📚📚📚🍁فصل #پاییز را با این دستورهای مهم به سلامت بگذرانید! ( بخش دوم)
تدابیر تندرستی در فصل #پاییز در یک نگاه:
💠 مزاج: سرد و خشک
۱. پرهیز از گوشت گاو، فستفودها، ادویه تندوتیز، ترشیها، بادمجان، عدس، پنیر شور، لبنیات ترش، رُب و سسها، چای پررنگ، شوریها، قهوه، نسکافه، کاکائو و…
و در عوض مصرف خوردنیهای گرم و تر مانند مرغهای درشت، تخممرغ عسلی، شیرینیهای طبیعی از شکر و بادام و پسته، مغزها، انجیر، کشمش و مویز، شیره انگور، زیتون، به، سیب، انار، انگور، خربزه، گلابی، سبزی خوردن، شلغم، خاکشی و…
۲. پرهیز از نوشیدن آب بسیارسرد و دوریجستن از سرمای بامداد و شب و گرمای میانه روز
۳. استفاده معقول از غذاهای مقوی سنگین مانند هلیم، آشها، آبگوشتها، کلهپاچه و… به جهت قویشدن دستگاه گوارش در فصول سرد سال
۴. کاهش فعالیت جنسی
۵. پوشاندن سر در زمان خواب و پرهیز از خواب روز، خواب با معده پر، خوابیدن در مکانهای سرد و مرطوب، زیادخوابیدن و زیاد بیداریکشیدن
۶. دوریجستن از خشم، اضطراب و اندوه و پرداختن در حد اعتدال، به شادی و سرور و امید
۷. پرهیز از انواع خونگیری از جمله فصد و حجامت، مگر به تشخیص پزشک متخصص
۸. بوئیدن عطرها و گلهای خوشبوی ملایم و مناسب مزاج
۹. حمام یکروز درمیان با آب نیمگرم و چربکردن بدن با روغن بادام یا بنفشه بادام
۱۰. ورزش معتدل، بیشتر از تابستان
💠دکتر ناصر رضایی پور (متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران
👉 @persianmedicine 👈
🌐 www.itma.ir
//////////////////////////////////////
🔻🔻🔻💊💊💊💊🍁فصل #پاییز را با این دستورهای مهم به سلامت بگذرانید! ( بخش اول)
⚠️ از این موارد بپرهیزید:
🍂از مواجهه با گرمای سر ظهر و سرمای بامداد و شبانگاه
🍂خوابیدن در جای سرد
🍂استحمام با آب سرد
🍂نوشیدن آب خیلی سرد
🍂خوابیدن با معده پر
🍂فصد و حجامت و هرکاری که خون را کم کند
🍂زیاد خوابیدن و زیاد بیداری کشیدن
🍂حرکات بدنی و تعریق بسیار
🍂غم و غصه زیاد
🍂کمخوری و پرهیز بیدلیل
🍂خواب میانه روز
🍂مصرف زیاد مواد غذایی و نوشیدنیها
🌸سلامت و تندرست باشید🌸
🖊دکتر آیسان نوزاد (متخصص طب سنتی ایران )
#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران
👉 @persianmedicine 👈
🆔@drmmohebi
📚 🍁تدابیر طب سنتی برای فصل #پاییز- برگ چهارم
🍽 خورد و خوراک در فصل پاییز
🍁 با توجه به اینکه فصل پاییز سرد و خشک است، بنابراین باید از مصرف غذاهایی که سردی و خشکی زیاد دارند (غذاهایی که خلط سودا را زیاد میکنند) پرهیز کرد. این غذاها عبارتند از: غذاهای فریز شده، کنسروی، مانده، فستفودها، ترشیجات، غذاهای حاوی سرکه، عدس، بادمجان، کلم، قارچ، گوجه فرنگی، میوههای ترش، آب سرد، آب یخ و لبنیات.
🍁 همچنین برعکس فصل تابستان، باید تا حدی از غذاهایی استفاده نمود که رو به گرمی هستند و اصطلاحاً خونسازی میکنند تا سردی هوا را جبران نمایند. این غذاها عبارتند از: گوشت قرمز، غذاهای حاوی نمک و ادویه کمی بیشتر، آبگوشت، گوشتهای گوسفندی، گوشت شتر، گوشتهای پرندگان مانند بلدرچین، تخممرغ، حبوبات و نان و غذاهایی که غذائیت زیادی دارند، موادی که طعم شیرین دارند، مخصوصاً شیره خرما و انگور، فرنیها مانند فرنی بادام، شیربرنج، مرباها، میوههای شیرین یا میوههای خشک شده شیرین مانند کشمش، توت خشک، مویز، انجیر.
🍁 از قدیم هم رسم بود که در زمان مدارس، ازاین قبیل خوردنی هامانند نخودچی، کشمش و توت خشک که مزاجهای رو به گرم دارند) در جیب دانشآموزان میریختند تا بچهها انرژی بگیرند و یادگیری آنها افزایش یابد (برعکس تنقلات امروزی مانند پاستیل، چیپس، پفک و. . . که یا سرد هستند و یا گرمی زائدی دارند.)
📚با ما با پرونده ی سریالی #تدابیر_پاییز همراه باشید.
@Drmirghazanfari