔹سیر سیاه اثرات ضد سرطانی بیشتری دارد،مطالعات بسیاری روی سرطان های گوارشی، اثرات مثبت سیر سیاه را تائید کرده است.
🔸سیر سیاه اثر کاهنده وزن دارد و چربی های شکمی را کم می کند.
🔹سیر سیاه تری گلیسیرید و چربی بد خون (LDL) را کم و چربی خوب خون (HDL) را زیاد می کند.
🔸سیر سیاه وضعیت آنزیم های کبدی را بهبود می بخشد و در درمان کبد چرب موثر است.
🔹سیر سیاه واکنش های حساسیتی را کنترل و کاهش می دهد.
🔸سیر سیاه در بهبود وضعیت حافظه و تقویت آن نیز موثر است.

⚠️بررسی های بیشتری برای قطعی شدن خواص سیر سیاه نیاز است.

🖋 دکتر الهام پارسا (متخصص طب سنتی ایران )

انجمن علمی طب سنتی ایران

🌐 www.itma.ir

👉 @persianmedicine 👈