آخرین مطلب

دوغ خوری از منظر طب سنتی

💊🔰چند نکته درباره دوغ

۱️⃣ دوغ اگر ترش نباشد کیفیت‌های سردی و تری را در بدن افزایش می‌دهد، ولی دوغ ترش، سردی‌زا و خشکی‌آور است.
۲️⃣ دوغ رقیق بیشتر رطوبت‌بخش است و دوغ غلیظ بیشتر سردی‌آور است.‌
۳️⃣ برای اصلاح سردی دوغ، افزودن کاکوتی و نعناع و آویشن سودمند است، ولی کسانی که سوءمزاج‌های سرد و تر معدی دارند بهرحال باید دوغ را تا هنگام بهبود ترک کنند.‌ دو علامت مهم این سوءمزاج‌ها نفخ و آبریزش دهان است.
۴️⃣ نوشیدن دوغ معتدل در قوام و مزه (نه بسیار رقیق یا غلیظ، و نه بسیار ترش یا شور) برای کاهش خشکی پوست، بی‌قراری، کم‌خوابی، و عطش سودمند است.

🖊 دکتر مجید انوشیروانی (متخصص طب سنتی ایرانی)

#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران

www.itma.ir

👉 @persianmedicine 👈

نظریه معارفی : افرادیکه دارای مغز و گوارش سرد و مجاری ادراری سرد هستند از خوردن دوغ پرهیز کنند

///////////////////////

خواص درمانی دوغ

🔸مصرف دوغ موجب می شود تا از رشد باکتری های مضر در سیستم گوارشی انسان جلوگیری شود.

🔸برخی از سر درد ها که ناشی از گرمای هوا می باشند، با نوشیدن دوغ بهبود و التیام می یابد.

🔸مصرف دوغ به گردش خون بهتر در بدن کمک می کند.

🔸خواص دارویی دوغ به هضم غذا کمک می کند.

🔸نوشیدن دوغ از بوی بد دهان جلوگیری می کند.

🔸دوغ به دلیل خاصیت ضد عفونی که دارد، کرم کش و خلط آور خوبی است و برای التیام علائم رماتیسم مفید است.
🌿 @TebbolAeme 🌿
نظریه معارفی 🔻
ا- دوغ های کارخانه ای معمولا مواد نگهدارنده دارد پس بهتره خودتان باماست سنتی ازنوع گاوی درست شود و دراین دوغ چاشنی های گیاهی ( گزنه یا کاکوتی یا زنجبیل یا آویشن یا پونه کوهی یا نعناع یا خردل یا گلسرخ یا بهارنارنج ) ریخته شود
۲- افرادبلغمی و صرعی و تشنجی و سکته ای با گوارش سرد شان دوغ را حتما با چاشنی گیاهی مصرف کنند