❓سوأل: رژیم لاغری واسه سفید پوستها و طبع مایل به سردی چی میتونه باشه؟؟؟
🔴 پاسخ: سه گونه چاقی شایع وجود دارد. شحمی و لحمی و بلغمی.
در چاقی لحمی یا گوشتی، فرد سرخگون و گرممزاج و چشمها برافروخته است اما در چاقی شحمی، چربی در بدن و بهویژه در نواحی شکم، سینه و کپل، انباشته میشود.
با انباشت چربی در بدن، پوست فرد سفیدگون میزند و تن او نیز سرد است.
در چاقی بلغمی باز هم بدن سفیدگون است و با انباشت بلغم، فرد حالتی شل و وارفته دارد و بهویژه پوست صورت او حالت افتادگی و چشمانش حالت خُمارآلودگی دارد.
چاقی شحمی در گذشته بیشتر در زنان رخ میداد اما در سالهای اخیر در مردان نیز بهدلیل مصرف غذاهای سرد، شایع شده است؛ در این حالت، فرد اشتها و میل مفرطی به خوردن دارد و احساس سیری نمیکند.
وقتی معده سرد شود، بهتدریج اشتها زیاد میشود و باعث چاق شدن و بالا آمدن شکم میشود و هرچه اشتها بیشتر شود، چاقی هم بیشتر میشود.
درمان اشتهای مفرط و چاقی شحمی با درمان چاقی بلغمی و نیز نفخ معده یکی است؛ باید بهروش درمان بهضد آن را درمان کرد یعنی با غذاهای در دسترس، معده را گرم کرد تا اشتها مهار شود و به غذای اندک، قناعت کند و به ذخیرهسازی چربی و بلغم پایان دهد.
نسخه رایج استاد خیراندیش برای درمان «اشتهای مفرط» در ادامه آمده است:
۱ ــ عسل ناشتا و اسپند شبانگاه (زیره یا پودر زیره، خرما؛ توجه داشته باشید که خوردن بیرویه زیره خطرناک است.)
۲ ــ ترک سردیها و خوردن گرمیها
۳ ــ یک قاشق مرباخوری بارهنگ در یک لیوان عرق نعناع را ۵ دقیقه جوشانده و با افزودن یک قاشق عسل به آن تا ۴۰ شب هر شب یک وعده میل شود. نیم ساعت قبل از شام
۴ ــ ترک نوشیدن آب ۲۰ دقیقه قبل و نیز حین غذا و نیز تا دو ساعت بعد از غذا بهخصوص آب سرد؛ دوغ و نوشابهها پرهیز شود.
۵- ورزش و فعالیت بدنی همراه با تعریق زیاد.
🔴 توجه داشته باشید که صرف ترک سردیها و مصرف گرمیها در طولانی مدت میتواند باعث لاغری بدون بازگشت شود.
با ما همراه باشید… 👇
@tebiranii *
///////////////////////////////
بسم الله الرحمن الرحیم
رژیم لاغری :
ب) نقش غذاهای آبکی در افزایش وزن :
مصرف بیش از حد غذاهای آبکی سبب ورم روده و بزرگی شکم می شود.
غذاهای آبکی شامل :
۱ . انواع شربت ها ( حتی شربت عسل )
۲ . مصرف بیش از حد میوه ( به خصوص پرتقال ، هلو ، هندوانه ، طالبی و …)
۳ . سوپ و آش (حتی بدون نشاسته و چربی )
۴ . حلیم ، فرنی ، شیربرنج ، انواع شله ها
۵ . مصرف بیش از حد شیر
۶ . مصرف ماست و دوغ همراه غذا
۷ . مصرف بیش از حد سبزیجات خام و پخته به خصوص تره ، پیاز و انواع کلم
( سیب زمینی و کدو حلوای چاق کننده هستند .)
علاوه بر آب و غذاهای آبکی ، تند غذا خوردن و نجویدن لقمه ها و همچنین مصرف هر نوع نوشیدنی بین غذا و تا یک ساعت بعد از غذا سبب ورم روده و بزرگی شکم می شود .
مصرف بیش از حد آب و غذاهای آبکی علاوه بر ورم روده و بزرگی شکم سبب کلیت ، معده سرد ، بواسیر ، ورم مفاصل ، آرتروز ، دیسک کمر ، ریزش مو ، افزایش اشتها ، چاقی ، کبد چرب و غیره می شود.
ادامه دارد….
الحمدلله علی ما هدانا
استاد خانم کیوانی
//////////////////////////////////
بسم الله الرحمن الرحیم
رژیم لاغری :
ج ) نقش مواد نشاستهای در افزایش وزن:
مواد نشاسته ای ( از قبیل : برنج _نان _ ماکارونی و …) باعث افزایش وزن و چاقی ( به خصوص در ناحیه شکم ) می شوند .
در موارد زیر نقش مواد نشاسته ای در افزایش وزن پررنگ تر می شود:
۱ . اگر مواد نشاسته ای همراه با روغن مصرف شوند ( مثل برنج چرب _ آبگوشت چرب با نان )
۲ . اگر مواد نشاسته ای همراه با مواد قندی مصرف شوند ( مثل شله زرد و سایر شیرینی جات )
۳ . اگر مواد نشاسته ای تصفیه شده ( فاقد سبوس ) باشند.
اکثر غذاهای ایرانی ( مثل برنج ) فاقد سبوس است .
نانهای موجود در بازار ۱۵ درصد سبوس دارند .( به جای صددرصد سبوس )
در کلیه شیرینی جات از قبیل کارخانه ای ، مصنوعی ، صنعتی ، خانگی ، شیرینی های سنتی و بسیار سالم که حتی با عسل و خرما تهیه می شوند ، آرد فاقد سبوس کامل است.
اگر مواد نشاسته ای دارای فیبر کافی باشد ( برنج همراه با سبوس آن و نان با آرد کامل طبخ شود ) و در حد نیاز بدن مطابق با فعالیت ، سن ، جنس ، مزاج و فصل خورده شود ایجاد چاقی نمیکند .
ادامه دارد….
استاد خانم کیوانی
الحمدلله علی ما هدانا
////////////////////////////////
بسم الله الرحمن الرحیم
رژیم لاغری :
د ) نقش روغن ها و چربی ها در افزایش وزن :
چند نکته :
۱ . روغن ها ( منشاُ گیاهی ) و چربی ها ( منشاُ حیوانی ) بیشترین کالری را در جدول غذایی دارند.
۲ . کالری روغن ها و چربی ها با هم برابر است بدین ترتیب یک قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر یا روغن ارده کنجد ایرانی با یک قاشق غذاخوری روغن زرد آب کرده کالری برابر دارد و به یک اندازه چاق کننده هستند .
۳ . بسیاری از مواد غذایی دارای چربی پنهان هستند مثل گوشت گوسفند و گوشت مرغ که درصد چربی آن ها بسیار بالاست .
گوشت بی چربی گوسفند و مرغ هم درصد زیادی چربی پنهان دارد و چاق کننده است.
۴ . مصرف چربی ها و روغن ها با مواد نشاسته ای سبب چاقی افراطی می شود. ( مثل برنج چرب _ ماکارونی چرب )
۵ . مصرف چربی ها و روغن ها با مواد قندی سبب چاقی افراطی می شود .( مثل انواع شیرینی جات )
۶ . بهتر است روغن ها و چربی ها با سبزیجات مصرف شوند.
بدین ترتیب کالری موجود در آنها به واسطه وجود فیبر در سبزیجات به تدریج آزاد شده و تبدیل به انرژی می شود.
ادامه دارد…..
الحمدلله علی ما هدانا
////////////////////////////////
💊💊💊بسم الله الرحمن الرحیم
رژیم لاغری :
د ) نقش روغن ها و چربی ها در افزایش وزن :
طریقه مصرف :
روغن ها ( مثل روغن زیتون فرابکر ، ارده و روغن ارده طبیعی ) را با سالاد سبزیجات خام و پخته همراه با چند قاشق غذا غذاخوری سبوس گندم ، سبوس برنج ، پودر جوانه ارزن ، پودر جوانه نخود و پودر جوانه جو مصرف کنید.
چربی ها ( مثل روغن زرد ) را با خوراک سبزیجات ( مثل کرفس ، کلم ،کدو خورشتی و غیره ) و پودر سبوس گندم ، پودر سبوس برنج ، پودر جوانه ارزن ، پودر جوانه نخود و پودر جوانه جو مصرف کنید.
در وعده غذایی که از روغن استفاده می کنید مواد نشاسته ای ، گوشتی و تخم مرغ را حذف کنید .
مواد گوشتی دارای چربی پنهان به میزان کافی برای نیاز بدن هستند . روغن و چربی اضافی برای طبخ آن ها سبب چاق شدن می شود .
زرده تخم مرغ نیز دارای چربی کامل است و موقع طبخ نیازی به روغن ندارد.
هنگام مصرف گوشت ، تخم مرغ ، چربی ، روغن و مواد نشاسته ای فقط از سبزیجات ( مثل سبزی خوردن ) استفاده کنید.
استفاده از نان تهیه شده از پودر سبوس گندم ، پودر سبوس برنج ، پودر جوانه ارزن ، پودر جوانه نخود و پودر جوانه جو بلامانع است .
ادامه دارد…..
الحمدلله علی ما هدانا
بسم الله الرحمن الرحیم
رژیم لاغری :
چند نکته در مورد گوشت ها :
درصد چربی گوشت گوسفند و گوشت مرغ بسیار بالاست و چربی آنها باعث چاقی مفرط می شود.
اما چربی گوشت شتر در بدن تبدیل به گرما و انرژی شده و کمتر ذخیره می شود و چاقی افراطی ایجاد نمی کند .
بعضی از گوشت ها چربی ندارند و فقط گرما و انرژی خوبی در بدن تولید می کنند مثل گوشت پرندگان ( گنجشک ، کبک ، کبوتر ، خروس )
گوشت بلدرچین سهل الهضم است و برای معده سرد مفید می باشد.
گوشت بوقلمون و شترمرغ گرم و خشک است و صفرا ی زیادی در بدن ایجاد می کند.
کسانی که مشکلات پوستی و کلیوی دارند استفاده نکنند.
گوشت های گرم باعث افزایش فشارخون می شوند.
گوشت هایی مثل گوشت غاز و اردک بسیار چرب و چاق کننده هستند.
گوشت گوساله زیر شش ماه برای مصرف مشکلی ندارد و افراد گرم مزاج می توانند از آن استفاده کنند.
گوشت بز گرم و عاری از سموم اوره است.
در وعده ای که گوشت های چرب مثل گوشت گوسفند و گوشت مرغ مصرف می شود مصرف نان (حتی نان های سبوس دار) و برنج کنار آنها منجر به افزایش وزن می شود.
در چنین موردی باید کنار غذاهای گوشتی و همچنین غذاهایی که در آنها تخم مرغ به کار رفته است مقداری سبزیجات به خصوص سبزی خوردن ( داروخانه کامل ) مصرف کرد.
ادامه دارد…..
الحمدلله علی ما هدانا
استاد خانم کیوانی
بسم الله الرحمن الرحیم
رژیم لاغری :
چند نوع شام سالم و موُثر در کاهش وزن :
۱ . حریره بادام تهیه شده از یک لیوان شیر ،۴ عدد بادام ، پودر جوانه ارزن ، پودر جوانه جو ، پودر سبوس گندم ارگانیک ، پودر سبوس برنج ارگانیک ( از هر کدام ۱ قاشق غذا خوری ) و کمی نشاسته گندم
۲ . یک لیوان شیر با پودر جوانه ارزن ، پودر سبوس گندم ارگانیک ، پودر سنجد کامل ( از هر کدام به میزان ۱ قاشق غذاخوری ) ، یک قاشق غذاخوری ارده ، دو عدد خرما
۳ . یک لیوان شیر با پودر جوانه ارزن ، پودر سبوس گندم ارگانیک ، پودر سنجد کامل ( از هر کدام به میزان ۱ قاشق غذا خوری ) و ۴ عدد خرما
۴ . یک لیوان شیر با پودر جوانه ارزن ، پودر سنجد کامل و پودر سبوس گندم ارگانیک ( از هر کدام به میزان ۱ قاشق غذاخوری ) با دو عدد خرما و دو عدد بادام
۵ . یک لیوان سالاد از سبزیجات بخارپز شده مثل هویج ، کرفس ، و لوبیا سبز بخار پز شده همراه با ۱ قاشق غذاخوری رب انار و ۲ قاشق غذاخوری پودر جوانه ارزن و ۲ قاشق غذا خوری پودر سبوس گندم ارگانیک
۶ . یک لیوان سالاد از گل کلم ، هویج و فلفل دلمه بخارپز شده همراه با ۲ قاشق غذا خوری پودر جوانه ارزن و ۲ قاشق غذا خوری پودر سبوس گندم ارگانیک ، ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر یا ۱ قاشق غذاخوری روغن ارده کنجد ایرانی و ۲ قاشق غذاخوری آب نارنج تازه
۷ . ۲ قاشق غذاخوری ارده کنجد ایرانی ، ۱ قاشق غذاخوری شیره ، ۱ قاشق غذاخوری پودر جوانه جو ، ۱ قاشق غذاخوری پودر جوانه ارزن ، ۱ قاشق غذاخوری سبوس گندم ارگانیک و ۱ قاشق غذاخوری سبوس برنج ارگانیک
🌾 با پودر جوانه و سبوس میتوان نان درست کرد.
الحمدلله علی ما هدانا