🔰 اعتدال مزاج #کبد و #شربت_زرشک
🔹در فصل گرم ، حرارت و سوء مزاجهای کبدی گرم، گرفتگیها و انسدادهایی در کبد ایجاد میکند. برای رفع آن میتوان شربتی که از زرشک تهیه میشود را مصرف کرد، چرا که زرشک علاوه بر اینکه دارای طبع سرد است، مفتح یا باز کننده انسدادها است.
🔸۱۲۵ گرم زرشک بیدانه را در یک لیتر آب جوشانده و تا آب آن نصف شود سپس آب «به» ترش و شیرین و آب سیب ترش و شیرین و آب انار ترش و شیرین، از هر کدام ۲۵۰ گرم اضافه شود و در نهایت میتوان سرکه انگوری اضافه کرد و با ۴۰۰ گرم شکر یا قند به قوام آورده شود.در روز ۷۵ گرم از این شربت را یک فرد متوسط میتواند مصرف کند.
🔹این شربت برای کسانی که بی اشتها هستند بسیار مفید است و تقویت کننده قلب، کبد و معده است.
✔️البته بچهها یک ششم یا یک پنجم ۷۵ گرم میتوانند استفاده کنند. ۷۵ گرم برای یک فرد جوان متوسط است که حرارت هم به حد متوسط باشد. باید با غذا و همراه میوه مصرف نشود و بین یک تا دو ساعت فاصله داشته باشد.
🖋 دکتر حماسه تواهن (متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران
👉 @persianmedicine 👈
🌐 www.itma.ir
//////////////////////////////////////////////
🥤شربت زرشک
🌹مواد لازم:
🔺زرشک آبگیری ۵۰ گرم
🔺عسل به مقدار لازم
🌹طرز تهیه:
ابتدا زرشک را تمیز کنید، با آب سرد بشویید. ۴ تا ۵ برابر وزنش به آن آب اضافه کنید و برای چند دقیقه به جوشانید. پس از خنک شدن، زرشکها را بمالید تا هسته آنها جدا شود و مدت ۲۴ ساعت کنار بگذارید تا رنگ خود را به آب دهد. سپس مخلوط را صاف کنید و درون بطری بریزید و در یخچال نگهداری کنید. در هنگام مصرف آن را با عسل مخلوط کرده و میل کنید.
✅این شربت برای افرادی که غلبه گرمی و خشکی دارند و در فصل تابستان بسیار مفید است.
📚منبع: کتاب تغذیه در طب ایرانی اسلامی
@mahdyarteb
تجارب طب سنتی و اسلامی حسین معارفی تجارب طب سنتی و اسلامی