آخرین مطلب

تغذیه های گرم و تر بر مبنای طب سنتی

غذاهای گرم و تر
————————-
دکتر انوشیروانی، متخصص طب سنتی ایران

یکی از پرسشهای بیماران دچار سردی بدن و انگشتان، همراه با احساس ضعف و سبکی سر و سرگیجه، و خستگی زودرس این است که چه خوراکیهایی بخورند. در این موارد پزشک نخست باید علت سردی و ضعف را با گرفتن شرح حال دقیق و ملاحظه آزمایش ها بررسی کند و برای هر بیمار با توجه به تشخیص شخص وی، درمانی را طراحی کند.
گذشته از این مقدمات ضروری، در این مطلب به معرفی غذاهای گرم و تر می پردازم: غذاهایی که می توانند به بدن ما گرمایی معتدل ببخشند و رطوبت اصلی آن را افزایش دهند و خلط دم را زیاد کنند. این خوراکها (با مقادیر مختلف به حسب مزاج) برای همۀ افراد سالم ضروری اند ولی برای افرادی که دچار کاهش خلط دم هستند (مثلا در شرایطی مانند آنمی معمولی)، و برای کسانی که دچار خشکی و سردی مزاج، یا لاغری و ضعف عمومی، و کمبود تودۀ عضلانی هستند، بیشتر توصیه می شوند.
این خوراکها می توانند در افزایش تولید شیر و منی نیز موثر باشند.
همچنین در سنین رشد، خوراکهای گرم و تر بسیار مناسبند و ازین رو همۀ کودکان (به مقادیر مختلف) به آنها نیازمند می باشند.

در این فهرست، به برخی از خوراکهای گرمی بخش تری افزا اشاره کرده ام:

– گوشت گوسفند بصورت های مختلف، ترجیحا بصورت کباب آبدار یا در خورشهای سبزیجات
– زردۀ تخم مرغ بصورت عسلی
– انجیر (تازه یا خشک)
– انگور شیرین
– شیرۀ انگور
– کشمش
– مویز
– توت (تازه یا خشک)
– خرمای تر (رُطب تازه)
– زردآلوی شیرین و برگۀ زردآلوی شیرین
– هلوی شیرین و برگۀ هلوی شیرین
– سیب شیرین، بخصوص فالوده سیب گلاب با کمی عسل و زعفران
– انار شیرین
– گلابی شیرین
– شیربرنج
– شله زرد
– فرنی با آرد برنج
– نخودآب (آبگوشت بدون گوجه و سیب زمینی، و با ادویه ای مانند زیره و آویشن و دارچین)
– خوراک لوبیا
– کوکوی سبزی

البته جوانان پرخون، و افراد دچار غلظت خون باید حتما در مصرف این خوراکها احتیاط کنند.

نقل این نوشتار بدون کم و زیاد و با ذکر نام نویسنده و لینک کانال مجاز است:
https://telegram.me/Hikmatbasedmedicine