آش ماش
#آش ماش یکی از آشهای مفید که مقوی #مغز و #قلب میباشد، #ضدسرفه است و جهت کاهش ترشحات #سینوس و کاهش #تب و #ورمحلق مفید است.
ماش بر خلاف عدس با اینکه طبع سردی دارد ولی تحریک #خلط_سودا نمیکند، رفیق #کبد و داروی جذام است.
سردمزاجان این آش را با ادویهجات گرم مثل زردچوبه، زیره، گلپر، فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل مصرف کنند.
برای تهیه این آش پوست ماشها را جدا کنید چرا که باعث لطافت آش میشود زیرا هضم پوست ماش برای معده سنگین است. برای این کار ماشها را در آب بپزید همین که نیم پز شد آبش را خالی و آب سرد بریزید تا پوست هایش جدا شده و روی سطح آب آید و جدا کنید.
طرز تهیه:
یک لیوان ماش بدون پوست را با #برنج به قوام آورید و با ادویهجات پیشنهادی و کمی #روغنبادامشیرین مصرف کنید.
عضویت در کانال https://eitaa.com/Atariazadi20
////////////////////////////////////////////////
مصرف آش ماش سردردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی را درمان می کند و سرفه و تب را تسکین می بخشد.
حکیم سید مرتضی موسوی
@tebemosavi3
برترین کانال طب ایرانی اسلامی
////////////////////////////////////////////////////////
ماش ؛ غربت در بین حبوبات!
طبیعت ماش سرد و مایل به خشکی است و پوست گرفته یا مُقَشَر آن معتدل در نرمی و خشکی است.
از عدس لطیف تر و در نفخ از باقلا ضعیف تر است و در بین حبوبات با غذائیت بیشتر، ولی خصوصا نوع پوست گرفته آن، دیر هضم و جذب می شود و برای کسانی که اشتهای فراوان دارند و زود زود گرسنه می شوند، خوب است.
برای صفرا و خون مسکن بوده و التهاب و حرارت آن را فرو می نشاند.
اعصاب و قوه باصره را تقویت می نماید و برای سردردهای گرم و آبریزش بینی و تبهای گرم و تند مفید و ناراحتیهای کلیه را معالج است.
برای سرد مزاجان و سالخوردگان و کسانی که در معده رطوبت و اخلاط فاسد و نفخ بسیار داشته باشند مضر و برای دندان زیان دارد. مصلح آن برای سرد مزاجها زیره و قرنفل و دارچینی و فلفل و زنجبیل و امثال اینها می باشد.
دکتر مجید سلطانپور (متخصص طب سنتی ایرانی
لطفا انتشار دهید
کانال رسمی حکیم خیراندیش
https://eitaa.com/hakimkheirandish_ir
غذاهایمناسبفصلبهار ۱⃣
آشِ ماش
پاکسازی طبیعی بدن در بهار
توصیه ای از دل طب سنتی
همراهخوشطعمبرایخانهتکانیبدن
جذابِ سمزدا
میدونی نظر حکمای طب ایرانی در مورد ماش چیه؟
میدونی مقالات روز دنیا در مورد ماش چی نوشتن؟
برای چه افرادی مناسبه؟
آش ماش با ترکیب سبزیجاتِ مناسبِ فصل به تعدیل مزاج در فصل بهار کمک میکند و برای دفع اخلاط زائد، بسیار مفید است.
نوشجان
خواص_خوردنیها
خواص_غذاها
بهار
پاکسازی
سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه@salamatkadeh_official