آخرین مطلب

فصل بهار و تدابیر آن بر مبنای طب سنتی

💊💊💊💊پرونده #تدابیر_بهاری (طراوت اول)

🌿 بهار، مزاج گرم و تر دارد، یعنی طبیعت و بدن به سمت گرمی و تری حرکت میی کند.

🌿 باید مصرف خوردنی ها و نوشیدنی های گرم و تر (مانند #نان، #گوشت‌ ها، #برنج، مواد شیرین و شیرینی ها) کاهش پیدا کند.

📒 با ما پرونده سریالی #تدابیر_بهاری را ورق بزنید.

@Drmirghazanfari
پرونده #تدابیر_بهاری (طراوت دوم )

🌱 بهار فصل پاکسازی بدن از مواد زائد جمع شده بر اثر مصرف مواد سنگین در فصل زمستان می‌باشد. شاید یکی از علل خوردن #ماهی در رسم شب عید به همین دلیل باشد، چون ماهی یک #گوشت سبک و خنک است.

🌱 در فصل بهار مصرف میوه‌ها، شربت‌های رو به خنکی (مانند شربت به لیمو، آبلیمو، سکنجبین رو به ترش، زرشک، انار، آلو و تمرهندی تازه) مفید است.

📚با ما پرونده سریالی #تدابیر_بهاری را ورق بزنید.

@Drmirghazanfari
پرونده #تدابیر_بهاری (طراوت سوم)

🌱روش تهیه شربت #تمرهندی یا #زرشک

👈تمر هندی یا زرشک را چند ساعت خیس کرده بعد دست‌ها را شسته و دستکش یکبار مصرف به دست کرده و آنها را در ظروفی که حالت توری مانند دارند، چنگ بزنند تا لِه و با هم مخلوط شوند. با صاف کردن آن از صافی، عصاره خارج می شود.
👈مقداری (حدود یک سوم حجم آن بسته به اندازه تمایل به شیرینی و ترشی) #شکر یا پودر #قند به آن اضافه شود.
👈روی حرارت آن را هم بزنند تا کم حجم و غلیظ شود. به این ترتیب مایه شربت به دست می آید.

✅مصرف این شربت در روزهای آخر #زمستان و اول #بهار مفید است. می توان به این شربت مقداری #خاکشی هم افزود. چون خاکشی تمیزکننده و دفع‌کننده مواد زائد و خنک‌کننده بدن است و برای #کبد هم بسیار مفید است.

📚با ما پرونده سریالی #تدابیر_بهاری را ورق بزنید.

@Drmirghazanfari
پرونده #تدابیر_بهاری (طراوت چهارم)

🌱 خوردن #سبوس و در کل استفاده از #ملین ‌ها و #اسهال خفیف، در بهار خوب است.

🌱استفاده از #خاکشی در آب دمای اتاق یا کمی ولرم، #لینت_مزاج می دهد.

🌱همچنین می‌توان #آلو یا #پودر_سبوس_گندم یا #برنج را در یک فنجان آب ریخت و در صورت #نفخ نداشتن #معده، صبح ناشتا یا نیم ساعت بعد از غذا از آن استفاده کرد.

📚با ما پرونده سریالی #تدابیر_بهاری را ورق بزنید.
💊پرونده #تدابیر_بهاری (طراوت پنجم)

🌱در فصل بهار مصرف گوشت #ماهی بیشتر توصیه شده، چون خنک و سبک است.

🌱همچنین #گوشت_پرندگان هم در این فصل بیشتر از #گوشت_قرمز توصیه شده است.

📚با ما پرونده سریالی #تدابیر_بهاری را ورق بزنید
💊پرونده #تدابیر_بهار ی (طراوت ششم)

🌱در این فصل #حجامت (خروج خون از بدن) و اهدای خون نیز مؤکد است.

🌱در اوایل بهار، تاکید بر ورود مواد به بدن نیست، بلکه بر خروج مواد زائد از بدن است. اینکه توصیه شده در فصل بهار از ملین استفاده شود، به همین دلیل است گفته شده افراد در بهار اگر عادت دارند و اذیت نمییشوند به‌ویژه کسانی که حالت #تهوع دارند، گاهی با تحریک گلو و ته حلق، #استفراغ کرده و محتویات #معده را بالا بیاورند (با تجویز پزشک).

📚با ما پرونده سریالی #تدابیر_بهاری را ورق بزنید.

@Drmirghazanfari
پرونده #تدابیر_بهاری (طراوت هفتم)

🌱در بهار باید کلا طعم‌های شیرین کمتر مصرف شود و مصرف مواد ترش، آبکی و بی طعم افزایش یابد. با این کار بسیاری از موارد #آلرژی اوایل بهار یا اواخر زمستان، #جوش و #دمل‌ های #بهار اتفاق نمی افتد.

📚با ما پرونده سریالی #تدابیر_بهاری را ورق بزنید.
@Drmirghazanfari
پرونده #تدابیر_بهاری (طراوت هشتم و نهایی)

🍵خوردن آش #آلو، آش #سکنجبین، آش #انار، آش دوغ (آش‌های رو به خنک)، آش‌های حاوی آب یا عصاره #زرشک یا انار یا #سماق هم مفید است.

🍵محتویات این آش‌ها به این صورت است که بیشتر حاوی #سبزیجات تازه و دارای مقداری #لپه و #برنج می باشند. می‌توان گوشت‌های لطیفی مثل بال یا گردن مرغ یا مختصری از گوشت‌ چرخ کرده و قلیه شده بره در آن استفاده نمود. در نیم ساعت آخر پخت آش، یکی از موارد گفته شده (مثلا یک فنجان آبغوره، آب انار، آب زرشک، #سکنجبین ملس یا آب #لیمو) را می توان اضافه نمود.

⚠️ افراد باید سعی کنند هنگام مصرف این آش #نفخ نداشته باشند، چون این آش ممکن است باعث افزایش نفخ شود. در صورتی که #معده فرد سرد است، مصرف این آش مضر است.

📚با ما پرونده سریالی #تدابیر_بهاری را ورق بزنید.