خصوصیات افراد دارای مزاج سرد و تر – بخش اول
⬅️ رنگ پوستشان سفید مهتابی است و جزء کسانی هستند که پوستهای خوبی ازنظر کیفیت ، شفافیت و رنگ دارند.
⬅️ جثههای بزرگی دارند ولی این بزرگی جثه به دلیل زیادی عضله و گوشت نیست، بلکه اصطلاحاً دارای پُف هستند.نوع چاقی این گروه از نوع چاقی چربی است ، نه چاقی عضلانی.
⬅️ معمولاً موهای نازک،لخت و بور دارند و موهای زائد در این افراد شیوع زیادی ندارد.
⬅️ معمولاً حس درونی سردی داشته، با لمس بدن این افراد سرما احساس میشود.
⬅️ معمولا رگ های نازک،نبض ضعیف و فشار خون پایینی دارند.
⬅️ افراد این گروه معمولاًسرعت حرکت فکری، کلامی و بدنی آرامی دارند.
⬅️ خواب صاحبان این مزاج زیاد است و معمولاً از خواب سیر نمیشوند.
#مزاج_شناسی
👇👇👇
@DrMirghazanfari
/////////////////////////////////////
خصوصیات افراد دارای مزاج سرد و تر – بخش دوم
⬅️ افراد دارای مزاج سرد و تر، مستعد به پف آلودگی صورت پس از خواب خصوصاً خواب روز هستند و گاهی ورم دست و پا نیز در آنها دیده میشود.
⬅️ در اوایل صبح حالت منگی و سنگینی دارند، مخصوصاً در هوای سرد و زمانی که غذاهای سرد خورده باشند.
⬅️ چون رطوبت نسبتا در این افراد بالاتر است ممکن است نسبت به دیگران میزان حافظه کمتری داشته باشند.
⬅️ معمولاً افراد سهل گیری هستند و روحیه انعطاف پذیری بالایی دارند.درون گرا و آرام می باشند.
⬅️ دفعیات بدنشان (ادرار، عرق، ترشحات زنان و…) زیاد، ولی معمولاً بدون بو و رنگ است، مگر اینکه مواد زائد بدنشان زیاد شده باشد.
⬅️ این افراد به لبنیات (دوغ و ماست)، مواد ترش، آبکی و آب زیاد حساس هستند و نباید زیادهروی کنند.
#مزاج_شناسی
👇👇👇
@DrMirghazanfari
////////////////////////////////////
توصیههای سبک زندگی مزاج سرد و تر- بخش اول
⚠️مصرف خوردنی های سرد و رطوبتی جات (مرطبات) برای این گروه مناسب نیست خصوصاً در فصول و اقلیم های سرد و مرطوب.
⚠️به طور کلی از آب، غذاهای آبکی مانند آش و سوپ و قسمتهای آبکی خورشت کمتر استفاده کنند.
⚠️در مصرف برنج، ماکارونی و سیبزمینی که باعث چاقی میشوند،زیاده روی نکنند.
⚠️از مصرف افراطی لبنیات (ماست، دوغ، پنیر)،سسها(مخصوصا سفید)، ربهای ترش و ترشیها پرهیز کنند.
⚠️از میوه ها یا سبزی های سرد (هندوانه، خیار، هلو، آلو، کاهو، اسفناج) پرهیز شده، میوههای شیرین(موز،به، سیب) بیشتر مصرف شوند.
✅ از خوردنی های کم حجم پرانرژی بسیار بهره ببرند مانند بادام (شور یا بوداده)، پسته، مویز، انجیر.
✅ خوردنی هایی که مُسهل یا مُدِرّ (ادرارآور) هستند (انجیر، تخم خربزه، ترب، آویشن) برای این گروه مفیدند، چون باعث کاهش رطوبت زیادی بدن و لذا سبکی و شادابی می شوند.
⚠️از غذاهای لعابدار مثل کلهپاچه، سیرابی،شیردان و سوپ جو بپرهیزند. برای این افراد، غذاهایی نسبتا پرانرژی و کم حجم چون کباب برگ یا چنجه، تخم مرغ (زرده)، بلدرچین و توصیه میشود.
🌿 حتما سعی کنند همراه غذا از سبزی خوردن (نعنا، ترخون، تره) یا سبزی های کوهی (آویشن و سبزی های محلی) و گاهی سیر و پیاز استفاده کنند. اینها گرم هستند و به هضم و معده کمک می کنند.
✅ بهتر است قدری نمک و ادویه جات (فلفل، دارچین، زعفران، زنجبیل) به غذاهای خود اضافه کنند.
#مزاج_شناسی
👇👇👇
@DrMirghazanfari
/////////////////////////////////
توصیههای سبک زندگی مزاج سرد و تر- بخش دوم
🛁توقف در مکان های سرد یا دارای آب و بخار (حمام و وان، استخر مخصوصاً استخر روباز، جکوزی و سونای مرطوب) برای این گروه توصیه نمیشود.
⚽️ورزشهایی که اصطلاحاً خشک و پرتحرک هستند مانند پیادهروی، دویدن و دوچرخه سواری زیر نور ملایم آفتاب به این افراد توصیه میشود.
✅هنگام خواب حتماً از زیرانداز سفت و روانداز کافی استفاده شده، سربند یا کلاه بر سر داشته باشند و یا سر را به سمت منبع حرارت قرار دهند.
✅خواب طولانی متوالی باعث افزایش سردی و رطوبت میشود، این افراد سعی کنند در طول شب بیدار شوند و دوباره بخوابند.
⚠️خواب روز مخصوصاً در فصل زمستان و پاییز توصیه نمیشود. محل خواب این گروه باید گرمتر از افراد دیگر باشد و حرکات کششی بعد از خواب در تعادل حرارتی بسیار مفید است.
✅از عطرهای گرم و لباس با رنگهای گرم مانند قرمز و نارنجی بیشتر استفاده کنند.استعمال عطرهای تند به این گروه توصیه میشود.
⚠️چون این گروه به خون و حرارت بدن احتیاج دارند، حجامت (با خونگیری) به ایشان توصیه نمیشود. در صورت تمایل از بادکش (بدون خونگیری) بهره ببرند.
📺تماشای فیلمهای غمگین، معناگرا و ترسناک برای این گروه مناسب نیست، در عوض فیلمهای هیجانی و طنز که باعث افزایش حرارت بدن میشود، توصیه میگردد.
#مزاج_شناسی
👇👇👇
@DrMirghazanfari