💊💊مروری کلی بر خواص و مزاج زنجبیل در طب سنتی
مزاج زنجبیل گرم و خشک است.
زنجبیل خشک شده و پودر شده، نسبت به زنجبیل تازه خشکی بیشتری دارد.
زنجبیل محرک جهاز هاضمه و برای هضم غذا بسیار مفید است.
زنجبیل برای کاهش درد و ورم مفاصلی که ناشی از سردی و تری باشد به کار میرود.
به دلیل طبیعت گرم و دفع رطوبات اضافه و بلغم، ضعف و سستی ناشی از سرما و رطوبت را از بین برده و ایجاد انرژی مینماید.
زنجبیل برای درمان سوءهاضمه، نفخ، قولنج، استفراغ، تشنج موضعی، حالتهای دردناک معده و تنگینفس بسیار موثر است.
💊شیوع عارضه سوء مصرف زنجبیل در بیماری کرونا
متاسفانه بسیاری از مطالبی که امروزه تحت عنوان طب سنتی یا اسلامی گفته میشود، در مخالفت و تضاد با مبانی طب سنتی ایرانی است و ضرر هم دارد.
به عنوان مثال برخی رسانه و برخی افراد نامعتبر توصیه می کنند که مردم بطور روزانه زنجبیل یا سیر مصرف کنند تا از کرونا در امان باشند.
در حالی که یکی از مبانی طب سنتی، مبانی مزاجی است. یعنی تجویز دارو به افراد مختلف براساس مزاجهایی که دارند باید صورت بگیرد.
و تجویز و توصیه به مصرف یک دارو با مزاج گرم _ که در اینجا زنجبیل از حالت غذا خارج شده و دارو محسوب میشود _ آن هم به طور مرتب، میتواند عوارض داشته باشد.
و ما در حال حاضر در کلینیکهای طب سنتی، با عارضه سوء مصرف (یا اُور دوز) و مصرف بیرویه سیر و زنجبیل و سیاه دانه روبرو هستیم.
سوء مصرف این داروها، به عوارض بلند مدت از جمله آلرژیهای پوستی و تنفسی و تغییرات نامناسب در مزاج افراد منجر میشود.
به همین دلیل کسانی که یک دارو را برای عموم مردم و بدون توجه به مزاج افراد توصیه میکنند، و آن را درمان قطعی هم میدانند، مطمئن باشید که هیچ مبنایی در طب سنتی نداشته و هیچ بویی از علم هم نبرده است و سلامت مردم را تهدید میکند.
💊عوارض زیاده روی در مصرف خودسرانه زنجبیل
مضر حلق و گلو است و التهاب، سوزش و خارش گلو یا داغی کف حلق را به دنبال دارد.
سوزش ادرار و سوزش مقعد
خارش و تحریک پوست
ضعف نیروی جنسی گرم مزاجان
دوز بالای زنجبیل می تواند تپش قلب را به همراه داشته باشد.
توجه: همچنین مصرف بی رویه زنجبیل و بدون مشورت پزشک میتواند منجر به سردرد، خشکی چشم و خشکی پوست شود.
زنجبیل و گرمی بیش از حد
در طب سنتی این اعتقاد وجود دارد که زنجبیل گرمی است و باعث گرم شدن بدن میشود؛ یعنی اینکه باعث میشود بدن گرمای بیشتری تولید کند.
امکان دارد این مسئله نیز باعث بروز التهاب در دهان و مخاط شده و ایجاد سوزش یا خارش کند.
اگر شما با مصرف زنجبیل احساس التهاب و سوزش در دهان داشتید از مصرف آن بپرهیزید.
زنجبیل و فشار خون
اطباء دربارهی مصرف بیش از حد زنجبیل هنگامی که داروهای کاهش فشارخون یا دیابت مصرف میکنید هشدار میدهند.
چون زنجبیل میتواند فشار خون را تا حدود بسیار زیادی پایین بیاورد.
مصرف زیاد زنجبیل حتی به کسانی که فشار خون پایین دارند نیز توصیه نمیشود.
مصرف زیاد زنجبیل به چه افرادی توصیه نمیشود؟
مصرف زیاد و خودسرانه زنجبیل برای افراد زیر مضر و ممنوع است:
مبتلایان به سنگ های صفراوی
افراد در معرض خونریزی و مبتلا به هموفیلی
افرادی که در طول دوران قاعدگی، خونریزی بیش از حد دارند
کسانی که دچار التهاب و سوزش گلو و یا داغی کف حلق هستند (افراد دارای التهاب لوله گوارشی)
گرم مزاجان
زنان باردار و شیرده
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی
افراد دارای زخم های واضح
افرادی که می خواهند جراحی انجام دهند.
افراد بیش از حد لاغر، زیرا زنجبیل سوزاننده چربی و سرکوبگر اشتهاست.
افرادی که داروی دیابت یا فشارخون بالا مصرف میکنند.
خانم های باردار عوارض مصرف خودسرانه زنجبیل را جدی بگیرند
هرچند زنجبیل میتواند حالت تهوع دوران بارداری را کاهش دهد، اما شایان ذکر است که این گیاه جنبههای منفی و بدی نیز دارد.
مصرف خودسرانه و زیاد زنجبیل میتواند موجب انقباضات شدید رحمی شده و خطر سقط جنین یا زایمان زودرس را افزایش دهد.
زنجبیل می تواند با داروهای بیهوشی که در عمل جراحی سزارین مورد استفاده قرار می گیرد تداخل داشته باشد.
این موضوع می تواند در نهایت به خونریزی و کندتر شدن فرآیند بهبود بیانجامد.
مقدار مناسب مصرف زنجبیل
به طور کلی استفاده از زنجبیل در حد اعتدال، بی خطر و امن است.
نباید بیشتر از ۳ گرم زنجبیل در روز مصرف کنید.
برای میزان مناسب مصرف باید با پزشک مشورت کنید.
همیشه در شروع روز زنجبیل را مصرف کنید زیرا برخی مشاهدات نشان می دهد که مصرف زنجبیل در شب ممکن است باعث اختلالات درخواب شود.
در نهایت اگر متعلق به هر یک از افراد ذکر شده در بالا هستید، از خوردن زنجبیل اجتناب کنید.
با سپاس از همکار محترم خانم دکتر مینا محبی
//////////////////////////////////////////////////////////////
#زنجبیل
خوردن زنجبیل برای افرادی که دچار ضعف بینایی شده اند بسیار مفید است.
🍃البته به شرطی که این ضعف بعلت افزایش رطوبت باشد، زیرا زنجبیل مجفف است، یعنی رطوبت را ازبین میبرد.
🍃برای این افراد یک قاشق چایخوری زنجبیل در آب جوش به همراه عسل بصورت روزانه میل شود.
#رحیق #طب_ایرانی #طب_اسلامی #طب_سنتی #خیراندیش
#نسخ_استاد 🎪🍓🌱˼
♡› http://splus.ir/tebiranii
https://eitaa.com/Tebiranii
https://rubika.ir/tebiranii
https://ble.ir/tebiranii
https://gap.im/Tebiranii
https://iGap.net/tebeiranii
/////////////////////////////////////////////////////////
💊💊💊💊زنجبیل یا زنجفیل از گیاهان دارویی پرخاصیت در طب سنتی است مزاج آن گرم و خشک می باشد.
معرفی
زنجبیل گیاهی است که از قدیم الایام مورد مصرف مردم ایران، هند و چین بوده است و در مناطق گرمسیر کاشته می شود.
قسمت مورد استفاده این گیاه در واقع ریشه آن است، ریشه گیاهی علفی چند ساله با یک ریزم غده زخیم و در زیر زمین منشعب است در سال اول این گیاه ساقه سبز، افراشته، خزنده و نی مانند است و یک سری برگ های نازک و سر نیزه ای دارد.
خواص
مقوی حافظه
تحلیل برنده باد معده و روده
آرام کننده درد کبد سرد
باز کننده انسداد کبد و طحال
تقویت کننده قلب ، معده و مثانه .
مصرف زنجبیل برای کاهش دردها و بیماریهای مفصلی، کمردرد و قطع عادت ماهیانه هم مفید است.
مصرف آن میتواند از ایجاد زخم معده ناشی از مصرف داروها و هلیکوباکترپیلوری هم پیشگیری کند.
میتواند برای درمان تهوع مادران باردار هم مفید باشد.
مصرف این گیاه یا پودر آن در غذا میتواند در رفع دردهای قاعدگی هم موثر باشد.
خوردن زنجبیل بیماری سفر را کنترل می کند و از استفراغ و حالت تهوع در هنگام سفر کاملا پیش گیری می کند.
ماده فعال زیستی موجود در زنجبیل تازه ، می تواند به کاهش خطر عفونت ها کمک کند. در واقع ، عصاره زنجبیل می تواند رشد بسیاری از انواع مختلف باکتری را مهار کند. زنجبیل در برابر باکتریهای دهانی که باعث بیماریهای التهابی در لثه ها می شوند مانند ورم لثه و پریودنتیت بسیار مؤثر است.
💊موارد منع مصرف
کسانی که دچار التهاب و سوزش گلو و یا داغی کف حلق هستند، که در این حالت، مصلح زنجبیل، عسل و روغن بادام شیرین است.
گرم مزاجان
زنان باردار و شیرده
افراد مبتلا به هموفیلی و بیماریهای قلبی هستند زیرا زنجبیل باعث رقیق شدن خون می شود.
افراد بیش از حد لاغر، زیرا زنجبیل سوزاننده چربی و سرکوبگر اشتهاست.
شیوه استفاده
می توانید زنجبیل را همراه شکر یا نبات و کندر یا با عسل بهصورت مربا دربیاورید و از آن بهعنوان غذایی برای رفع رطوبت معده استفاده کنید.
میتوانید ضماد برگ یا ریشه آن را بهصورت موضعی برای بهبود بیماریهای مفصلی، بریدگیها و تورمهای ایجاد شده مصرف کنید.
روغن زنجبیل را میتوان روی معده و روده ها ماساژ داد تا هم هضم را بهبود ببخشد این کار همچنین موجب خواهد شد که بادهای بدن را تحلیل روند و دفع شوند. برای کاهش این بادها و بهبود هضم این ماساژ را انجام دهید.
برای تهیه دمنوش زنجبیل: یک قاشق مربا خوری پودر زنجبیل را در یک قوری چینی ریخته، به میزان لازم آب جوش به آن افزوده و به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم دم می کنیم
برای کاهش تهوع در دوران بارداری، زنان در این دوره روزی ۳ بار و هر بار حدود ۲۵۰ میلیگرم عصاره زنجبیل که در داروخانهها به فروش میرسد، مصرف کنند. اگر قرار است گیاه زنجبیل، مصرف شود، باید به این نکته توجه داشت که به دلیل ساختار ریشهای آن، ۶۰ تا ۷۰ درصد حاوی پلیساکارید است که اثر درمانی ضدتهوع ناشی از آن نیست. پس برای مصرف دوز ۲۵۰ میلیگرم ماده مۆثره، لازم است از زنجبیل به شکل تازه یا خشک بیشتر مصرف کرد.
زنجبیل تازه و نکات نگهداری آن:
پوستے ڪہ از زنجبیل تازه میگیرید را دور نریزید! روے یڪ حولہ ڪاغذے پهن ڪنید تا خشڪ شود، سپس آسیاب ڪنید و بہ صورت ادویہ در غذا، انواع نان و شیرینے استفاده ڪنید.
براے نگہداری طولانے مدت زنجبیل تازه مےتوانید آن را شستہ، پوست گرفتہ و بہ صورت ورقہاے خرد ڪرده و در فریزر نگہدارے ڪنید.
منبع: همکار طبیب دکتر غلامرضا کرد افشاری
💊 🔻زنجبیل
👈علاوه برکاهش دادن حالت تهوع، عملکرد سیستم گوارشی رابهبود میبخشد، با نفخ مقابله میکند و گاز معده راکم میکند.
🔻زنجبیل، سرشار از آنتی اکسیدان است و برای تقویت سیستم ایمنی مفید است.(برحسب مزاج مصرف شود.)
💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید.
//////////////////////////////////////
🍂 دم نوش #زنجبیل :
✳️ یک بند انگشت + سه لیوان آب جوش 👈 ۳۰ دقیقه در حرارت ملایم دم کنید.
▫️موقع خوردن برحسب میل با عسل شیرین نمایید.
⬅️ ریشه ی تازه را نیز می توانید خوب بشویید و به صورت ورقه های نازک و یکنواخت یا به حالت خرد یا رنده شده داخل قوری بریزید.
🔘 زنجبیل به صورت شربت یا خنک نیز قابل مصرف است.
♦️ حداکثر مقدار مجاز روزانه 👈 ۲ تا ۴گرم خشک شده یا ۸ تا ۱۰گرم به شکل تازه
⛔️⛔️⛔️⛔️ منع مصرف و احتیاط :
✔️ کسانی که داروهای رقیق کنندهی خون مانند آسپرین یا وارفارین میل می کنند.
✔️ مبتلایان به سنگهای کیسه صفرا
✔️ افراد گرم مزاج و حساسی که زنجبیل موجب آفت دهان در آن ها می شود.
✔️ خانم های باردار از مصرف زیاد آن بپرهیزند.
🔺حاوی ویتامینهای گروه D ،C، B ، پتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیوم، منگنز، مس، روی، کروم و سلنیوم
🔺کمک به هضم غذا
🔺کاهش نفخ شکم
🔺کاهش قندخون
🔺افزایش دمای بدن👈 یکی از مفیدترین گیاهان دارویی مناسب برای فصول سرد سال
🔺ضد بلغم و خستگی
🔺پیشگیری از سرطان های مختلف به ویژه سرطان تخمدان و کولون
🔺 مقابله با پیشرفت آلزایمر
🔺مؤثر در بهبود فلج و ضعف اعصاب
🔺ضدالتهاب 👈 مفید در بیماری های روماتیسمی
🔺رقیق کنندهی خون و جلوگیری از گرفتگی عروق
°Join: @Balgami
t.me/Balgami
////////////////////////////////////
🔰زنجبیل ؛ مفید ولی با احتیاط
🔻ریشه های معروف که شبیه شقاقل میباشد.
🔹طبیعت این ریشه گیاهی در صورتی که تازه باشد گرم و خشک میباشد.
🔸این ریشه گیاهی #تقویت کننده #مغز بوده و در عین حال موجب تقویت #معده و #کبد میشود.
🔹میتواند باعث تقویت قوای جنسی شود.
🔸مصرف مداوم این ریشه گیاهی میتواند باعث #دفع سردی در اعصاب و مفاصل شود و در بیماری فلج مؤثر است.
🔹بخصوص خوردن زنجبیل به همراه زرده تخم مرغ عسلی در افزایش قوای جنسی بسیار مؤثر است.
🔸علاوه بر این اگر آن را نرم بکوبند و بپزند و بر آب گوشت بپاشند و بخورند برای دفع درد مفاصل مؤثر خواهد بود.
⚠️ مصرف افراطی زنجبیل به لحاظ مزاج گرم و خشکی که دارد مخصوصا برای گرم مزاجان عوارض بسیاری خواهد داشت ، بطور کلی در مصرف تمام گیاهان دارویی اولا اعتدال ثانیا توجه ویژه به مزاج شخصی داشته باشید.
🖊دکتر لیلا شیربیگی (متخصص طب سنتی ایران)
#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران
👉 @persianmedicine 👈
🔻زنجبیل
👈علاوه برکاهش دادن حالت تهوع، عملکرد سیستم گوارشی رابهبود میبخشد، با نفخ مقابله میکند و گاز معده راکم میکند.
🔻زنجبیل، سرشار از آنتی اکسیدان است و برای تقویت سیستم ایمنی مفید است.(برحسب مزاج مصرف شود.)
💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
//////////////////////////////////////
زنجبیل
🔵 والله اعلم
🖊 اسامی دیگر زنجبیل:
زنجفیل،شنگویر،زنزبیل،زنگیر،شنگریر،شنکبیل،شنکلیل و به انگلیسی gingerمی گویند.
📌 طبیعت آن گرم و خشک است.
💠 بعنوان ادویه مصرف میگردد و به غذا طعم میدهد.ادویه ای کاملا همه کاره است و درانواع دسر،وعده های غذایی و پیش غذا و نوشیدنی به صورت دمنوش مصرف میشود.زنجبیل را به گوشت،مرغ،ماهی اضافه میکنند
☘️ خواص آن:
۱⃣ تقویتکننده حافظه وهاضمه.
۲⃣ تقویت کننده معده وکبد.
۳⃣ بازکننده گرفتگی های کبد.
۴⃣ تحلیل برنده بادهای غلیظ معده و روده.
۵⃣ رطوبت هاوبلغمهای غلیظ چسبیده به روده ومعده راازبین میبرد.
۶⃣ ملین مزاج وخلط آوراست
✳️ کاهش دهنده وزن.
۷⃣ ازبین برنده سموم حیوانی.
۸⃣ تسکین دهنده تشنگیِ بلغم.
۹⃣ ضد تهوع و آشفتگی دراثرحرکت کشتی،هواپیما یا اتومبیل میباشد.ضد انعقاد خون هم هست.
🔟 آرام بخش و ضد سردرد.
🛑مضرات زنجبیل:
۱⃣ زنجبیل چون طبع گرم داردوباعث میشود بدن گرمای بیشتری تولید کند،امکان دارد این مسئله باعث بروزالتهاب دردهان و خشکی مخاط شده و ایجاد سوزش یاخارش کند.بهتراست باروغن بادام شیرین مصرف شود.
۲⃣ استفاده زیادی آن توصیه نمیگردد.
۳⃣ زنجبیل به تنهایی میتواند باعث کاهش قند خون سرد شود.دربعضی موارد مصرف زنجبیل باداروهای دیابتی میتواند تداخل دارویی ایجاد کند.
۴⃣ خوردن آن در دوز بالا ویا طولانی مدت همراه داروهای رقیق کننده خون مصرف نمیشود.
۸⃣ در دورانبارداری مصرف آن توصیه نمیگردد.میتواند بچه را با عوارض پیش فعالی و اگزمایی و زردبه دنیا آورد.
✳️ مجربات #عطار:
۱⃣ زنجبیل+نبات+کندر،کمک کننده به هضم میوه های خام و زیان آنها است.
۲⃣ تهیه شربت 🍹زنجبیل:پودر زنجبیل یک چهارم قاشق چایخوری +۱ لیوان آب جوش+یک تکه نبات حل کرده و سرد مزاجان روزی دوبار میل کنند.
۳⃣ خوردن زنجبیل+خولنجان وپسته جهت تقویت قوا از اسرار طب است.
۴⃣ ضماد زنجبیل به تنهایی ویا با۵۰گرم دنبه گوسفند+۵۰ گرم رطب+یک دوم قاشق چایخوری پودر زنجبیل جهت درد مفاصل،ساقیِن،دیسک های کمری بسیار مفید میباشد.
۵⃣ خوردن پودر زنجبیل به همراه آب گوشت مقوی وضد درد سرد میباشد.
۶⃣ پودر زنجبیل۵۰گرم+نمک۲۰گرم+آب لیموترش خمیرکرده و به شکل قرص ساخته.سردمزاجان روزی یک عدد بعدناهاروشام میل کنند.
۷⃣ غرغره کردن با محلول زنجبیل رطوبت های مغز و حلق را خارج کرده و بادها را تحلیل میبرد و درمان خوبی برای فلج و لقوه و تقویت حافظه میباشد.
۸⃣ گردنبند زنجبیل رطوبت های اضافی نوزاد را کاهش میدهد.
Www.lovegol.ir